E.Pod 14. Seurakulttuurin kehittäminen – Kuuntele podcast

28.10.2022

Eerikkilän ihmisten ja kulttuurin johtaja Sirpa “Sipi” Korkatti vetää tämänkertaista jaksoa, jossa keskustellaan seurakulttuurin kehittämisestä. Vieraakseen Sipi on saanut Palloliiton seurapalvelujohtajan ja apulaispääsihteerin Timo “TiHu” Huttusen.

Sipi ja TiHu keskustelevat jaksossa mm. mitä seurakulttuuri on ja miksi se on tärkeää. He uskovat, että yhdessä tekemisen kulttuuri pysyy arvossaan ja on tärkeää tulevaisuudessakin.

“Toisinaan puhutaan että talkootyöt ja seuratoiminta ovat hiipumassa, mutta uskon että sosiaalisen kiinnittymisen merkitys ja kuuluminen joukkoon on edelleen äärimmäisen tärkeää.”

Minkälaisia henkilökohtaisia kokemuksia TiHulla on oman lapsensa seuratoiminnasta?

“Fc Reipas järjestää Lahti Soccer -turnausta, jossa olen ollut pystyttämässä telttaa ja tekemässä muita talkoohommia aina silloin, kun seura ja joukkue ovat niin ilmoittaneet. Sitä ei varsinaisesti kysytä vanhemmilta erikseen vaan kaikki osallistuvat talkoisiin. Kulttuuri siirtyy näin sukupolvelta toiselle ja samalla se on oppimista toimimaan seuran sateenvarjon alla.”

Sipin omat muistot liittyvät Hauhon Sisun suunnistustoimintaan, jossa hänen tyttärensä harrastivat.

“Kauden päättäjäiset järjestettiin aina vanhempien voimin, yksi toi paistinlastan, toinen sakset ja kolmas jotain muuta. Järjestimme ohjelman ja teimme ruuan aina yhdessä ja kokemus oli aina mielettömän hieno ja yhteisöllinen.”

Keskustelu etenee seurakulttuurin johtamiseen ja kehittämiseen sekä seurakulttuurin tulevaisuuteen. Kenen vastuulla kulttuurin johtaminen seuroissa on ja miten sitä pidetään yllä? Miten kulttuuria vaalitaan Palloliitossa?

Kuuntele jakso sivuillamme, mobiilisovelluksessamme E.Appissa tai Spotifyissa.  Voit ladata E.Appin puhelimeesi tästä.

 

 

Kuuntele edellinen jakso: Koulun ja urheilun yhdistäminen


E.Pod – Urheilijan polku on podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta.

Autamme yhdessä vieraidemme kanssa urheilevien lasten ja nuorten vanhempia ymmärtämään ja tukemaan lapsia urheilijaksi kasvamisen eri vaiheissa.
E.Pod-facebook-1200x628

Podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Ravintolamme palvelut uudistuvat 3.4. alkaen

28.03.2024 | Uutinen, Yleinen