E.Pod 27. Huippusuoritusmalli ja harjoitettavuus – Kuuntele podcast

01.12.2023

Mikä on jalkapallon Huuhkaja- ja Helmaripolkuun liittyvä huippusuoritusmalli ja miten harjoitettavuus liittyy siihen? Mikä on harjoitettavuuden merkitys pelaajan kehittymiselle? Minkälaisia haasteita harjoitettavuuteen liittyy tällä hetkellä?

“Huippusuoritusmalli on eräänlainen tiekartta valmentamiseen ja valmentautumiseen, joka tarjotaan niin valmentajille, valmennuspäälliköille kuin pelaajille. Jos haluamme hyödyntää valtavaa määrää pohjalla olevaa dataa esimerkiksi yksilökohtaisista ominaisuuksista, harjoituksista, peleistä ja kentän ulkopuolisista asioista, meillä pitää olla joku tapa kiteyttää niitä pelaajille, valmentajille ja valmennuspäälliköille. Tämän tavoitteena on auttaa heitä tekemään päätöksiä siitä, mitä heidän tulisi seuraavaksi tehdä päästäkseen omiin tavoitteisiinsa”, sanoo vieraana jaksossa oleva Palloliiton tutkimus- ja kehityspäällikkö Ville-Pekka Inkilä.

Inkilän kanssa aiheesta ovat keskustelemassa Eerikkilän fyysisen valmennuksen asiantuntija Elisa Hakamäki sekä Eerikkilän viestintäpäällikkö Elina Pennanen.

Kuuntele edellinen jakso: Yksilövalmennus joukkueurheilussa


E.Pod – Urheilijan polku on podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta. Autamme yhdessä vieraidemme kanssa urheilevien lasten ja nuorten vanhempia ymmärtämään ja tukemaan lapsia urheilijaksi kasvamisen eri vaiheissa. Voit kuunnella E.Podia sivuillamme sekä Spotifyissa. 

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus