Classicin P14 MAAJOUKKUETIE:llä “4vs4 ollut piristysruiske”

26.05.2023

MAAJOUKKUETIE-toiminnan kaksivuotinen toimintakausi on startannut kevään aikana Eerikkilässä vietetyillä tapahtumilla. Tampereen Classic on ollut toiminnassa mukana alusta alkaen. Kysyimme P14-joukkueen päävalmentajalta Petri Widgreniltä ja valmennuspäälliköltä Mikko Hernetkoskelta heidän kokemuksiaan toiminnasta.

“Uusi toimintakausi on lähtenyt hyvin liikkeelle. Olemme nyt joukkueen kanssa toista vuotta mukana matkassa, joten tämä on meille aiemman toiminnan jatkumoa. Opimme ensimmäisen vuoden aikana toimintatapoja ja sitä, mitä Eerikkilä meille täällä tapahtumissa tarjoaa”, Widgren kertoo.

“Olen ollut valmennuspäällikkönä mukana toiminnassa koko sen elinkaaren ajan ja nähnyt toiminnan kehityksen ja samalla myös seuran toiminta on mennyt eteenpäin. Hyvällä mielellä mennään eteenpäin”, Hernetkoski jatkaa.

4vs4 mukava piristys

Uutena asiana MAAJOUKKUETIE-tapahtumiin on tälle kaudelle tuotu 4vs4 -pelimuoto. Classicilla on ollut siitä toistaiseksi vain positiivisia kokemuksia.

“Ajattelen, että ärsykkeitä pitää tuoda monelta kantilta ja ollaan pelaajien kanssa jo juteltu, että 4vs4 -pelimuoto oli piristys tapahtuman rytmiin ja antoi valmennuksellekin uutta näkökulmaa. Ainakin huhujen mukaan tapahtumassa on tehty tiukkaa data-analyysia, mielenkiintoista nähdä yhteenvetoa ja päästä sitten  miettimään omaa arkitekemistä”, Widgren miettii.

“Itse olen jo vähän nähnyt saatuja lukuja, onhan se peli erilainen 4vs4 -pelissä ennen kaikkea yksilön näkökulmasta. Tapahtumia on 4vs4 -pelissä ihan eri tavalla. Tämä on ollut mukava piristysruiske ja nyt meidän on mietittävä liiton ja muiden seurojen kanssa, miten sitä tuodaan arkeen mukaan”, Hernetkoski päättää.

maajoukkuetie_kansikuva_yhteistyoseurat

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia