Jalkapallo-KehittymisenSeuranta-moduuli

Huuhkaja- ja Helmaripolku

Huuhkaja- ja Helmaripolku on suomalaisen jalkapallon yhteinen oppimisen ja tiedolla johtamisen alusta – seurojen pelaajakehityksen tueksi.

Aiemmin järjestetyt kansallisen (SHA) ja alueellisten valmennuskeskusten järjestämät kehittymisen seurantatapahtumat sekä Huuhkaja-Helmaripäivät yhdistyvät uuteen Huuhkaja- ja Helmaripolkuun, ja poistuvat itsenäisinä palvelunimikkeinä vuoden 2022 alusta alkaen.

  Suomen Palloliitto ry. järjestää Huuhkaja- ja Helmaripolun yhteistyössä Eerikkilän kanssa.

Huuhkaja- ja Helmaripolun uudistunut kokonaisuus pohjautuu analyysiin kehittymisen seurannasta.  

Uudistuneella kokonaisuudella pyrimme vahvistamaan suomalaisen pelaajakehityksen tuloksia kokoamalla jalkapallon ydintoimijat yhteen, pelin ympärille. Huuhkaja- ja Helmaripolku jakautuu kahteen osakokonaisuuteen: tiedolla johtamiseen ja Huuhkaja-Helmariliigaan (kilpailujärjestelmä).

MISTÄ HUUHKAJA- JA HELMARIPOLKU KÄYTÄNNÖSSÄ KOOSTUU?

Kilpailullisista ja laadukkaista peleistä, pelikeskeisestä koulutuksesta ja vuorovaikutuksesta muiden valmentajien kanssa, pelaajien sekä joukkueiden kehittymisen järjestelmällisestä seurannasta osana arjen valmennusta, ja innostavista elämyksistä sekä näyttömahdollisuuksista tulevaisuuden Huuhkajille ja Helmareille.

TIEDOLLA JOHTAMINEN

Huuhkaja- ja Helmaripolku on suunniteltu vahvistamaan seurojen johdonmukaista pelaajakehityksen tiedolla johtamista. Tiedolla johtamisen kokonaisuus jakautuu seura-arjessa ja Huuhkaja- ja Helmaritapahtumissa toteutettavaan seurantaan (arkiseuranta ja jaksottainen seuranta seuraympäristössä sekä Eerikkilässä) ja tiedon käyttöönotto valmennustoiminnassa edesauttavaan tukiprosessiin (täydennys- ja perehdytyskoulutukset, valmennustoiminnanohjaus seura- ja joukkuetasolla sekä Ekkono-koulutuspolku) . Pelaajakehityksen tiedolla johtamisen kokonaisuus on kohdistettu seurojen 10-17 -vuotiaisiin poika- ja tyttöpelaajiin.

Peli on tiedolla johtamisen keskiössä Huuhkaja- ja Helmaripolulla, jonka tueksi on kehitetty yhteinen pelaajakehitystiedon viitekehys, huippusuoritusmalli.

Seuroille tarjottavat tiedolla johtamisen -kokonaisuudet on jaettu viiteen eri palvelutasoon – vastaamaan laajasti erikokoisten ja -tyyppisten seurojen tarpeita. Tasojen 1-3 palvelutuotannosta vastaa Suomen Palloliitto ja tasojen 4-5 Eerikkilä.

Kaikki palvelutasot perustuvat samaan yhteiseen tiedolla johtamisen viitekehykseen (huippusuoritusmalli), mutta seurannan ja tukiprosessin laajuus sekä intensiteetti eroavat palvelutasojen välillä. Palvelutaso 2 käynnistyy vuonna 2023.

HUUHKAJA-HELMARILIIGA

Huuhkaja- ja Helmaripolussa pelikeskeisyys korostuu myös uuden virallisen kilpailujärjestelmän, Huuhkaja-Helmariliigan, myötä, joka käynnistyy alkuvuonna 2022. Kilpailujärjestelmän pelejä järjestetään alueellisesti ja valtakunnallisesti järjestettävissä Huuhkaja- ja Helmaritapahtumissa, joiden kautta niin joukkueilla kuin yksittäisillä pelaajilla on mahdollisuus edetä seuraavalle tasolle – aina kansainvälisiä vastustajia vastaan pelaamaan. Kaikille avoin Huuhkaja-Helmariliiga järjestetään 12-14 -vuotiaille (pojat ja tytöt).

Helmariliiga

 

Huuhkajaliiga

 

Huuhkaja-Helmariliigan karsintojen kierrokset 1 ja 2 pelataan alueellisesti 6–8 joukkueen tapahtumina (Etelä, Länsi, Itä ja Pohjoinen). Ensimmäisen kierroksen lohkovoittajat etenevät toiselle kierrokselle. Pudonneiden joukkueiden pelaajista muodostetaan yhteisjoukkueita seuraaville kierroksille. Tällä varmistetaan yksittäisten pelaajien eteneminen Huuhkaja- ja Helmaripolulla. Karsinnat ovat Huuhkaja- ja Helmaripolun tasojen 1-3 seuroille. Myös seurojen joukkueet ja pelaajat, jotka eivät osallistu millekään tasolle (1-5) voivat osallistua Huuhkaja-Helmariliigaan.

