Eerikkila-Antidoping-herokuva

Antidopingohjelman tavoitteet ja toteutus

Eerikkilän Urheiluopisto sitoutuu toteuttamaan urheiluopistoille ja valmennuskeskuksille laadittua antidopingohjelmaa. Opisto edistää ja tiedottaa toiminnassaan antidopingasiaa.

 

Eerikkilän Urheiluopiston ohjelman sisällöstä ja toteutuksesta vastaa liikunnanohjaaja Eeva-Maija Kara.

Eerikkilän Urheiluopiston ja sen alaisuudessa toimivien Sami Hyypiä Akatemian (SHA) ja Floorball Academyn (FBA) internetsivuilla on linkki urheiluopistojen antidopingohjelmaan sekä Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n internetsivuille. Vastaanottoaulassa sijaitsee ADT-piste, jossa on antidopingtoiminnasta saatavaa materiaalia. ADT-materiaaleja jaetaan myös opistolla tapahtuvissa urheilu- ja koulutustapahtumissa. ADT:n toimittamat pop-upit löytyvät vastaanotosta, Eerikkilä-hallista ja monitoimihallista. Lisäksi Eerikkilä TV:ssä on tietoa kyseisestä antidopingohjelmasta.

Eerikkilän Urheiluopiston koko henkilökuntaa tiedotetaan ohjelman sisällöstä ja heille kerrotaan miten pitää toimia, mikäli joku havaitsee urheiluopiston tiloissa dopingin käyttöön liittyvää toimintaa tai materiaalia.

 

Koulutuksessa ja valmennuksessa toimimme seuraavasti

Eerikkilä-salibandy-valmennus

Ammatillinen lisäkoulutus

Valmentajan ammattitutkinto (VAT)

Valmentajan ammattitutkinnon yhteydessä toteutetaan antidopingosio yhdessä Suomen Palloliiton ja Suomen Salibandyliiton kanssa siten, että tutkinnon vaatimuksissa vaadittava tietotaso antidopingtoiminnasta toteutuu. Käytännön toimintatavoista sovitaan yhdessä kyseessä olevien liittojen kanssa.

 

Eerikkilä-koulutus-nuoret

Muu koulutus

Valmennustoiminta

Leirien ja valmennustapahtumien yhteydessä urheiluopisto tarjoaa urheilijoille ja valmentajille mahdollisuuden tilata ADT:n kouluttajan antidopingluento.