E.Pod 25. Mitä on hyvä valmentajuus? – Kuuntele podcast

03.11.2023

Minkälaisia piirteitä kuuluu hyvään valmentamiseen? Miten nämä piirteet eroavat lasten tai nuorten parissa toimiessa ja aikuisten huippu-urheilumaailmassa? Miksi lapsenomaisuus olisi tervetullutta myös huippu-urheiluun? Entä mitä tarkoitetaan vaatimustasolla ja miten se kytkeytyy hyvään valmentajuuteen?

Pääsimme keskustelemaan vieraaksemme saapuneen Sakari Holopaisen kanssa myös ainakin vuorovaikutuksen merkityksestä valmentajuudessa sekä arvopohjan merkityksestä joukkueen tai urheilijan toiminnassa.

Sakari Holopainen työskentelee jalkapallon miesten Ykkösessä pelaajan IFK:n valmentajana ja tekee väitöskirjaa aiheenaan valmentajien ja pelaajien johtamiskäyttäytyminen huippujalkapallossa. Lisäksi Holopainen toimii Suomen Valmentajilla Meidän urheilu -hankkeessa, jossa on tavoitteena kiihdyttää ihmislähtöisen valmennuskulttuurin kehitystä suomalaisessa urheilussa.

Studiossa Sakari Holopaisen kanssa ovat Eerikkilän ja Salibandyliiton kehityspäällikkö Miikka Lamu sekä viestintäpäällikkö Elina Pennanen.

Voit tutustua myös Holopaisen kirjoittamaan artikkeliin Miten vaatimustasoa luodaan ja ylläpidetään? sekä Urheilijaosallistamisten raporttiin.

Kuuntele edellinen jakso: Unelmana jalkapalloilija – äidin rooli


E.Pod – Urheilijan polku on podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta.

Autamme yhdessä vieraidemme kanssa urheilevien lasten ja nuorten vanhempia ymmärtämään ja tukemaan lapsia urheilijaksi kasvamisen eri vaiheissa.
E.Pod-facebook-1200x628

Podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia