Ekkono Football camp tytöt 2022

Ekkono-metodi kehittää pelinymmärrystä

Eerikkilä hyödyntää pelaaja- ja valmentajakoulutuksessaan kansainvälistä Ekkono-metodia, joka on jalkapallon pelinymmärtämisen kehittämiseen luotu menetelmä.
Koulutuspolku tarjoaa entistä paremmat perustiedot ja entistä laadukkaamman erikoistumisen sekä koulutustarjonnan kaikille motivoituneille jalkapallovalmentajille. 

Mikä on Ekkono-metodi?

Pelin ymmärtämisen opettaminen mahdollistaa älykkäiden pelaajien kehittämisen, jotka osaavat etsiä tietoa, pelata itsenäisesti ja tarjota erilaisia ​​ratkaisuja pelin eri ongelmiin. Pelin ymmärtäminen auttaa pelaajia myös sisäistämään paremmin, milloin ja miten käyttää fyysistä ja teknistä osaamistaan pelitilanteiden ratkaisemiseksi.

Ekkono on jalkapallon pelin ymmärtämisen opettamiseen erikoistunut valmennusmetodi, jonka ovat alun perin kehittäneet Soccer Services Barcelonan (SSB) Carles Romagosa ja David Hernandez. Metodi on syntynyt pitkäaikaisen, yli 20-vuotisen prosessin tuloksena, jota on työstetty valmennuskeskuksissa, yliopistoissa, seuroissa sekä ammattipelaajien ja –valmentajien kanssa.

Metodin lähtökohtana on kerätä kaikki pelistä saatavissa oleva tieto ja muotoilla se jäsennellyksi kokonaisuudeksi. Tämän jälkeen Ekkono-metodin tavoite on auttaa pelaajia saavuttamaan täysi potentiaalinsa kognitiivisten harjoitteiden kautta ja opettamaan heille pelin kautta pelaamisen keskeisiä yksilöllisiä perusperiaatteita.

Metodin ensisijainen tehtävä on varmistaa, että pelaajat pystyvät tulkitsemaan peliä ja soveltamaan taitojaan parhaimmalla mahdollisella tavalla joukkueensa hyväksi. Ekkono-metodi auttaa pelaajia löytämään parhaat ratkaisut ja tekemään parhaan päätöksen kentällä.

Ekkonon neljä keskeistä linjausta

 • Harjoitusten suunnittelu ja jatkuva hienosäätäminen, jotta valmennus vastaa oppimistavoitteita
 • Havainnoinnin harjoittelu on keskeinen osa harjoitussisältöjen suunnittelua, koska sen avulla pelaajat voivat ymmärtää, mitä tapahtuu kentällä heidän ympärillään
 • Esittämällä kysymyksiä pelaajille ja kannustamalla heitä kehittämään omia ratkaisumallejaan, voi stimuloida pelaajien ajattelua sekä kentällä että sen ulkopuolella
 • On ratkaisevaa, että pelaajat pystyvät ymmärtämään harjoittelun laatutekijät, jotta he saavuttaisivat parhaan mahdollisen hyödyn harjoittelusta

Videolla SSB:n johtaja Miquel Farrerons kertoo Ekkono-metodista.

Ekkono-koulutuspolku

Ekkono-koulutuspolku on nelitasoinen kokonaisuus. Taso 1 on kaikille avoin verkkokoulutus (3h). Koulutus on erinomainen pohja varsinkin niille valmentajille, joilla ei ole aiempaa kokemusta Ekkonosta. Koulutuksessa tulee kuitenkin uutta asiaa myös niille, jotka ovat olleet aiemmin mukana Ekkono-koulutuksissa. Lue lisää tasosta 1.

Tasot 2-4 järjestetään Eerikkilässä tai verkkokoulutuksena ja niitä edetään järjestyksessä.

Tasolla 2 on kolme eri jaksoa, joissa perehdytään jo tarkemmin Ekkono-metodiin ja siihen, miten alkaa kehittämään älykästä pelaajaa. Tason 2 koulutukset ovat erityisesti 7-13-vuotiaiden kanssa toimiville valmentajille. Tason 2 koulutuksista on käytävä vähintään kaksi ennen kuin voi edetä tasolle kolme. Lue lisää tasosta 2.

Tasolla 3 on viisi eri jaksoa. Siinä sisällöt jaetaan alle 13-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden valmentajien erityistarpeisiin. U13-valmentajan ei siis tarvitse käydä U20-valmentajan sisältöjä ja toisin päin. Tasolla 3 on myös valmennuspäälliköiden koulutus (3.5). Lue lisää tasosta 3.

Tasolla 4 ovat Youth Master Ekkono – ja Master Ekkono -koulutukset. Youth Master on tarkoitettu erityisesti alle 13-vuotiaiden valmentajille ja Master Ekkonolla perehdytään 13-18-vuotiaiden toimintaan. Lue lisää Youth Master Ekkonosta tai Master Ekkonosta.

Eerikkilä-Ekkono-metodi

Taso 1

Ekkono Football camp tytöt 2022 3

Taso 2

 • Sisältää kolme jaksoa, joista käytävä vähintään kaksi edetäkseen seuraavalle tasolle.
 • Suunnattu erityisesti 7-13-vuotiaiden kanssa toimiville valmentajille.
 • Koulutus toteutetaan Eerikkilässä ja etätoteutuksella. Ilmoittautuminen avoinna.

Master ekkono

Taso 3

 • Sisältää viisi jaksoa, jotka on jaettu alle 13-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden valmentajien erityistarpeisiin.
 • Tällä tasolla on myös valmennuspäälliköiden koulutus (kuvassa 3.5).
 • Koulutus toteutetaan Eerikkilässä ja etätoteutuksella. Ilmoittautuminen avoinna.

Etusivu-Valmennus-moduuli

Taso 4 - Youth Master Ekkono

 • Youth Master Ekkono on suunnattu erityisesti U7-U13-ikäluokkien valmentajille

Eerikkilä-Jalkapallo-Ekkono

Taso 4 - Master Ekkono

 • Master Ekkono on suunnattu erityisesti U13-U18-ikäluokkien valmentajille ja valmennuspäälliköille.
 • Koulutus käsittelee syvällisesti pelipaikkakohtaisia teknis-taktisia sisältöjä sekä antaa niiden valmentamiseen menetelmällisiä työkaluja.
 • Koulutukset toteutetaan Eerikkilässä ja verkkokoulutuksena.

IMG_7576

Football Camps Ekkono-metodilla

Eerikkilän jalkapallokoulujen ammattivalmennus perustuu Ekkono-metodiin. Valmennus tapahtuu espanjalaisten päävalmentajien toimesta englanniksi, mutta tulkkauksesta vastaavat mukana olevat Eerikkilän suomalaiset valmentajat.

Kokemuksia Master Ekkonolta

Kysy lisää / Ask More:

Antti Kekkonen

Palvelupäällikkö

Jalkapallopalvelut