Eerikkila-SHA-Sami-Hyypia2

Yleistietoa SHA:n toiminnasta

Sami Hyypiä Academy on suomalaisen jalkapallon valmennus-, tutkimus- ja kehitystoiminnan henkinen koti. Akatemia aloitti toimintansa helmikuussa 2011, ja on siitä lähtien toiminut pelaajien, valmentajien ja joukkueiden kehittämisen kärkenä ja maajoukkuepolun tukena. Akatemian tehtävänä on kehittää suomalaista jalkapalloa kohti kansainvälistä kärkeä yhdessä koko suomalaisen jalkapalloyhteisön sekä muiden yhteistyötahojen kanssa. SHA keskittyy huippujalkapallovaatimusten mukaisen toiminnan kehittämiseen lapsesta aikuiseksi.

Eerikkila-Jalkapallo-ylakoululeiritys

Keskeisiä avainvalintoja ovat

  • Pelaajan yksilöllinen kokonaisvaltainen kehittymisen seuranta ja kehittäminen
  • Koulutusten sisältöjen ja toimintatapojen kehittäminen jalkapallovalmennuksen eri kohderyhmille
  • Sähköisen kehittämisympäristön kehittäminen ja käyttö valmennuksen ja koulutuksen tukena
  • Jalkapallon tutkimustoiminnan toteuttaminen ja tiedon jakaminen kentälle

Eerikkilä-SHA-2

Tutkimus

Sami Hyypiä Akatemia toteuttaa jalkapalloon liittyvää tutkimustoimintaa yhdessä Kilpa- ja Huippu-urheilun tutkimuskeskuksen (Kihu) ja UKK-Instituutin kanssa.

Päätutkimuskohteita ovat:

  • pelaajien kokonaisvaltainen kehittyminen uran eri vaiheissa (tekninen, taktinen, fyysinen, henkinen, sosiaalinen)
  • harjoittelun määrän ja laadun kehittyminen
  • yksilö- ja joukkuepelaamisen kehittyminen
  • vammojen ennaltaehkäisy
  • valmentajan ja valmennuspäällikön osaamisen kehittyminen

Eerikkilä-jalkapallo-huippuseminaarit

Seminaarit

Sami Hyypiä Akatemia jakaa tutkittua tietoa kentällä vuosittain toteutettavissa seminaareissa sekä kansallisissa ja kansainvälisissä julkaisuissa.

Eerikkilä-MyEWay-nostokuva

MyEWay

MyEWay on valmennuksen ja valmentajakoulutuksen lähtökohdista rakennettu sähköinen kehittämis- ja oppimisympäristö, joka toimii suojatun yhteyden takana internetissä. MyEWayn monipuolisia ominaisuuksia voidaan hyödyntää pelaajan kokonaisvaltaisessa kehittymisen seurannassa ja kehittämisessä sekä erilaisten koulutusprosessien tukena. MyEWay mahdollistaa pelaajien, valmentajien ja valmennuspäälliköiden tehokkaan yhteistyön ajasta ja paikasta riippumatta

Eerikkilä-SHA

Videojärjestelmä

Eerikkilän Urheiluopiston jalkapallohallissa on kiinteä videokuvausjärjestelmä. Kokonaisuuden avulla voidaan kuvata otteluita ja harjoituksia eri kuvakulmista. Kuvattu materiaali tallentuu videopalvelimelle, josta se voidaan siirtää käytettäväksi ja jatkojalostettavaksi valmentajien käyttöön esim. ulkoisen kovalevyn tai sähköisen ympäristön kautta.

Kamerajärjestelmää tukee tekninen kokonaisuus, jossa Ipadia hyväksi käyttäen voidaan tehdä videokirjastoja peleistä ja harjoituksista. Nämä videokirjastot voidaan siirtää helposti sähköiseen ympäristöön.

Etusivu-Valmennus-moduuli

Ekkono-metodi

Eerikkilän Urheiluopistolla toimiva Sami Hyypiä Akatemia tekee yhteistyötä espanjalaisen Soccer Services Barcelonan (SSB) kanssa. SSB:n Ekkono-metodia käytetään jalkapallon opettamisessa pelaajille ja valmentajille.

Tutustu tarkemmin SHA:n palveluihin

Eerikkila-SHA-Sami-Hyypia2

Jalkapallokoulut

Sami Hyypiä Academy suunnittelee ja toteuttaa Eerikkilän jalkapallokoulut, vastaten Eerikkilän kaikesta jalkapallotoiminnasta. Ammattitaitoiset ohjaajat varmistavat koulujemme opetuksen olevan huippulaadukasta. Tutustu jalkapallokouluihimme ja ilmoittaudu mukaan verkkokaupan kautta!

Eerikkila-Jalkapallo-jalkapalloleirit

Jalkapalloleirit

Eerikkilä on valtakunnallinen jalkapalloilun valmennuskeskus, joka tarjoaa joukkueille erinomaiset olosuhteet ympärivuotiseen harjoitteluun. Tutustu leiripaketteihimme ja varaa joukkueellesi harjoitusleiri huippuolosuhteissa ja inspiroivassa ympäristössä!

Urheilu-Jalkapallonpelaajan-testaus-Eerikkilä-moduulikuva

Kehittymisen seuranta

Sami Hyypiä Academyn kehittymisen seurantakonseptin avulla voidaan varmistaa suomalaisten pelaajien oikeanlainen kehittyminen ja harjoittelu, sekä kouluttaa valmentajia oikeanlaisen valmennuspolun käyttöön.

Eerikkila-Jalkapallo-ylakoululeiritys

Jalkapallon yläkoululeiritys

Yläkoululeiritoiminta on osa Palloliiton pelaajakehityksen Huuhkaja- ja Helmaripolkua. Leiritystoiminnan tarkoituksena on yhdistää koulunkäynti ja urheilu sopivaksi kokonaisuudeksi, jossa tuetaan urheilijan kokonaisvaltaista kasvua ja kehittymistä elämäntaidoissa ja urheiluosaamisessa.

Jalkapallo-ValmentajienTaydennyskoulutus-Alamoduuli

Valmentajien täydennyskoulutukset

Sami Hyypiä Akatemia ja Ekkono yhdistää motivoituneet ja kehittymishaluiset valmentajat seminaareihin ja täydennyskoulutuksiin.

Eerikkilä-urheilijoiden-vanhemmille

Tietoa vanhemmille

Pidämme hyvää huolta nuorista urheilijavieraistamme. Harjoittelun ohella lepo, ravinto ja henkinen hyvinvointi ovat avainasemassa toiminnassamme. Voit myös varata oman...

Eerikkilä_jalkapallo-leiri

Valmennustapahtumat omassa ympäristössä

SHA tarjoaa pelaaja- ja valmentajakoulutusta myös seurojen kotikentille. Laadukas valmennuskokonaisuus toteutetaan Ekkono-metodilla.

Eerikkilä on lähellä

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort

Urheiluopistontie 138

31370Eerikkilä (Tammela)

100 km Turusta 100 km Helsingistä 240 km Jyväskylästä 320 km Vaasasta 120 km Tampereelta