Eerikila-historia-Eerikkilä-herokuva

”Suomalainen jalkapalloilu ei kehity, ellei Suomessa ole sille omaa valmennuskeskusta.”

Erik von Frenckell vuonna 1952

Perustaja Erik Von Frenckell

Palloliiton silloisen puheenjohtajan Erik von Frenckellin ajatus vaikutti ratkaisevasti Eerikkilän Urheiluopiston perustamiseen vuonna 1949. Tammelan pitäjässä sijaitsevan Saaren kartanon isäntä Frenckell myi omistamansa kartanon maista 17 hehtaarin alueen Suomen Palloliitolle urheiluopiston perustamista varten. Hinta oli muodollinen, markka hehtaarilta. Paikka oli ihanteellinen lajin valmennus- ja koulutustyötä ajatellen.

Eerikkilä-Historia-Olympiajoukkue1952

Jalkapallosta kaikki alkoi

Vaikka Eerikkilä siirtyi jo 1950-luvun alussa Palloliiton omistuksesta itsenäisen Palloilu Säätiön haltuun, jalkapallon asema Eerikkilän kehityksessä on ollut keskeinen ja vankkumaton.

Ensimmäinen Eerikkilässä vieraillut maajoukkue oli vuoden 1952 olympiajoukkue. Ympärivuotisten harjoitusolosuhteiden mahdollistaminen oli vuosien mittaan liikkeelle paneva voima tulevaisuutta suunniteltaessa. Eerikkilän 10-vuotisjuhlissa Erik von Frenckell piti toimintaa haittaavana suurena puutteena sitä, että alueella ei ollut sisähallia.

Eerikkila-historia-A-maajoukkue

Rakentamisen vuosikymmenet

Vuonna 1968 valmistui maapohjahalli, joka oli kooltaan 30 x 33 metriä. Vuosien mittaan toiminnan laajentuessa rakennettiin lisää liikuntapaikkoja sekä majoitus- ja ravintolatiloja.

Jalkapallohalli oli edelleenkin keskeisenä tavoitteena Eerikkilän kehittämisessä. 1980-luvun alussa maapohjahallia laajennettiin puolta suuremmaksi kokoon 30 x 60 m ja päällystettiin keinonurmella.

Merkittävä päätös tulevaisuuden kannalta oli Eerikkilän muuttuminen lakisääteiseksi urheiluopistoksi vuonna 1983.

Vihdoin vuonna 1998 lähes 20 vuotta haaveissa ollut täysimittainen jalkapallohalli vihittiin käyttöön. Hallin koko on 100 x 63 m. Kentän päällysteenä on kumirouhepintainen keinonurmi.

Urheilu-Salibandy-HERO

Salibandyn valmennuskeskukseksi

Uuden hallin valmistuttua vanha halli kunnostettiin tarkoituksenmukaiseksi sisäpalloilulajeille, erityisesti salibandylle. Samalla aloitettiin läheinen yhteistyö Suomen Salibandyliiton kanssa.

Viimeiset vuosikymmenet ovat olleet vilkasta rakentamisen aikaa. Tähän mennessä ovat valmistuneet päärakennus Frenckell (1992), jalkapallohalli ja liikuntahallin muutos sisäpalloilua varten (1998), majoitusrakennus Tammela (2002) sekä moderni ja lämmitettävä keinonurmikenttä (2015). Kesäkuussa 2012 Eerikkilä laajeni edelleen uuden hotellirakennuksen valmistuessa (Frenckell 2) ja 2013 rakennettiin uusi jalkapallostadion. Huvila- ja lomahuoneistoalueen valmistuminen 2016-2018 nosti Eerikkilän majoitustarjonnan aivan uudelle tasolle. 2010-luvun lopulla urheilufasiliteetit paranivat yhä ylipainehallin ja Salibandyareenan myötä.

Uuden rakentamisen lisäksi myös vanhaa peruskorjattiin. Opistorakennus remontoitiin kokonaisuudessaan ravintolan käyttöön 2018. Legendaarinen Villa Hirsihovi peruskorjattiin 2019.

2021 Eerikkilän jalkapallostadion on sai nimekseen Jari Litmanen Areena. Uusi nimi sekä areenan käytävälle tehty kunniakäytävä ovat kunnianosoitus kaikkien aikojen suomalaiselle jalkapalloilijalle sekä koko suomalaiselle jalkapallokulttuurille.

2021 Eerikkilä osti Metsähallitukselta luontokeskuksen. Nimi vaihtui samalla Villa Erikiksi. Uusi nimi on kunnianosoitus Eerikkilän perustajalle Erik von Frenckellille. Villa Erikin sisätiloihin tehtiin Erik von Frenckellin elämästä kertovaa näyttelyseinä, joka toteutettiin yhdessä Urheilumuseon kanssa. Villa Erik palvelee niin yksityis- kuin yritysasiakkaita.

