E.Pod 16. MAAJOUKKUETIE – Kohti parempaa peliä? Kuuntele podcast

11.11.2022

Mitä kaikkea salibandyn MAAJOUKKUETIE-toiminta pitää sisällään ja minkälaisia tavoitteita toiminnalle on asetettu? Kuinka hyvin vajaat pari vuotta sitten päivitetty toiminta on lähtenyt liikkeelle?

E.Podissa puhutaan tällä kertaa salibandyn MAAJOUKKUETIE-toiminnasta. Vieraaksi ovat saapuneet Salibandyliiton ja Eerikkilän kehityspäällikkö Miikka Lamu sekä Salibandyliiton urheilujohtaja Jarkko Rantala. Jaksoa hostaa Eerikkilän viestintäpäällikkö Elina Pennanen.

Salibandyn MAAJOUKKUETIE päivittyi vajaat pari vuotta sitten nykyiseen muotoonsa. MAAJOUKKUETIE-toiminta kattaa niin pelaaja- ja seurakehityksen, valmentajakoulutuksen, nuorisomaajoukkuetoiminnan kuin alueellisen toiminnan. Mukana toiminnassa on kokonaisuudessaan vajaat kaksi tuhatta 13-18-vuotiasta pelaajaa.

”Pelin ja parempien harjoitusten perässä ollaan oltu viime vuodet. Miten luodaan toimintaympäristö, joka kehittää pelaamista niin joukkue- kuin yksilötasolla”, Lamu kiteyttää toiminnan tärkeimmän tavoitteen.

Myös seurojen ja liiton kesken käytävä dialogi koetaan arvokkaana asiana. Toimintaa ohjaa tiedolla johtaminen ja Lamun mukaan sitä pyritään tuomaan joukkueille ja pelaajille siten, että tieto on hyödynnettävissä arkivalmennuksessa ikäluokkaan sopivalla tavalla.

Lamu ja Rantala kannustavat kuulijoita antamaan itselleen rohkeasti palautetta, kriittistäkin, koska vain siten toiminta kehittyy entisestään ja oikeaan suuntaan. Miten he itse kokevat, että tavoitteessa on tähän mennessä onnistuttu? Kuuntele vastaukset jaksosta.

MAAJOUKKUETIE-toiminnassa ovat mukana tytöissä ikäluokat T14 ja T16 sekä pojissa ikäluokat P13, P14 ja P15. Näissä ikäluokissa on mukana yhteistyöseuroja, jotka sitoutuvat toimintaan seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi kerrallaan.

Yhteistyöseurojen lisäksi toimintaan valitaan United-joukkueet, jotka koostuvat ikäluokkansa niistä parhaista pelaajista, joiden seurajoukkueet eivät ole mukana toiminnassa. Näin varmistetaan, että MAAJOUKKUETIE-toimintaan saadaan mukaan sekä maan parhaat seurat, että yksilöt.

Tyttöjen T18 sekä poikien P16 ja P18 -ikäluokissa ei ole yhteistyöseuroja, vaan maajoukkuevalmentajat valitsevat maajoukkue-ehdokkaat tapahtumiin. MAAJOUKKUETIE-tapahtumat toimivat näin keskeisinä pelaajatarkkailutapahtumina, joiden pohjalta valitaan U17- ja U19-maajoukkueryhmät.

Kuuntele edellinen jakso: Urheiluopistojen rooli lasten liikuttamisessa


E.Pod – Urheilijan polku on podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta.

Autamme yhdessä vieraidemme kanssa urheilevien lasten ja nuorten vanhempia ymmärtämään ja tukemaan lapsia urheilijaksi kasvamisen eri vaiheissa.
E.Pod-facebook-1200x628

Podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Ravintolamme palvelut uudistuvat 3.4. alkaen

28.03.2024 | Uutinen, Yleinen