Yhteistyöseurahaku MAAJOUKKUETIE-toimintaan auki

13.12.2024

Yhteistyöseurahaku MAAJOUKKUETIE-toiminnan kausille 2025–2027 on avattu ja jatkuu 31.1.2025 asti. Nyt myös tyttöjen ikäluokkiin haetaan yhteistyöseuroja United-toiminnan lisäksi.

Salibandyn MAAJOUKKUETIE-toiminnan seuraava kaksivuotinen kausi käynnistyy toukokuussa 2025. Yhteistyöseurahaku on parhaillaan käynnissä ja jatkuu 31.1. asti. MAAJOUKKUETIE-toimintaa pyritään kehittämään jatkuvasti yhdessä yhteistyöseurojen kanssa ja joitakin muutoksia on tehty myös tulevalle toimintakaudelle.

Yksittäisillä joukkueilla on nyt mahdollisuus päästä mukaan toimintaan, mikäli hakuehdot täyttyvät. Enää ei siis edellytetä seuran kaikkien ikäluokkien osallistumista. Ikäluokat pysyvät sekä pojilla että tytöillä samana eli pojista mukana toiminnassa ovat P13-, P14-, P15- ja P16-ikäluokat. Tyttöjen mukana olevat ikäluokat ovat T14 ja T16. Myös United-joukkueet jatkavat edelleen toiminnassa yhteistyöseurojen rinnalla.

Nyt myös tyttöjen ikäluokkiin haetaan yhteistyöseuroja. Kuluneen toimintakauden ajan tyttöjen MAAJOUKKUETIE on pyörinyt vain United-toiminnan kautta.

”Haluamme vaikuttaa koko seuran urheilutoiminnan kehittämiseen ja koemme, että yhteistyöseuroille tarjottavat yhteiset prosessit ja yhteinen alusta mahdollistavat laadukkaamman ja kokonaisvaltaisen pelaajien ja valmentajien kehittymisen sekä toiminnan kehittämisen. Myös nykyisten yhteistyöseurojen kanssa työstetyn MAAJOUKKUETIE-toiminnan kehitysprosessin tilanneanalyysi osoitti, että tytöille halutaan tarjota samanlaiset toimintamallit kuin pojille”, kertoo Eerikkilän ja Salibandyliiton kehityspäällikkö Miikka Lamu.

Toimintaan valittaville yhteistyöseuroille on määritelty kriteerit muun muassa seuran pää- ja puolipäivätoimisten työntekijöiden määrän, valmennustoiminnan linjausten sekä pelaajamäärän ja kilpailumenestyksen perusteella. Haku- ja valintakriteerit löytyvät kokonaisuudessaan tämän jutun lopusta.

 

Toimintakauden tavoitteet luotu seurojen kanssa

MAAJOUKKUETIE-toiminnan tavoitteena on kehittää ja tukea suomalaisten salibandyseurojen pelaajakehitystä sekä valmentajien osaamisen kehittymistä.

”Salibandyliiton tavoitteena on kehittää seurojen elinvoimaisuutta ja että Suomesta tulee maailman paras salibandymaa. Pelaajakehitys tapahtuu seuroissa, joten tämän toiminnan avulla pystymme tukemaan mahdollisimman kokonaisvaltaisesti seuroja, pelaajia ja koko lajiyhteisöä.”

Salibandyliitto, Eerikkilä ja MAAJOUKKUETIE-toiminnan nykyiset yhteistyöseurat ovat toteuttaneet yhteisen prosessin, jossa MAAJOUKKUETIE-toiminnalle vuosille 2025–2030 on luotu visio, missio ja arvot sekä kirkastettu yhteistä tavoitetilaa ja prosesseja, joita tavoitteisiin pääseminen vaatii. Valittuja toimenpiteitä on jo viety konkretiaan ja viedään jatkossakin tulevalla toimintakaudella.

MAAJOUKKUETIE-toiminnalle yhteisesti määritettyjä ydinprosesseja ovat: 1. Pelaajamäärien kasvattaminen 2. Pelaajakehitystä tukeva kilpailutoiminta 3. Osaamisen kehittämisen alusta 4. Pelaajakehityksen tiedolla johtaminen. Ydinprosesseihin sisältyvistä konkreettisista toimenpiteistä voit lukea lisää tästä jutusta (linkki).

”Ydinprosesseiksi on valittu asioita, joiden kautta uskomme saavuttavamme MAAJOUKKUETIE-toiminnalle asetetut tavoitteet ja kulkevamme yhdessä kohti MAAJOUKKUETIE:n visiota Yhdessä kohti maailman parasta salibandya. Konkreettiset toimenpiteet tulevina vuosina ratkaisevat sen, kuinka hyvin me tässä yhdessä onnistumme. On erittäin tärkeää, että olemme määrittäneet toimenpiteet yhdessä seurojen kanssa ja sitoutuneet niiden toteuttamiseen myös yhdessä”, Eerikkilän urheilun ja koulutuksen johtaja Hannele-Forsman Lampinen painottaa.

 

Optimaalinen ympäristö oppia

Lisää konkreettisia, tavoitteisiin pääsemistä edistäviä toimenpiteitä tullaan työstämään tulevan MAAJOUKKUETIE-toimintakauden aikana.

”Meidän tulee pystyä tarkastelemaan kriittisesti, löydämmekö uusi pelimuotoja, jotka palvelevat pelaajien kehitystä ja tarjoavat pelaajan ikään ja kehitysvaiheeseen optimaalisemman ympäristön. Absoluuttisesti oikeita vastauksia tähän ei varmaan ole olemassa, mutta esimerkiksi 5vs5-pelissä meillä on älyttömän hyviä kokemuksia esimerkiksi 13-vuotiaiden ikäluokassa. Pienemmällä kentällä pelattu peli on näyttänyt enemmän niin sanotusti oikealta peliltä. Samalla kun puhumme pelin intensiteetistä, on hyvä pohtia, tarkoitetaanko sillä itse asiassa aikapainetta tehdä ratkaisuja. Silloin pelikentän pienentäminen luo myös tästä näkökulmasta paremman ympäristön pelin aidolle oppimiselle”, Lamu pohtii ja muistuttaa, että kun näistä lähtökohdista johdetaan harjoituksen suunnittelua ja toteutusta, saadaan täysin uudenlaista näkökulmaa ja kysymyksiä siihen, mitä on hyvä harjoittelu.

”Pitäisikö tulevaisuudessa pelaajien sopeutumista pystyä jatkuvasti muokkaamaan pelin vaatimuksiin ja sitä kautta saada edelleen parempia ärsykkeitä? Havainnointi, ennakointi ja päätöksenekotaidot kehittyvät erilaisten pelitilanteiden ja kokemusten kautta. Pelin tiukka kontrolli ei näin ollen välttämättä ole paras ympäristö yksilön valmiuksien, kuten pelin lukemisen, kehittymiseen.”

Voit lukea lisää MAAJOUKKUETIE-toiminnan missiosta, visiosta, tavoitteista ja ydinprosesseista tästä jutusta.

Hakuaika MAAJOUKKUETIE-toiminnan toimintakaudelle 2025–2027 jatkuu 31.1. asti.  Tutustu tarkemmin MAAJOUKKUETIE-toiminnan sisältöihin ja hintoihin täältä. Hakulomakkeeseen pääset täältä.

 

Haku- ja valintakriteerit toimintakaudelle 2025–2027

 

  1. Pää- ja puolipäivätoimiset seurassa
    1. Pää- ja puolipäivätoimisten työntekijöiden määrä ja toimenkuvat
    2. Pää- / puolipäivätoiminen valmennuspäällikkö
  2. Seuran valmennusjärjestelmä ja pelaajapolku
    1. Valmentajien koulutustaso eri ikäluokissa
    2. Seuran valmennustoiminnan linjaukset (dokumentit)
    3. Pelaaja- ja joukkuemäärä 10–19-vuotiaissa
    4. Maajoukkuepelaajat (U19, U23 ja aikuiset) 2010-luvulta eteenpäin (kriteerit kasvattajaseurasta)
    5. Joukkueet ja sarjataso P13 ja P14 alueellisessa toiminnassa sekä P15 ylialueellisessa sarjatoiminnassa
  3. Kilpailumenestys
    1. Sijoittuminen valtakunnallisissa sarjoissa
      1. T16-T21
      2. P16-P22
T18 MAAJOUKKUETIE 082021 Juhani Järvenpää (10)

Hae MAAJOUKKUETIE-toimintaan

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Sakari Holopainen Eerikkilän kokonaisvaltaisen valmennuksen asiantuntijaksi

19.12.2024 | Työpaikat, Urheilu, Uutinen

Esport Oilers MAAJOUKKUETIE-toiminnan kehitystyöstä: Tarvitsemme dataa ja erilaisia pelimuotoja

13.12.2024 | MAAJOUKKUETIE, Urheilu, Uutinen