Jalkapallo-SamiHyypiaAcademy-Alamoduuli

Sami Hyypiä Akatemia ja Floorball Academy

Eerikkilässä vuonna 2011 perustettu Sami Hyypiä Akatemia keskittyi erityisesti huippu-urheilun vaatimusten mukaisen jalkapallotoiminnan kehittämiseen lapsesta aikuiseksi. Akatemian toiminta perustuu Suomen Palloliiton ja Eerikkilän Urheiluopiston strategioihin sekä jalkapallon lajiprosessiraporttiin. Sami Hyypiä Akatemia on suomalaisen jalkapallon valmennus-, tutkimus- ja kehitystoiminnan henkinen koti.

2015 keväällä aloitettiin vastaava akatemiatuominta myös salibandyn pelaajille kun Floorball Academy käynnistyi yhteistyössä Salibandyliiton kanssa.

 

0G7A0063

Eerikkilä tänään

2021 Sami Hyypiä Akatemia ja alueelliset valmennuskeskukset yhdistyivät uuden Huuhkaja- ja Helmaripolun kokonaisuuden alle. Sen tavoitteena on auttaa suomalaisen pelaajakehityksen nousua kohti kansainvälistä huippua ja tavoittaa motivoituneet sekä kyvykkäät junioripelaajat ja seurat ympäri Suomen. Tavoitteena on myös kasvattaa osaavien ja koulutettujen valmentajien määrää sekä mahdollistaa keskeisen jalkapallon kehitystiedon jakaminen seurojen, Palloliiton ja Eerikkilän kesken.

Vastaavasti vuonna 2021 FBA toiminta sulautui Suomen Salibandyliiton pelaajapolkuun. MAAJOUKKUETIE  toteutetaan Eerikkilän kokonaisvaltaista kehittymistä tukevan E.Way -filosofian mukaisesti ja MAAJOUKKUETIE-tapahtumat järjestetään Eerikkilässä.

Keskeistä osaamistamme ovat edelleen suomalaisen terveysliikunnan kehittäminen ja valmennuskeskuspalvelut erityisesti jalkapallon ja salibandyn pelaajille.  Lisäksi Eerikkilässä koulutetaan liikunnan ja eräopastuksen ammattilaisia.

Eerikkilä on osaamisen kehittämisestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneiden ihmisten kohtaamispaikka. Tarjoamme korkeatasoiset palvelut ja puitteet urheiluun, opiskeluun, yritystilaisuuksiin sekä luonto- ja liikuntaelämyksiin.

Eerikkila-Liikuntaloma (1)

Visio

Tuloksistaan tunnettu, ihmisen kokonaisvaltaisen kehittämisen ja hyvinvoinnin osaamiskeskus.

Kun sinä päätät lähteä matkaan, me autamme sinua voimaan hyvin, kehittymään ja menestymään.

Jalkapallo-KehittymisenSeuranta-moduuli

Haastamme sinut

Me Eerikkilässä uskomme, että ihminen voi kokonaisvaltaisesti hyvin, kun hän oppii uutta ja kehittää taitojaan oikeanlaisessa ilmapiirissä, saman henkisten ihmisten ympäröimänä. Ainutlaatuinen filosofiamme ihmisen kokonaisvaltaisesta kehittämisestä haastaa sinut kurottamaan kohti parempaa henkilökohtaista hyvinvointia.

Eerikkilän luonnonkaunis ympäristö, monipuoliset liikuntamahdollisuudet sekä osaavat työntekijät auttavat sinua saavuttamaan päämääräsi, voimaan paremmin ja elämään terveellisemmin. Kuljemme rinnallasi ja tarjoamme sinulle sopivasti haasteita, jotta sinä voisit kokea unohtumattomia onnistumisen elämyksiä ja saavuttaa päämääräsi.

Jalkapallo-Jalkapalloleirit-moduulikuva

E. Way -filosofia

Maailma muuttuu hurjaa vauhtia, eikä ihminen aina pysy muutoksen mukana. E. Way -filosofia on Eerikkilän vastaus ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin myös suurten muutosten keskellä.

Eerikkilä-urheilijoiden-vanhemmille

Vastuullisuus ja vaikuttavuus

Lasten ja nuorten kasvattajina kannamme vastuumme tulevaisuudesta, ja panostamme kattavaan vastuullisuusohjelmaamme.

Osoituksena vastuullisuudestamme meille on myönnetty vuonna 2021 matkailualan Greenkey ympäristösertifikaatti sekä Visit Finlandin Sustainable Travel Finland tunnus.

Olemme yksi Suomen innostavimmista työpaikoista ( Eezy Flown People Power henkilöstötutkimus 2021& 2022). Suurimmiksi vahvuuksiksi henkilökunta arvioi henkilöstön sitoutumisen sekä Eerikkilän yleisen johtamiskulttuurin.