Eerikkilä sitoutunut puolittamaan hiilidioksidipäästönsä

03.06.2022

 

Eerikkilä on yhdessä Visit Finlandin ja 60 suomalaisen muun matkailuyrityksen ja -alueen kanssa allekirjoittanut matkailualan globaalin ilmastojulistuksen, Glasgow Declaration for Climate Action in Tourismin. Julistuksen allekirjoittaneet toimijat sitoutuvat puolittamaan hiilidioksidipäästönsä tämän vuosikymmenen aikana ja pyrkivät saavuttamaan hiilineutraaliuden ennen vuotta 2050.

Glasgown’n julistus on matkailualan laajin ja monipuolisin ilmastonmuutosta käsittelevä kannanotto. Julistus sisältää puitteet, jotka yhdistävät kaikki matkailualan toimijat ensimmäistä kertaa yhteisten sitoumusten ympärille viidellä eri tavalla: mittaamalla ja vähentämällä hiilidioksidipäästöjä, uudistamalla toimintatapoja, lisäämällä yhteistyötä ja varmistamalla kehitystyön vaatima rahoitus.

”Visit Finland haluaa tehdä oman osansa tavoitteiden saavuttamiseksi ja strategiamme ohjaa meitä kohti osallistavaa ja osaavaa toimialaa sekä kokonaisvaltaisesti kestävää matkakohdetta, joka on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Visit Finlandin omat ilmastotoimenpiteet liittyvät mm. vastuullisiin työmatkoihin ja tapahtumiin sekä viestintään. Ennen kaikkea tavoitteena on tarjota työkaluja suomalaisille matkailuyrityksille Sustainable Travel Finland -ohjelman muodossa”, Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari kertoo.

 

Vuosien vastuullisuustyö jatkuu Eerikkilässä

Eerikkilän vastuullisuusohjelma on ohjannut jo useamman vuoden yrityksen toimintatapoja. Eerikkilässä vastuullisuus tarkoittaa, että teemme arjen ympäristötekoja ja huolehdimme lähiluonnosta. Puhumme paikallisyhteisön puolesta sekä vaalimme henkilöstömme ja asiakkaidemme hyvinvointia.

Viimeisimpinä ympäristötekoina Eerikkilässä on muun muassa otettu käyttöön oma aurinkopuisto, vaihdettu vedenkulutusta vähentävät suihkuhanat majoitustiloihin sekä luovuttu kertakäyttöastioista ravintolassa ja kahvilassa. Lisäksi käynnissä on jätteiden lajittelun tehostamiseen liittyvä projekti niin henkilöstö- kuin asiakastiloissa.

”Olemme tehneet vastuullisuuden eteen konkreettisia toimia jo useamman vuoden ajan ja saaneet siitä tunnustuksena muun muassa Green Key -sertifikaatin sekä Sustainable Travel Finland -merkin. Oma tavoitteemme on puolittaa hiilijalanjälki vuoteen 2030 mennessä ja olla päästövapaa jo vuodesta 2040 alkaen”, Eerikkilän markkinointipäällikkö Laura Sirén kertoo.

”Meidän kaikkien yhteinen tehtävä”

Matkailun on oltava mahdollista myös tulevaisuudessa, ja matkailuelinkeinon tarjoamat liiketoimintamahdollisuudet sekä työpaikat on turvattava. Kestävä matkailu tukee keskeisiä valtakunnallisia tavoitteita mm. aluetaloudellisessa kehityksessä ja ilmastonmuutoksen torjunnassa.

”Ilmastonmuutoksen torjuminen on meidän yhteinen tehtävämme. ​Meidän kaikkien on sitouduttava toimenpiteisiin, joilla turvaamme vähähiilisten matkustusvaihtoehtojen kehittymisen”, Hietasaari jatkaa.

Visit Finlandin tavoitteena on kasvattaa Suomen tunnettuutta kestävänä matkakohteena ja kestävän kehityksen edelläkävijänä. Julistuksen allekirjoitus, etenkin yhdessä tehtynä, ​on keino näyttää sitoutuminen ulospäin ja saada vaikuttavuutta vastuullisille teoille. Toukokuuhun 2022 mennessä Glasgow’n julistuksen on allekirjoittanut yli 500 tahoa ympäri maailman, joista 60 on Suomesta. Mukana on yrityksiä pienistä suuriin toimijoihin matkailun alueorganisaatioiden lisäksi.

Suomalaisten matkailutoimijoiden allekirjoitukset julkistettiin One Planet Forumissa Tukholmassa 1.6. Lisätietoa Glasgow’n ilmastojulistuksesta: Glasgow Declaration for Climate Action in Tourism


Eerikkilä Sport & Outdoor Resort on jalkapallon ja salibandyn sekä kaikkien omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden ihmisten kohtaamispaikka. Tarjoamme korkeatasoiset palvelut niin urheiluun, opiskeluun, yritystapahtumiin kuin luonto- ja liikuntaelämyksiin.
Eerikkilä toimii rohkeasti ja vastuullisesti hyvinvoinnin puolesta. Yleishyödyllisenä säätiönä Eerikkilän kaikki tuotot ohjataan takaisin suomalaisen urheilun hyväksi. Kehitämme vuosittain yli 25 000 lapsen ja nuoren hyvinvointia seuratoiminnan kautta sekä autamme yli 40 000 henkilöä voimaan paremmin.
Eerikkilä sijaitsee Kanta-Hämeessä Tammelassa, kahden kansallispuiston kainalossa. Lue lisää sivuiltamme ja seuraa somekanaviamme: FacebookInstagram, LinkedIn ja Twitter.

Visit Finland vastaa valtakunnallisena matkailualan asiantuntijana ja aktiivisena toimijana ulkomailta Suomeen suuntautuva matkailun edistämisestä. Visit Finland tukee alan yrityksiä ja yritysryhmiä kansainvälisille markkinoille tarkoitettujen matkailupalvelujen kehittämisessä ja markkinoinnissa. Visit Finland on osa Business Finlandia www.visitfinland.fi / www.visitfinland.com

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen. Organisaatiossa työskentelee noin 750 asiantuntijaa 40 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi

 

Eerikkilä-oheisohjelmat-metsäparkour

Vastuullisesti vaikuttavaa toimintaa

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus