Kriketille kansainvalisen tason sisäharjoittelualue Eerikkilästä

28.05.2020

Suomalainen kriketti ottaa harppauksen kohti lajin kovaa kärkeä – Eerikkilään maan ensimmäinen kansainvälisten standardien mukainen sisäharjoittelupaikka.

Eerikkilä Sport & Outdoor Resortiin Tammelaan on vastavalmistunut Suomen ensimmäinen, kansainväliset krikettistandardit täyttävä sisäharjoittelualue. Tämä täydentää Keravan ja Vantaan ulkokrikettikenttien muodostamaa harjoittelukokonaisuutta. Lähin vastaava sisäharjoittelumahdollisuus löytyy Ruotsin Malmöstä.

– Kriketti täydentää hienosti lajikirjoamme ja tarjoaa kaikille vieraillemme mahdollisuuden tutustua tähän upeaan lajiin. Olemme ylpeitä saadessamme Krikettiliiton kumppaniksemme, Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen iloitsee.

Krikettimaajoukkueen lisäksi uutta harjoittelualuetta voivat käyttää mm. Suomen reilut 30 krikettiseuraa ja sitä voidaan hyödyntää erilaisissa lajitutustumistilaisuuksissa. Myös kansainvälisiä krikettiseuroja kiinnostaa uudet ja laadukkaat, kokonaisvaltaisia harjoittelumahdollisuuksia tarjoavat kohteet.

 

Puolentoista vuoden ponnistus

Ajatus Eerikkilässä sijaitsevasta harjoitusalueesta sai alkunsa tammikuussa 2019.

– Kävimme paikan päällä tutustumassa mahdollisuuksiin ja esittelemässä yhteistyövisiota. Ajatuksenamme oli kehittää edelleen kaikkea ruohonjuuritason ”höntsäkriketistä” matalan kynnyksen junnu- ja naiskrikettiin sekä aina huipputason maajoukkueharjoitteluun, Krikettiliiton toiminnanjohtaja Maija Scamans kertoo.

– Nyt, puolitoista vuotta myöhemmin, tämä Eerikkilän, Opetusministeriön ja Krikettiliiton projekti on valmistunut yhteisvoimin, hän iloitsee.

Eerikkilän kiinteistöpäällikkö Petri Salo kertoo, että harjoitusalueelle saatiin parhaat mahdolliset olosuhteet jalkapallon juniorikentän lämmittelyalueelta.

– Saimme kriketille laadukkaan sisäharjoittelupaikan harjoitushallistamme, jossa voi harjoitella ympäri vuoden. Myös jalkapalloilijat voivat edelleen käyttää aluetta entiseen tapaan.

 

Mahdollistaa monipuolisen harjoittelun

Kriketin pelaaminen huipputasolla vaatii jatkuvaa monipuolista lajiharjoittelua.

– Lyöntihäkkimahdollisuuksia meillä on ollut jo joitakin, mutta syöttöharjoittelumahdollisuudet ovat puuttuneet täysin. Eerikkilän uusi harjoittelualue näkyy varmasti niin maajoukkueen kuin sitä hyödyntävien seurojen tasossa, sanoo Krikettiliiton puheenjohtaja Andrew Armitage viitaten muun muassa Helsinki Cricket Clubiin ja Suomen krikettimaajoukkueeseen.

Helsinki Cricket Club on jo valittu kriketin Euroopan mestarien liigaan, ECL:ään. Suomen krikettimaajoukkue on puolestaan valittu kriketin Euroopassa pelattaviin MM-karsintoihin, Suomi myös isännöi yhtä kolmesta karsintalohkosta. Sekä ECL että MM-karsinnat on siirretty koronan vuoksi järjestettäväksi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

– Eerikkilän satsaus krikettiharjoittelualueeseen tulee varmasti kuittaamaan itsensä, kun koronatilanne helpottaa ja harjoittelemaan päästään taas täysvaltaisesti. Esimerkiksi Keravalle ja pari vuotta sitten Vantaalle avatuille kentille on ollut peliaikojen ylittävää kysyntää. Myös kansainvälisesti laadukkaat harjoittelumahdollisuudet kiinnostavat, summaa Andrew Armitage.

 

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort on osaamisen kehittämisestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneiden ihmisten kohtaamispaikka, joka toimii rohkeasti ja vastuullisesti hyvinvoinnin puolesta. Eerikkilässä toimii jalkapallon ja salibandyn valtakunnallinen valmennuskeskus. Eerikkilä tarjoaa korkeatasoiset palvelut ja puitteet salibandyn ja jalkapallon kehittämiseen lisäksi urheiluun, opiskeluun, yritystilaisuuksiin sekä luonto- ja liikuntaelämyksiin.

Krikettiä on pelattu Suomessa 1950-luvulta lähtien. Suomen Krikettiliitto on perustettu vuonna 1999. Krikettiä pelaavia seuroja on runsaat 30 aina Helsingistä Ouluun. Rekisteröityneitä pelaajia on reilut 600. Lisäksi Krikettiliitto pyörittää laajaa ruohonjuuritason kehitysohjelmaa, joka sisältää toimintaa mm. eri ikäisille lapsille ja nuorille, kuten myös aikuisille ikään, sukupuoleen, etniseen taustaan yms. katsomatta.     Kriketistä on useita eri pelimuotoja, suosituimpia tänä päivänä ovat 10-, 20- ja 40-syöttösarjan pelimuodot, jotka kestävät tunnista kuuteen tuntiin.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia