Kostea sää ei hidastanut juoksijoita Eerikkilä Trail Runissa

08.10.2022

Antti Jokinen ja Ville Laine tutkivat Eerikkilä Trail Runin reittikarttaa.

Eerikkilä Trail Run juostiin neljättä kertaa Ruostejärven virkistysalueen ja Liesjärven kansallispuiston upeissa maastoissa Tammelassa. Kosteassa syyskelissä juostuun tapahtumaan starttasi 240 juoksijaa kolmelle eri matkalle.

Osallistujat saivat kisan aikana välillä reilustikin vettä niskaansa ja sade oli myös tehnyt reitin paikoitellen liukkaaksi. Kisaajia tämä ei pahemmin haitannut.

”Ilmoittautuneita oli lähes 300, joten hieman keli verotti matkaan lähteneiden määrää. Kärki juoksee kuitenkin kovaa sadesäälläkin”, toteaa tapahtuman järjestelyistä vastanneen Eerikkilän liikunnanohjaaja Ville Laine.

Laine kiittelee tapahtuman toteuttamiseen osallistuneita paikallisia seuroja ja muita toimijoita yhteistyöstä. Tapahtuman toteuttamiseen osallistuivat muun muassa Tammelan Ryske, Forssan Naisvoimistelijat ja Forssan Salama.

Miesten maratonmatkan ykkönen oli Tuomas Räbinä. Kuva: Christoffer Enckelman

Sarén lämmitteli harjoituskautta varten

Haastavasta kelistä huolimatta kisassa juostiin varsin komeita aikoja. Miesten 28 kilometrin voittaja Antti Parjanne käytti matkaan lähes tarkalleen kaksi tuntia (2:00:19).

”Lämmin oli juosta sateesta huolimatta. Hieman harmittaa, etten huomannut ajoissa kahden tunnin rajan olleen niin lähellä. Olisin varmasti saanut kiristettyä sen verran”, Parjanne jutteli.

20-vuotias somerolaislähtöinen maajoukkuetason triathlonisti Veikka Sarén ehti Parjanteen jälkeen keskimatkan kakkoseksi ajalla 2:03:39.

”Hieno reitti oli. Lehtiä oli sen verran poluilla että välillä oli haastavaa hahmottaa polun muotoa. Mutta eihän se sade metsässä muuten haittaa”, litimärkä mies totesi maaliin päästyään.

Ensimmäistä kertaa Eerikkilä Trail Runilla juossut Sarén kertoi aloittelevansa jo seuraavaa harjoituskautta.

”Lähden viikon päästä kuukaudeksi harjoittelemaan Espanjaan.”

Veikka Sarén juoksi Eerikkilä Trail Runin 28 kilometrin matkalla toiseksi. Kuva: Christoffer Enckelman

”Lätäkkörallia”

Naisten keskimatkan voittoon ajalla 2:23:17 juossut Paula Havu kuvasi kisaa osuvasti lätäkköralliksi.

”Märkä reissu, mutta oikein mukava ja juostava reitti. Kyllä sade vähän vaikutti, varsinkin pitkospuilla oli liukasta”, ensimmäistä kertaa kisaan osallistunut Havu kertasi.

Miesten maratonmatkan (42 km) ykköseksi juoksi Tuomas Räbinä, joka päihitti kaksi vuotta sitten matkan voittaneen Jari Särkijärven puolella minuutilla. Räbinän voittoaika oli 3:20:29.

”Tuomas lähti hirveää vauhtia liikkeelle. Lähdin juoksemaan itseäni vastaan ja halusin voittaa oman kahden vuoden takaisen aikani. Se onnistui ja olen tyytyväinen”, Särkijärvi jutteli maaliin päästyään.

”Lähdin riskilä liikkeelle ja se alkoi tuntua jossain vaiheessa huonolta idealta. Lopussa maasto oli kuitenkin helpompaa” Räbinä kertasi omaa juoksuaan.

Naisten maratonmatkalla saatiin ylivoimainen voittaja, kun Henna Ahomies voitti kisan ajalla 3:55:44 ollen lähes 29 minuuttia kisan kakkoseksi sijoittunutta Iina Tuomivaaraa nopeampi. Ensikertalaisena kisassa ollut Ahomies kuvaili reitin olleen ennakkokäsityksiä helpompi.

”Ei tullut ihan niin paljon nousumetrejä kuin luulin, mutta juurakoita ja kivikoitakin oli kyllä jonkin verran.”

Kelin haastavuus konkretisoitui matkan varrella myös voittajalle.

”Kaaduin ensimmäisen kerran puolivälin jälkeen ja sen jälkeen vielä kolme kertaa uudestaan”, ensiapupisteen kautta saunaan lähtenyt Ahomies jutteli.

Paula Havu voitti naisten keskimatkan. Kuva: Christoffer Enckelman

Eerikkilä Trail Run 2022 -kilpailun tunnelmia löydät jo Eerikkilän Instasta ja Facebookista.

Kilpailun tulosseurannasta vastasi Tammelan Ryske. Tulokset kokonaisuudessaan voi käydä katsomassa seuran sivuilta. Valokuvia kisasta on kilpailijoiden käytettävissä mahdollisimman pian kisan jälkeen, linkki kuviin löytyy täältä (kohdasta tulokset ja valokuvat) heti, kun kuvat ovat saatavilla.