Tavoitteena on yhdessä seurojen kanssa luoda MAAJOUKKUETIE-toiminnalle visio ja arvot sekä kirkastaa yhteistä tavoitetilaa. Aikataulullisesti tavoitteena on esitellä yhdessä päivitettyä MAAJOUKKUETIE-toimintamallia loppuvuodesta 2024 ja ottaa se käyttöön vuodesta 2025 alkaen.
Salibandyliitto, Eerikkilä ja MAAJOUKKUETIE-toiminnan yhteistyöseurat ovat käynnistäneet yhteisen prosessin, jonka tavoitteena on luoda MAAJOUKKUETIE-toiminnalle visio ja arvot sekä kirkastaa yhteistä tavoitetilaa sekä prosesseja, joita tavoitteisiin pääseminen vaatii.
Käynnissä olevalla toimintakaudella 2023-2025 MAAJOUKKUETIE-toiminnassa yhteistyöseuroina ovat mukana Blackbirds United, EräViikingit, Esport Oilers, FBT Karhut United, Nokian KrP, SC Classic, Tikkurilan Tiikerit ja Westend Indians.
Eerikkilässä järjestetyssä ensimmäisessä tilaisuudessa seurojen edustajat keskustelivat muun muassa salibandyn nykytilanteesta yhteiskunnassa sekä yhteisen työn lähtökohdista, MAAJOUKKUETIE-toiminnan roolista ja tulevaisuudesta. Eerikkilän urheilun ja koulutuksen johtaja Hannele Forsman-Lampinen kertoo, että prosessi etenee vaiheittain. Konkreettinen toimintamalli on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2025 alkavalla toimintakaudella.
”Olennaista on löytää yhdessä vastauksia siihen, miksi MAAJOUKKUETIE on olemassa ja mitä haluamme saada sen avulla aikaan. Meidän on pystyttävä luomaan merkitystä toiminnalle eri kohderyhmien kannalta ja tehdä merkitys näkyväksi. MAAJOUKKUETIE:n on tuotava lisäarvoa niin pelaajille, valmentajille, seuroille kuin suomalaiselle salibandylle laajemmin”, Forsman-Lampinen sanoo ja jatkaa:
”On hienoa, että olemme nyt lähteneet työstämään tätä isoa kuvaa seurojen kanssa ja kaikilla tuntuisi myös olevan tahtotila tehdä pitkäjänteistä yhteistyötä. On todella tärkeää, että yhteisessä työstössä on mukana niin seuran johto kuin urheilutoiminnasta vastaavat. Näin voimme huomioida MAAJOUKKUETIE:n kehittämisessä myös seurojen elinvoimaisuuden näkökulman ja toisaalta yhteinen ymmärrys eri toimijoiden välillä kehittyy.”
Lisää harrastajia
MAAJOUKKUETIE-toiminnassa alusta alkaen mukana ollut EräViikingit toivoo yhteisen kehitystyön auttavan muun muassa lajin harrastajamäärien saamiseksi jälleen kasvuun.
Meillä ja koko lajilla on useampi haasteellinen vuosi takana harrastajamäärien suhteen. Teemme seurassa laadukasta työtä, jota haluamme edelleen jalostaa ja saada harrastajamäärät taas kasvuun niin harrastaja- kuin kilpatoiminnassa. Kun laatu paranee seuran toiminnassa, siitä hyötyvät kilpatoiminnan lisäksi myös harrastepelaajat”, EräViikinkien toiminnanjohtaja Jari Oksanen aloittaa.
“Tämä on ensimmäinen kerta, kun seurat ovat tällä tavalla koossa. Eerikkilä ja Villa Erik on hyvä paikka pysähtyä hetkeksi arjen kiireistä, tavata vanhoja ja uusia ihmisiä ja vaihtaa ajatuksia sekä miettiä asioita uusista näkökulmista. Siinä mielessä tämä on tosi tärkeä tapahtuma”, seuran valmennuksen johtaja Pete Käenmäki jatkaa.
Miehet peräänkuuluttavat yhteistyön merkitystä lajiliiton, Eerikkilän ja seurojen kesken.
“Avoin dialogi on kaiken a ja o. Useammat aivot saavat aikaan parempia ja isompia asioita”, Käenmäki tiivistää.
Porilaisen FBT Karhut Unitedin toiminnanjohtaja Ville Salonen on samoilla linjoilla. Hänen mukaansa koko lajin ja myös Karhujen seurana tulisi olla vetovoimaisempi ja tarjota mahdollisimman laadukasta tekemistä, jotta vanhemmat olisivat valmiita tuomaan lapsensa lajin pariin ja myös maksamaan siitä. Tähän haetaan lääkkeitä muun muassa MAAJOUKKUETIE-seurojen yhteistyöstä.
“Omasta kuplasta on mukavaa päästä pois vaihtamaan ajatuksia ja oppimaan uutta muiden seurojen kanssa.”
Paljon potentiaalia
Salibandyliiton ja Eerikkilän kehityspäällikkö Miikka Lamu iloitsee alkaneesta syvemmästä yhteistyöstä ja painottaa, että on tärkeää päästä seurojen kanssa kiireettömästi katsomaan eteenpäin, mitä halutaan yhdessä tehdä ja mikä rooli MAAJOUKKUTIE-toiminnalla on.
”Suurin anti tässä hetkessä oli päästä vaikeiden pandemiavuosien jälkeen katsomaan lajin kokonaistilannetta ja peilaamaan sitä myös salibandyn strategiaan. Oli mukavaa huomata, että tehdyt strategiset valinnat eli seurojen elinvoimaisuus, paras salibandymaa ja lajin kiinnostuksen kasvu ovat olleet jo 2020 erittäin hyvät valinnat, jotka antavat meille yhteisen viitekehyksen lähteä kehittämään toimintaa.”
Lamun mukaan pelaajamäärä on ensimmäinen asia, joka on turvattava seurojen elinvoimaisuuden mahdollistamiseksi.
”Ilman elinvoimaisia seuroja ja laajaa pelaajapoolia huippusalibandyn tekeminen ei välttämättä ole itsestään selvyys. Toisaalta kilpailumenestykseen ja huippusalibandyyn liittyy myös tehostamistoimia, joita meidän on myös tehtävä. MAAJOUKKUTIE:llä olemme myös niiden asioiden perässä.”
”Innolla odotan tulevia tapaamisia seurojen kanssa, tarvitsemme valmennusjohdon ja seurajohdon yhteisen pöydän äärelle. Tässä on vielä paljon potentiaalia, jota emme ole hyödyntäneet”, Lamu päättää.
Eerikkilä Sport & Outdoor Resort on jalkapallon ja salibandyn sekä kaikkien omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden ihmisten kohtaamispaikka. Tarjoamme korkeatasoiset palvelut niin urheiluun, opiskeluun, yritystapahtumiin kuin luonto- ja liikuntaelämyksiin.
Eerikkilä toimii rohkeasti ja vastuullisesti hyvinvoinnin puolesta. Yleishyödyllisenä säätiönä Eerikkilän kaikki tuotot ohjataan takaisin suomalaisen urheilun hyväksi. Kehitämme vuosittain yli 25 000 lapsen ja nuoren hyvinvointia seuratoiminnan kautta sekä autamme yli 40 000 henkilöä voimaan paremmin.
Eerikkilälle myönnettiin vuonna 2021 Green Key – sekä Sustainable Travel Finland -merkit osoituksena pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen. Eerikkilä on myös yksi Suomen innostavimmista työpaikoista.
Eerikkilä sijaitsee Kanta-Hämeessä Tammelassa, kahden kansallispuiston kainalossa. Lue lisää sivuiltamme ja seuraa somekanaviamme: Facebook, Instagram, LinkedIn ja Twitter.