Dream Spark ja Eerikkilä mittavaan yhteistyöhön – ”Nyt liikutaan erittäin tärkeällä asialla”

10.11.2023

 

Dream Spark on tarkoitettu vähävaraisista perheistä tai muuten haasteellisista taustoista tuleville nuorille, joilla ei ole mahdollisuutta osallistua maksullisiin harrastuksiin. Kuva: Elon Kuvaus

 

Liikunta- ja elämysleiri Dream Sparkin uusi koti löytyy Eerikkilästä. Ensi heinäkuussa neljännen kerran järjestettävän Dream Sparkin perustaja ja leiri-mama Melina Näätänen on vaikuttunut Eerikkilän tarjoamista fasiliteeteista ja urheiluopiston väen asenteesta.

“Eerikkilässä on loistavat olosuhteet erityisesti salibandyyn ja jalkapalloon, jotka ovat tulevan leirin ohjelmassa. Eerikkilän väki myös oli itse aktiivinen meidän suuntaamme. He halusivat tarjota olosuhteet leirin järjestämiseen”, Näätänen kiittelee.

Kolme edellistä Dream Spark -leiriä on järjestetty Lohjan Kisakalliossa, joka saa Näätäseltä vuolaat kiitokset.

“Kisakallio on aivan ihana paikka; suurkiitos heille yhteistyöstä.”

Melina Näätänen (kesk.) on Dream Spark -tapahtuman leiri-mama ja perustaja. Hänen vierellään leirin urheilukummit Emma Kimiläinen (vas.) ja Mira Potkonen. Kuva: Elon Kuvaus

Dream Spark on tarkoitettu vähävaraisista perheistä tai muuten haasteellisista taustoista tuleville nuorille, joilla ei ole mahdollisuutta osallistua maksullisiin harrastuksiin. Leirillä kokeillaan eri urheilulajeja ja liikuntamuotoja matalan kynnyksen periaatteella, ammattiohjaajien opastuksella. Nimensä mukaisesti leirin tarkoitus on sytyttää kipinöitä liikuntaharrastukseen. Leirin jälkeen osallistujat voivat hakea SOS-Lapsikylän harrastustukea, jonka turvin he pystyvät aloittamaan tai jatkamaan mieluisaa harrastusta.

Leirille tulee noin sata osallistujaa ja se on osallistujille maksuton. Leiri järjestetään vapaaehtoisvoimin, yrityksiltä ja yksityisiltä lahjoittajilta eli ”Kipinän sytyttäjiltä” kerätyillä varoilla. Näätäsen visiona on kasvattaa Dream Spark tulevaisuudessa nykyistä suuremmaksi, jopa kansainväliseksi ilmiöksi.

“Ikään kuin Rynkeby-hengessä. Eerikkilä tarjoaa tälle kasvulle erinomaiset mahdollisuudet”, Näätänen viittaa kansainväliseen hyväntekeväisyys-pyöräilyjoukkueeseen.

Myös Eerikkilässä ollaan yhteistyöstä innoissaan. Eerikkilässä on järjestetty tuhansia leirejä ja tapahtumia erilaisille joukkueille ja ryhmille, mutta Dream Spark on Eerikkilän väellekin uusi kokemus.

“Mahtavaa, että saamme olla mukana tässä projektissa, sillä yhdenvertaisuus liikuntaharrastuksissa on meille tärkeä arvo. Nyt liikutaan erittäin tärkeällä asialla”, Eerikkilän yhteyspäällikkö Markus Sissala iloitsee.

Dream Spark -leirin urheilijakummeina toimivat nyrkkeilyn olympiamitalisti Mira Potkonen, jääkiekkoilun olympiavoittaja ja maailmanmestari Marko Anttila sekä moottoriurheilu- ja tanssitähti Emma Kimiläinen. Potkonen vetää leirillä huippusuosittua kuntonyrkkeilyrastia. Myös muissa lajeissa ohjaajina on Suomen huipputason ammattilaisia. Leirin muut lajit julkaistaan myöhemmin.

Dream Spark -leiri järjestetään Eerikkilässä 8.-10. heinäkuuta. Voit tutustua leiriin täältä.

 

Leirillä kokeillaan eri urheilulajeja ja liikuntamuotoja matalan kynnyksen periaatteella, ammattiohjaajien opastuksella. Nimensä mukaisesti leirin tarkoitus on sytyttää kipinöitä liikuntaharrastukseen. Kuva: Elon Kuvaus

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Ravintolamme palvelut uudistuvat 3.4. alkaen

28.03.2024 | Uutinen, Yleinen