Jalkapallo Eerikkilä-halli2

Huuhkaja- ja Helmaripolku

Huuhkaja- ja Helmaripolku tarjoaa pelikeskeisen vertaisoppimisen alustan seurojen pelaajakehityksen tueksi.

Huuhkaja- ja Helmaripolku on seurojen pelaajakehityksen tueksi muodostettu alusta, jota Palloliitto järjestää yhdessä Eerikkilän kanssa.

Huuhkaja- ja Helmaripolun toiminta on tarkoitettu 10-15 -vuotiaille pelaajille ja heidän valmentajilleen.

Huuhkaja- ja Helmaripolun suuntaa on kirkastettu kevään 2023 aikana yhteistyössä seurojen kanssa. Lue lisää.

 

Huuhkaja- ja Helmaripolku jakautuu kahteen osakokonaisuuteen:

  • Tiedolla johtamiseen
  • Kilpailujärjestelmä Huuhkaja-Helmariliigaan

Aiemmin järjestetyt kansallisen (SHA) ja alueellisten valmennuskeskusten järjestämät kehittymisen seurantatapahtumat sekä Huuhkaja-Helmaripäivät yhdistyivät uuteen Huuhkaja- ja Helmaripolkuun. Ne poistuivat itsenäisinä palvelunimikkeinä vuoden 2022 alusta alkaen.

Uudistuneella kokonaisuudella pyrimme vahvistamaan suomalaisen pelaajakehityksen tuloksia kokoamalla jalkapallon ydintoimijat yhteen, pelin ympärille. Huuhkaja- ja Helmaripolku jakautuu kahteen osakokonaisuuteen: tiedolla johtamiseen ja Huuhkaja-Helmariliigaan (kilpailujärjestelmä).

 

Tiedolla johtaminen

Huuhkaja- ja Helmaripolku on suunniteltu vahvistamaan seurojen johdonmukaista pelaajakehityksen tiedolla johtamista.

 

Tiedolla johtamisen kokonaisuus jakautuu:

  • seura-arjessa ja Huuhkaja- ja Helmaritapahtumissa toteutettavaan seurantaan (tiedon keruu, käsittely, esitys, käyttöönotto)
  • tiedon käyttöönottoa valmennustoiminnassa edesauttavaan tukiprosessiin (koulutukset, valmennustoiminnanohjaus, työpajat, tapahtumat).

Pelaajakehityksen tiedolla johtamisen kokonaisuus on kohdistettu seurojen 10-17 -vuotiaisiin poika- ja tyttöpelaajiin.

 

Huippusuoritusmalli

Huuhkaja- ja Helmaripolulla peli on tiedolla johtamisen keskiössä. Siksi sen tueksi on kehitetty yhteinen pelaajakehitystiedon viitekehys, huippusuoritusmalli.

 

Seuroille tarjottavat tiedolla johtamisen -kokonaisuudet on jaettu viiteen eri palvelutasoon – vastaamaan laajasti erikokoisten ja -tyyppisten seurojen tarpeita.  

Tasojen 1-3 palvelutuotannosta vastaa Suomen Palloliitto ja tasojen 4-5 Eerikkilä Sport & Outdoor Resort.  

 

Kaikki palvelutasot perustuvat samaan yhteiseen tiedolla johtamisen viitekehykseen (huippusuoritusmalli), mutta seurannan ja tukiprosessin laajuus sekä intensiteetti eroavat palvelutasojen välillä. 

Huuhkaja-Helmariliiga

Huuhkaja- ja Helmaripolussa pelikeskeisyys korostuu myös uuden virallisen kilpailujärjestelmän, Huuhkaja-Helmariliigan, myötä.

Huuhkaja-Helmariliigan ensimmäinen kilpailukausi potkaistiin käyntiin alkuvuonna 2022. Tason 4&5 seurat pelaavat Huuhkaja-Helmariliigoja 10-15-vuotiaissa. Kaikille seuroille avoimena ovat 12-14 -vuotiaiden poikien ja tyttöjen ikäluokat.

Huuhkaja-Helmariliigan karsintojen kierrokset 1 ja 2 pelataan alueellisesti (Etelä, Länsi, Itä ja Pohjoinen). Ensimmäisen kierroksen lohkovoittajat etenevät toiselle kierrokselle. Pudonneiden joukkueiden pelaajista muodostetaan yhdistelmäjoukkueita seuraaville kierroksille. Tällä varmistetaan myös yksittäisten pelaajien eteneminen Huuhkaja- ja Helmaripolulla. Toisen kierroksen parhaat joukkueet etenevät valtakunnalliselle kolmannelle karsintakierrokselle. Kesällä pelattavan kolmannen kierroksen parhaat etenevät syksyllä pelattaviin ylä- ja alaloppusarjoihin.

Huuhkaja- ja Helmaripolun tasojen 4-5 seurat pelasivat keväällä keskitetysti Eerikkilässä alkusarjan, jossa karsittiin syksyllä pelattaviin ylä- ja alaloppusarjoihin.

Huuhkaja-Helmariliigan huipentaa marras-joulukuussa pelattavat kansainväliset turnaukset, joissa syksyn yläloppusarjoissa parhaiten menestyneet joukkueet pääsevät kevään tapahtumien voittajien lisäksi haastamaan kansainvälisiä huippuja. Kansainvälisissä tapahtumissa mukana on joukkueita esimerkiksi Tanskasta (FC Nordsjaelland ja FC Midtjylland) ja Irlannista (Shamrock Rovers).

Kilpailujärjestelmän pelejä järjestetään alueellisesti ja valtakunnallisesti järjestettävissä Huuhkaja- ja Helmaritapahtumissa, joiden kautta niin joukkueilla kuin yksittäisillä pelaajilla on mahdollisuus edetä seuraavalle tasolle – aina kansainvälisiä vastustajia vastaan pelaamaan.

Linkit tulospalveluun

Jalkapallo Eerikkilä-halli

Toiminnan tavoitteet

Huuhkaja- ja Helmaripolun tavoitteena on auttaa suomalaisen pelaajakehityksen nousua kohti kansainvälistä huippua ja tavoittaa kustannustehokkaasti motivoituneet sekä kyvykkäät junioripelaajat ja seurat ympäri Suomen. Tavoitteena on myös kasvattaa osaavien ja koulutettujen valmentajien määrää sekä mahdollistaa keskeisen jalkapallon kehitystiedon jakaminen seurojen, Palloliiton ja Eerikkilän kesken.

Yhdessä seuran kanssa asetettuja tavoitteita seurataan niille asetettujen määrällisten mittareiden avulla. Esimerkiksi kansainvälisen tason pelaajakehitys tarkoittaa konkreettisesti sitä, että seuran oma pelaajakehitys tuottaa nuorten ja myöhemmin aikuisten maajoukkuepelaajia.

DSC07659

Huuhkaja- ja Helmaripolun toiminta on suunnattu 10-15 -vuotiaille junioreille ja heidän valmentajilleen. Toiminta on jaettu viiteen tasoon, joihin seurat valitaan Palloliiton laatujärjestelmän mukaan.

Kaikille Palloliiton laatujärjestelmässä mukana oleville seuroille löytyy oma taso Huuhkaja- ja Helmaripolulta. Huuhkaja- ja Helmaripolun sisällöt vastaavat erilaisten seurojen erilaisiin tarpeisiin. Polulla seurataan pelaajan pelisuorituksen, harjoittelun ja elämänhallinnan kehitystä – eri tasoille soveltuvilla seurantamenetelmillä.

Seurannasta saadun tiedon perusteella seurat saavat seurakohtaista valmennustoiminnan ohjausta, joka perustuu Eerikkilän kokonaisvaltaista kehittymistä tukevaan E.Way -filosofiaan.

huuhkajapolku Eerikkilä

Sähköinen oppimisympäristö MyE.Way

Sähköinen oppimisympäristö MyE.Way mahdollistaa ajasta ja paikasta riippumattoman oppimisprosessin, jossa tietoa ja ajatuksia vaihdetaan myös kohtaamiskoulutuksen ulkopuolella. Koulutuksen tiedollinen oppiaines opiskellaan sähköisessä oppimisympäristössä, jolloin kohtaamiskoulutuksessa voidaan keskittyä laadukkaaseen käytännön toteutukseen jalkapallokentällä.

Materiaaleja, ohjeita ja vuosikello

Katso  käytännön tietoa Huuhkaja- ja Helmaripolun tapahtumiin liittyen, materiaaleja sekä ohjeet MyEwayn käyttöön.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Erkki Valla

Valmennuspäällikkö

Jalkapallopalvelut

Antti Kekkonen

Palvelupäällikkö

Jalkapallopalvelut

Placeholder Picture

Huuhka- ja Helmaripolku

Vaikuttavuusanalyysi

Kehittymisen seuranta -konseptilla positiivinen vaikutus osallistuneiden seurojen maajoukkuepelaajien määrään.

Jalkapallo-SamiHyypiaAcademy-Alamoduuli

Valmentajien täydennyskoulutukset

Eerikkilä ja Ekkono yhdistää motivoituneet ja kehittymishaluiset valmentajat seminaareihin ja täydennyskoulutuksiin. Tarjolla on kansainvälisen tason valmennusseminaar...

Eerikkilä-urheilijoiden-vanhemmille

Urheilijoiden vanhemmille

Pidämme hyvää huolta nuorista urheilijavieraistamme. Harjoittelun ohella lepo, ravinto ja henkinen hyvinvointi ovat avainasemassa toiminnassamme. Voit myös varata oman...

0G7A2923

E. Way

Jotta voit hyvin ja menestyt

Jalkapalloleirit

Eerikkilä tarjoaa joukkueellesi ympäri vuoden korkeatasoiset puitteet jalkapallon laji- ja oheisharjoitteluun. Kehity laadukkaissa olosuhteissa ja inspiroivassa ympäri...

Lisää aiheesta Huuhkaja- ja Helmaripolku