E.Pod 10. Erilaiset lajikulttuurit ja niissä toimiminen – Kuuntele podcast

27.05.2022

Tässä E.Podin jaksossa keskustellaan erilaisista lajikulttuureista ja niissä toimimisesta. Jaksoa isännöi Eerikkilän tutkimus- ja kehitysjohtaja Mikko Pohjola. Mikon vieraiksi ovat saapuneet Lapin Urheiluopistossa toimivan Lapin Urheiluakatemian valmennuspäällikkönä nykyisin työskentelevä ja aiemmin mm. Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentajana tunnettu Reijo Jylhä sekä Lapin Urheiluopiston psyykkisen valmennuksen vastaava Joona Vazana.

Mitä ovat eri lajien lajikulttuurit, miten ne vaikuttavat lasten ja nuorten urheilutoimintaan ja mitä vanhempien ja valmentajien pitää asiasta ymmärtää? Miten eri lajien lajikulttuurit eroavat toisistaan, miten ne näkyvät vieraidemme päivittäisessä arjessa? Ovatko lajit erilaisia vai samanlaisia? Onko laji keskeisin toimintakulttuuria määrittävä tekijä?

Entä mistä lajikulttuurit syntyvät ja miten ne kehittyvät? Voiko lajikulttuuria muuttaa, ohjata tai johtaa ja kenen toimesta? Vai pitäisikö edes yrittää, vai mieluummin luovia lajikulttuurien keskellä poimien parhaat palat ja välttää pahimmat.

Muun muassa näihin mielenkiintoisiin kysymyksiin vieraamme ottavat kantaa Mikon johdolla. Käy kuuntelemassa koko jakso.

Kuuntele edellinen jakso: Pelille heittäytyvät lapset


E.Pod – Urheilijan polku on podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta.

Autamme yhdessä vieraidemme kanssa urheilevien lasten ja nuorten vanhempia ymmärtämään ja tukemaan lapsia urheilijaksi kasvamisen eri vaiheissa.
E.Pod-facebook-1200x628

Podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia