E.Pod 12. Mitä futisvanhempien tulisi tietää Ekkonosta? – Kuuntele podcast

14.10.2022

Tässä jaksossa keskustellaan Ekkono-metodista ja siitä, mitä futisvanhempien tulisi tietää metodista. Jaksoa hostaa Eerikkilän jalkapallopalveluiden päällikkö Antti Kekkonen. Antin vieraana on Eerikkilässäkin valmentajana ja kouluttajana toimiva Pol Deulonder.

Barcelonasta kotoisin oleva Pol on työskennellyt lähes seitsemän vuotta Suomessa jalkapallovalmentajana. Eerikkilän lisäksi Pol valmentaa ja kouluttaa valmentajia mm. HJK:ssa.

Valmentajat ovat usein erikoistuneet pelaajan fyysisten ja teknisten osa-alueiden parantamiseen, koska nämä ominaisuudet koetaan tärkeimpinä. Pelissä on kuitenkin kolmas keskeinen osa, joka usein unohdetaan. Tämä on pelin kognitiivinen näkökulma: Tapa, jolla pelaajat havainnoivat peliä ja tekevät ratkaisevia päätöksiä.

Pelin ymmärtämisen opettaminen mahdollistaa älykkäiden pelaajien kehittämisen, jotka osaavat etsiä tietoa, pelata itsenäisesti ja tarjota erilaisia ​​ratkaisuja pelin eri ongelmiin. Pelin ymmärtäminen auttaa pelaajia myös sisäistämään paremmin, milloin ja miten käyttää fyysistä ja teknistä osaamistaan pelitilanteiden ratkaisemiseksi.

Ekkono-metodissa myös ymmärretään, ettei kaikista jalkapalloharrastajista tule ammattipelaajia. Metodissa kiinnitetäänkin huomiota olemassa olevaan arvomaailmaan, toisten kunnioittamiseen ja ryhmätyöhön, jotka ovat tärkeitä oppeja kaikkialla elämässä.

Mikä on Ekkono-metodi?

Ekkono on jalkapallon pelinymmärtämisen opettamiseen erikoistunut valmennusmetodi, jonka ovat alun perin kehittäneet Carles Romagosa ja David Hernandez (Soccer Services Barcelona). Metodin lähtökohtana on kerätä kaikki pelistä saatavissa oleva tieto ja muotoilla se jäsennellyksi kokonaisuudeksi. Tämän jälkeen Ekkono-metodin tavoite on auttaa pelaajia saavuttamaan täysi potentiaalinsa kognitiivisten harjoitteiden kautta ja opettamaan heille pelin kautta pelaamisen keskeisiä yksilöllisiä perusperiaatteita. Metodin ensisijainen tehtävä on varmistaa, että pelaajat pystyvät tulkitsemaan peliä ja soveltamaan taitojaan parhaimmalla mahdollisella tavalla joukkueensa hyväksi.

 

Kuuntele edellinen jakso: Lapsen itsetuntemuksen vahvistaminen


E.Pod – Urheilijan polku on podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta.

Autamme yhdessä vieraidemme kanssa urheilevien lasten ja nuorten vanhempia ymmärtämään ja tukemaan lapsia urheilijaksi kasvamisen eri vaiheissa.
E.Pod-facebook-1200x628

Podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta

Kiinnostuitko Ekkonosta – ilmoita juniorisi mukaan seuraavalle Ekkono Football Campille

Ekkono Football camp tytöt 2022 3

Futiskoulut Ekkono-metodilla

Leirit on tarkoitettu motivoituneille pelaajille, jotka nauttivat jalkapallon pelaamisesta, innostuvat uuden oppimisesta sekä ovat valmiita antamaan parhaansa.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Rekry: Haemme tapahtumatyöntekijöitä jalkapallo-, futsal- ja salibandytapahtumiin

03.06.2024 | Työpaikat, Uutinen, Yleinen