Dream Spark tarjosi jälleen kipinöitä liikuntaan ja elämään

01.08.2024

Leiriläiset pääsivät kokeilemaan useita eri urheilulajeja yhdessä Marko Anttilan (yläkuvassa kesk.) ja Mira Potkosen (alakuvassa kesk.) kanssa.

Dream Spark mahdollistaa liikunnallisiin harrastuksiin tutustumisen lapsille ja nuorille suunnattujen leirien avulla.

 

Dream Spark -leirin tarkoituksena on sytyttää kipinöitä liikuntaharrastukseen. Kuvat: Elmeri Elo

Yli 60 lasta ja nuorta pääsi kokeilemaan erilaisia urheilulajeja yhdessä muun muassa jääkiekon olympiavoittajan ja maailmanmestarin Marko Anttilan sekä nyrkkeilyn olympiamitalistin Mira Potkosen kanssa, kun Dream Spark leiriytyi Eerikkilään. Vuosittain järjestettävän leirin ohjelmaan kuului muun muassa jalkapalloa, salibandya, krikettiä, jousiammuntaa, nyrkkeilyä, yleisurheilua, frisbeegolfia ja erilaisia kisailuja. Urheilemisen ohella tietenkin syötiin hyvin, uitiin ja saunottiin sekä vietettiin aikaa muiden leiriläisten kanssa.

Dream Spark on tarkoitettu vähävaraisista perheistä tai muuten haasteellisista taustoista tuleville nuorille, joilla ei ole mahdollisuutta osallistua maksullisiin harrastuksiin. Leirillä kokeillaan eri urheilulajeja ja liikuntamuotoja matalan kynnyksen periaatteella, ammattiohjaajien opastuksella. Esimeriksi Potkonen vetää leirillä kuntonyrkkeilyrastia. Nimensä mukaisesti leirin tarkoitus on sytyttää kipinöitä liikuntaharrastukseen.

Leirin jälkeen osallistujat voivat hakea SOS-Lapsikylän harrastustukea, jonka turvin he pystyvät aloittamaan tai jatkamaan mieluisaa harrastusta. Dream Sparkin perustaja Melina Näätänen kertoo, että leiriläisiltä ja näiden vanhemmilta saatujen palautteiden perusteella leirillä todella on merkitystä niin yksittäisille lapsille kuin yhteiskunnallisestikin.

”Jokaisen leirin jälkeen tulee viestejä, että lapset ovat innostuneet uudesta harrastuksesta. Paljon sitäkin tärkeämpää on, että leiriltä on löytynyt uusia ystäviä, ja että leiri on vaikuttanut lapsiin voimakkaasti. Monessa

palautteessa kerrotaan, että leiriläisen itseluottamus ja -tuntemus on lisääntynyt leirin ansiosta huomattavasti.

 Usein leiriltä on kuulemma palannut kotiin aivan eri lapsi kuin sinne on lähtenyt – positiivisessa mielessä”, Näätänen sanoo.

”Pyrimme kannustamaan ja rohkaisemaan lapsia ja haluamme saada heidät uskomaan, että he ovat tärkeitä sekä hyviä monissa asioissa. Tähän teemaan keskitytään erityisesti leirin Unelmien portaat -rastilla, jolla lapset sanoittavat omat unelmansa ja laativat portaat, joita seuraamalla unelmat voi saavuttaa. Toivomme, että lapset saavat leiriltä arvokkaita eväitä elämän reppuun”, Näätänen kertoo.

Myös Mira Potkonen kertoo liikuttavista palautteista, joita hän on saanut leiriläisiltä ja näiden vanhemmilta.

”Eräs tyttö oli viime kesän leirin innoittamana aloittanut nyrkkeilyharrastuksen ja oli siitä selvästi tosi ylpeä ja iloinen. Niin olin minäkin. Liekki silmissään tyttö kertoi odottavansa, että pääsee näyttämään minulle, mitä on oppinut”, Potkonen sanoo.

”Toisen leiriläisen äidiltä taas tuli ihana viesti, jossa hän kiitti sanoista, joita olin lausunut hänen pojalleen. Äiti kertoi, että poika tuli tosi onnellisena ja henkisesti kasvaneena kotiin leiriltä. Pojan ajatus itsestään ja usko itseensä oli muuttunut tosi paljon. Kun lapsia kehuu, sen sisältä tulevan ilon pystyy näkemään. Se on upea tunne”, Potkonen jatkaa.

Dream Spark -leiri on osallistujille maksuton. Leiri järjestetään vapaaehtoisvoimin, yrityksiltä ja yksityisiltä lahjoittajilta eli ”Kipinän sytyttäjiltä” kerätyillä varoilla. Tämän vuoden leirin lahjoittajina toimivat muun muassa Kotipizza, Salibandyliitto, Palloliitto, Krikettiliitto ja Eerikkilä.

Dream Sparkin toimintaan voi tutustua paremmin heidän sivuillaan.

 

Urheilun lomassa nautittiin Kotipizzan tarjoamia pitsoja. Kuva: Elmeri Elo

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Poikkeuksia ravintolamme aukioloajoissa

06.08.2024 | Uutinen, Yleinen

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus