Eerikkilä-oheisohjelmat-lipunryöstö

Teemme arjen ympäristötekoja ja huolehdimme lähiluonnosta

Puolitamme hiilijalanjälkemme vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on olla päästövapaita vuodesta 2040 eteenpäin. Turvaamme lähiluontomme puhtauden ja monimuotoisuuden.

Ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi on tehtävä kaikki mahdolliset toimet, niin suuret kuin pienet. Me haluamme tehdä kaikkemme ilmasto- ja ympäristövaikutustemme minimoimiseksi.

Käytämme toiminnassamme resursseja vain sen verran kuin on tarpeen

Tehostamme jatkuvasti energian, veden ja materiaalien (mm. rakennusmateriaalit, kemikaalit, paperi) käyttöä sekä vähennämme omasta matkustamisestamme aiheutuvia päästöjä. Energian-kulutuksestamme aiheutuvien päästöjen pienentämiseksi lisäämme uusiutuvan energian osuutta. Saamme puhdasta energiaa omasta aurinkovoimalastamme.

Oma aurinkopuistomme, jossa on yli 1400 aurinkopaneelia, tuottaa kolmanneksen sähköntarpeestamme. Tulevaisuudessa paneelien määrää on vielä mahdollisuus lisätä.

Olemme myös sitoutuneet mm. vähentämään jätteen kokonaismäärää, minimoimaan ruokahävikin ja tehostamaan lajittelua kaikessa toiminnassamme. Selvitämme toiminnastamme aiheutuvat vesipäästöt, otamme käyttöön ympäristöystävälliset lannoitteet ja panostamme vettä säästäviin vesikalusteisiin. Tavoitteenamme on vähentää vedenkulutustamme 20 prosenttia vuonna 2022. Opastamme myös asiakkaitamme tilojemme vastuulliseen käyttöön.

Lähiluonnon hyvinvointi on Eerikkilän peruskivi

Puhdas luonto antaa meille voimaa ympäristötekojemme toteuttamiseen. Samalla se luo Eerikkilässä vieraileville iloa ja hyvinvointia, joka päivä. Me pidämme huolta siitä, että minimoimme toimintamme haitalliset vaikutukset ympärillämme olevaan upeaan luontoon ja varmistamme, että se pysyy monimuotoisena.

Huomioimme vastuullisuuden hankinnoissamme

Aina, kun hankimme uutta, pohdimme eurojen lisäksi hankintojemme vaikutuksia ympäristöön ja ihmisiin. Lopulliset päätökset tehdään elinkaarivaikutusten perusteella.

Pesupalvelujamme tuottavalla Comfortolla on toimintansa vastuullisuudesta kertova Joutsenmerkki. Siivouspalveluissamme käytämme ainoastaan ympäristömerkittyjä pesuaineita.

Green Key ja ympäristotoimenpiteitämme:

 • Olemme tehneet vedensäästöön tähtääviä toimenpiteitä asiakastilojen suihkuihin ja hanoihin
 • Laskemme vuosittain toimintamme hiilijalanjäljen ja asetamme vuosittaisen tavoitteen sen pienentämiseksi. Vuoden 2023 hiilijalanjälkemme oli 693  Co2 (Scope 1 ja 2). Jatkossa laskemme päästöt vuosittain.
 • n. 30% sähköntuotannosta tulee 1400 paneelin aurinkopuistostamme
 • Suurimmassa osassa yleisiä tiloja, valaistus toimii liiketunnistimilla. Kaikki urheilutilat on valaistu energiatehokkailla LED-valaisimilla.
 • Kasvatamme vuosittain lähiruoan ja kasvisruoan osuutta. Lounaalla on aina tarjolla myös kasvisvaihtoehto pääruoaksi. Tilausmenumme sisältää kasvisvaihtoehdon. Juomavalikoimastamme löytyy sekä vegaani- että luomutuotteita.
 • Kiinnitämme huomioita ruokahävikin pienentämiseen mm. suunnittelulla, ylijäävän ruoan hyödyntämisellä sekä asiakasviestinnällä. Ylijäänyttä ruokaa ja kahvilatuotteita  voi ostaa ResQ-sovelluksen kautta
 • Olemme parantaneet kierrätysmahdollisuuksia. Asiakkaille löytyy jätepiste, missä voi lajitella eri jätteet (bio, kartonki, metalli, muovi ja lasi).
 • Poistotekstiilimme toimitetaan Rester Oy:lle, jonka laitoksessa tekstiileistä valmistetaan uusiokuitua
 • Uusien hankkimisen sijaan olemme kunnostaneet kokouskalusteita paikallisella verhoomolla
 • Kasvatamme asiakkaiden ympäristötietoutta viestimällä omista toimenpiteistämme ja kannustamalla osallistumaan säästötoimenpiteisiin
 • Kasvatamme henkilöstömme ympäristötietoutta vuosittaisilla koulutuksilla ja kertomalla omasta vastuullisuustyöstä henkilöstötilaisuuksissa säännöllisesti. Vuonna 2022 panostimme erityisesti lajitteluosaamisen lisäämiseen yhteistyössä Lassila & Tikanojan kanssa.
 • Olemme vaihtaneet kaikki pesuaineet, pehmopaperit ja toimistopaperit ympäristöystävällisiin vaihtoehtoihin. Lisäksi vaihdoimme paperipyyhkeet pyyherulliin yleisö wc-tiloissa 2022.
 • Kertakäyttöastioiden käytön minimoimiseksi, emme enää toimita kokoustarjoiluja eri kokoustiloihin. Sen sijaan katamme kahvitorin ravintolaamme. Ravintolaan siirtyessä asiakas saa samalla pienen vireystilaa parantavan jaloittelutauon keskelle kokouspäivää.
 • Kannustamme asiakkaitamme liikkumaan upeassa lähiluonnossamme, mutta tekemällä sen kuitenkin vastuullisesti, luontoa ja muita retkeilijöitä kunnioittaen. Vuonna 2022 hankimme 20 uutta maastopyörää ja 2 uutta SUP-lautaa asiakkaidemme luontoliikuntamahdollisuuksien parantamiseksi.
 • Keväällä 2022 saimme 8 latauspistettä sähköautoille.
 • Laskimme majoitustilojen, sekä urheilu- ja liikuntatilojen lämpötilaa yhdellä asteella talvella 2021.
 • Optimoimme kenttien käyttöä talvikaudella energian säästämiseksi.
 • Kenttien ja puutarhan kastelussa käytämme järvivettä.

Eerikkilän aurinkopuisto. Kuva: Lassi Puhtimäki