Jalkapallo-SamiHyypiaAcademy-Alamoduuli

Ekkono-metodi kehittää pelinymmärrystä

Eerikkilä hyödyntää pelaaja- ja valmentajakoulutuksessaan kansainvälistä Ekkono-metodia. Ekkono-metodi on jalkapallon pelinymmärtämisen kehittämiseen luotu menetelmä.

Eerikkilä-Ekkono-metodi

Neljä keskeistä linjausta

 • Harjoitusten suunnittelu ja jatkuva hienosäätäminen, jotta valmennus vastaa oppimistavoitteita
 • Havainnoinnin harjoittelu on keskeinen osa harjoitussisältöjen suunnittelua, koska sen avulla pelaajat voivat ymmärtää, mitä tapahtuu kentällä heidän ympärillään
 • Esittämällä kysymyksiä pelaajille ja kannustamalla heitä kehittämään omia ratkaisumallejaan, voi stimuloida pelaajien ajattelua sekä kentällä että sen ulkopuolella
 • On ratkaisevaa, että pelaajat pystyvät ymmärtämään harjoittelun laatutekijät, jotta he saavuttaisivat parhaan mahdollisen hyödyn harjoittelusta

Valmentajat ovat usein erikoistuneet pelaajan fyysisten ja teknisten osa-alueiden parantamiseen, koska nämä ominaisuudet koetaan tärkeimpinä. Pelissä on kuitenkin kolmas keskeinen osa, joka usein unohdetaan.

Tämä on pelin kognitiivinen näkökulma: Tapa, jolla pelaajat havainnoivat peliä ja tekevät ratkaisevia päätöksiä.

Pelin ymmärtämisen opettaminen mahdollistaa älykkäiden pelaajien kehittämisen, jotka osaavat etsiä tietoa, pelata itsenäisesti ja tarjota erilaisia ​​ratkaisuja pelin eri ongelmiin. Pelin ymmärtäminen auttaa pelaajia myös sisäistämään paremmin, milloin ja miten käyttää fyysistä ja teknistä osaamistaan pelitilanteiden ratkaisemiseksi.

Ekkono on jalkapallon pelinymmärtämisen opettamiseen erikoistunut valmennusmetodi, jonka ovat alun perin kehittäneet Carles Romagosa ja David Hernandez. Metodi on syntynyt pitkäaikaisen, yli 20-vuotisen prosessin tuloksena, jota on työstetty valmennuskeskuksissa, yliopistoissa, seuroissa sekä ammattipelaajien ja –valmentajien kanssa.

Metodin lähtökohtana on kerätä kaikki pelistä saatavissa oleva tieto ja muotoilla se jäsennellyksi kokonaisuudeksi. Tämän jälkeen Ekkono-metodin tavoite on auttaa pelaajia saavuttamaan täysi potentiaalinsa kognitiivisten harjoitteiden kautta ja opettamaan heille pelin kautta pelaamisen keskeisiä yksilöllisiä perusperiaatteita.

Metodin ensisijainen tehtävä on varmistaa, että pelaajat pystyvät tulkitsemaan peliä ja soveltamaan taitojaan parhaimmalla mahdollisella tavalla joukkueensa hyväksi. Ekkono-metodi auttaa pelaajia löytämään parhaat ratkaisut ja tekemään parhaan päätöksen kentällä.

Mikä on Ekkono-metodi?

Eerikkilä tekee yhteistyötä espanjalaisen Soccer Services Barcelonan (SSB) kanssa. SSB:n Ekkono-metodia käytetään jalkapallon opettamisessa pelaajille ja valmentajille. Videossa SSB:n johtaja Miquel Farrerons kertoo Ekkono-metodista.

 

Eerikkilä-Jalkapallo-Ekkono

Master Ekkono

Järjestämme Eerikkilässä ja Barcelonassa ylimmän Ekkono-koulutuksen, Master Ekkonon (120 h).

 • Koulutus on suunnattu edistyneille U13-U18 valmentajille ja valmennuspäälliköille.
 • Koulutus käsittelee syvällisesti pelipaikkakohtaisia teknis-taktisia sisältöjä sekä antaa niiden valmentamiseen menetelmällisiä työkaluja.

Jalkapallo-EkkonoMetodi-Eerikkilä-Alamoduuli

Youth Master Ekkono

Youth Master Ekkono is specifically designed for advanced U7-U13 coaches and directors of coaching.

 • Learn specific concepts about all the initiation (U7-U13) contents
 • Discover important topics for ages U12-U14, such as individual pressing – heading – shooting
 • Resources to build game model based on the game understanding of the players in the team
 • Prioritize important aspects to select talented players
 • Focus on the most important behaviors of the coach during trainings and competition.

Haku avoinna!

Jalkapallo-KehittymisenSeuranta-moduuli

SHA Ekkono Online

Verkkokoulutuksena järjestettävä SHA Ekkono Online -kokonaisuus on suunniteltu erityisesti lasten (U6-U13) valmentajille ja valmennuspäälliköille.

 • Kurssi sopii valmentajalle, joka haluaa oppia laaja-alaisesti jalkapallon pelin ymmärtämisen systemaattisesta kehittämisestä.
 • SHA Ekkono Online-kokonaisuus luo sinulle mahdollisuuden opiskella Ekkono-metodin avainasioita, silloin kun sinulle parhaiten sopii.
 • Kurssin opetuskieli on englanti.

Ilmoittautuminen avoinna!

Eerikkilä-jalkapallo-jalkapallokoulu

Football Camps Ekkono-metodilla

Eerikkilän jalkapallokoulujen ammattivalmennus perustuu Ekkono-metodiin. Valmennus tapahtuu espanjalaisten päävalmentajien toimesta englanniksi, mutta tulkkauksesta vastaavat mukana olevat Eerikkilän suomalaiset valmentajat.