Toisen kierroksen parhaat joukkueet etenevät valtakunnalliselle kolmannelle karsintakierrokselle. Kesällä pelattavan kolmannen kierroksen neljä parasta etenevät syksyllä pelattaviin ylä- ja alaloppusarjoihin. Voittaja ja toiseksi sijoittunut saa paikan yläloppusarjassa ja sijat 3-4 jatkavat alaloppusarjassa.

Huuhkaja- ja Helmaripolun tasojen 4-5 seurat pelaavat keväällä keskitetysti Eerikkilässä alkusarjan, jossa karsitaan syksyllä pelattaviin ylä- ja alaloppusarjoihin.

Huuhkaja-Helmariliigan huipentaa kansainvälinen turnaus, jossa syksyn ylä- ja alaloppusarjan parhaiten menestyneet joukkueet pääsevät haastamaan kansainvälisiä huippuja.

Katso lisätiedot Palloliiton sivulta.
UKK – Usein kysytyt kysymykset Huuhkaja- ja Helmaripolusta

Jalkapallo-EkkonoMetodi-Eerikkilä-Alamoduuli

Toiminnan tavoitteet

Huuhkaja- ja Helmaripolun tavoitteena on auttaa suomalaisen pelaajakehityksen nousua kohti kansainvälistä huippua ja tavoittaa kustannustehokkaasti motivoituneet sekä kyvykkäät junioripelaajat ja seurat ympäri Suomen. Tavoitteena on myös kasvattaa osaavien ja koulutettujen valmentajien määrää sekä mahdollistaa keskeisen jalkapallon kehitystiedon jakaminen seurojen, Palloliiton ja Eerikkilän kesken.

Yhdessä seuran kanssa asetettuja tavoitteita seurataan niille asetettujen määrällisten mittareiden avulla. Esimerkiksi kansainvälisen tason pelaajakehitys tarkoittaa konkreettisesti sitä, että seuran oma pelaajakehitys tuottaa nuorten ja myöhemmin aikuisten maajoukkuepelaajia.

Eerikkilä-tilat-keinonurmi

Huuhkaja- ja Helmaripolun toiminta on suunnattu 10-15 -vuotiaille junioreille ja heidän valmentajilleen. Toiminta on jaettu viiteen tasoon, joihin seurat valitaan Palloliiton laatujärjestelmän mukaan.

Kaikille Palloliiton laatujärjestelmässä mukana oleville seuroille löytyy oma taso Huuhkaja- ja Helmaripolulta. Huuhkaja- ja Helmaripolun sisällöt vastaavat erilaisten seurojen erilaisiin tarpeisiin. Polulla seurataan pelaajan pelisuorituksen, harjoittelun ja elämänhallinnan kehitystä – eri tasoille soveltuvilla seurantamenetelmillä.

Seurannasta saadun tiedon perusteella seurat saavat seurakohtaista valmennustoiminnan ohjausta, joka perustuu Eerikkilän kokonaisvaltaista kehittymistä tukevaan E.Way -filosofiaan.

MyEWay--Eerikkilä

Sähköinen oppimisympäristö MyEWay

Sähköinen oppimisympäristö MyEWay mahdollistaa ajasta ja paikasta riippumattoman oppimisprosessin, jossa tietoa ja ajatuksia vaihdetaan myös kohtaamiskoulutuksen ulkopuolella. Koulutuksen tiedollinen oppiaines opiskellaan sähköisessä oppimisympäristössä, jolloin kohtaamiskoulutuksessa voidaan keskittyä laadukkaaseen käytännön toteutukseen jalkapallokentällä.

DSC_0537

Materiaaleja ja ohjeita

Katso  käytännön tietoa Huuhkaja- ja Helmaripolun tapahtumiin liittyen, materiaaleja sekä ohjeet MyEwayn käyttöön.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Placeholder Picture

Erkki Valla

Valmennuspäällikkö

Jalkapallopalvelut

040 5317 812, 020 1108 201

Placeholder Picture

Sari Kytäjä

Yhteyspäällikkö

Huuhkaja- ja Helmaripolku- sekä MAAJOUKKUETIE-yhteistyöseurat, Salibandyliiton yhteyshenkilö

Placeholder Picture

Antti Kekkonen

Palvelupäällikkö

Jalkapallopalvelut

SHA kehittymisenseuranta Eerikkilässä

Vaikuttavuusanalyysi

Kehittymisen seuranta -konseptilla positiivinen vaikutus osallistuneiden seurojen maajoukkuepelaajien määrään.

Jalkapallo-SamiHyypiaAcademy-Alamoduuli

Valmentajien täydennyskoulutukset

Eerikkilä ja Ekkono yhdistää motivoituneet ja kehittymishaluiset valmentajat seminaareihin ja täydennyskoulutuksiin. Tarjolla on kansainvälisen tason valmennusseminaar...

Eerikkilä-urheilijoiden-vanhemmille

Urheilijoiden vanhemmille

Pidämme hyvää huolta nuorista urheilijavieraistamme. Harjoittelun ohella lepo, ravinto ja henkinen hyvinvointi ovat avainasemassa toiminnassamme. Voit myös varata oman...

0G7A2923

E. Way

Jotta voit hyvin ja menestyt

Etusivu-Urheilu-moduuli-Eerikkilä

Jalkapalloleirit

Eerikkilä tarjoaa joukkueellesi ympäri vuoden korkeatasoiset puitteet jalkapallon laji- ja oheisharjoitteluun. Kehity laadukkaissa olosuhteissa ja inspiroivassa ympäri...

Lisää aiheesta Huuhkaja- ja Helmaripolku