Eerikkilä Areenasta Jari Litmanen Areena

13.10.2021


Eerikkilän jalkapallostadion on saanut nimekseen Jari Litmanen Areena. Uusi nimi sekä areenan käytävälle tehty kunniakäytävä ovat kunnianosoitus kaikkien aikojen suomalaiselle jalkapalloilijalle sekä koko suomalaiselle jalkapallokulttuurille.

Jari Litmanen Areenan kunniakäytävällä esitellään suomalaisen jalkapallohistorian merkittäviä pelaajia, valmentajia ja taustavaikuttajia huoltajista johtajiin. Henkilöt on ryhmitelty käytävälle vuosikymmenittäin 1900-luvun alusta 2020-luvulle. Lisäksi käytävältä löytyvät kuvat kaikista vähintään sata maaottelua Suomen paidassa pelanneista ja uransa jo lopettaneista jalkapalloilijoista sekä futsal-pelaajista. Kunniakäytävällä on myös luettelo kaikista maajoukkuepaidassa esiintyneistä pelaajista. Kuvagalleriaa tullaan täydentämään myös tulevaisuudessa.

Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen sanoo, että nyt tehdyillä toimenpiteillä kunnioitetaan kaikkia lajin parissa toimineita roolista riippumatta. Eerikkilän perustaja Erik von Frenckell sekä kaikkien aikojen suomalaispelaaja Jari Litmanen ansaitsevat kuitenkin tässä tarinassa erityishuomionsa.

”Eerikkilän yksi olemassaolon oikeutus lähtee siitä, että autamme suomalaista jalkapalloa voimaan hyvin ja menestymään. On tärkeää, että myös tulevat sukupolvet saavat kokonaiskuvan suomalaisesta jalkapallohistoriasta. Jarin näyttämän esimerkin myötä he toivottavasti saavat ymmärrystä myös siitä, että kovalla työllä Suomestakin voi ponnistaa maailmankartalle.”

”On hienoa, että Jari vastasi myöntävästi ehdotukseemme ja olemme nyt saaneet areenalle jotain konkreettista näkyväksi. Tämä on iso asia Eerikkilälle ja suomalaiselle jalkapallolle. Kiitokseni Palloliitolle, joka oli mukana mahdollistamassa projektia. Tavoitteenamme on jatkaa jalkapallokulttuurin näkyväksi tuomista Eerikkilässä myös tulevaisuudessa.”

Jari Litmanen Areenan kunniakäytävällä esitellään suomalaisen jalkapallohistorian merkittäviä pelaajia, valmentajia ja taustavaikuttajia huoltajista johtajiin. Kuvassa Jari Litmanen ja Lennart Wangel. Kuva: Lassi Puhtimäki

 

Jari Litmanen suhtautuu nimikkoareenaansa sekä areenasta löytyvään kunniakäytävään kiitollisuudella ja nöyryydellä.

”Tämä on minulle henkilökohtaisesti suuri kunnia. Haluan kiittää projektin toteutuksesta Eerikkilää ja muita siinä mukana olleita henkilöitä. Itse saamani kunnianosoituksen lisäksi on ihan yhtä tärkeää antaa arvoisensa huomio kaikille muillekin Suomen jalkapallohistoriaan vaikuttaneille henkilöille. Emme kukaan selviä, emmekä tule tulevaisuudessakaan selviämään yksin, vaan tarvitsemme mukaamme muita ihmisiä. Huoltajia, valmentajia, joukkueenjohtajia ja pelikavereita. Hienoa, että heitä kaikkia löytyy areenan kunniakäytävältä. Meidän on hyvä muistaa, että ilman historiaa ei ole tätä hetkeä, eikä myöskään tulevaisuutta.”

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande iloitsee Litmasen ja koko lajin saamasta kunnianosoituksesta. Hänen mukaansa inspiroiva ympäristö ja menneisyyden arvostus ovat tärkeitä tekijöitä, kun rakennetaan suomalaisen jalkapallon menestyvää tulevaisuutta.

”Eerikkilä on viimeiset vuosikymmenet ollut maajoukkuepelaajiemme koti ja sillä on monin tavoin keskeinen rooli suomalaisen jalkapallon ja futsalin identiteetin kasvussa ja rakennustyössä. Upeaa, että lajin uranuurtajat ovat kuvien kautta läsnä, kun tulevat sukupolvet tavoittelevat omia unelmiaan. Tällaiset teot rakentavat ja syventävät lajikulttuuria.”

Muun muassa jalkapallon naisten maajoukkue Helmarit sekä nuorten maajoukkueet harjoittelevat ja pelaavat Jari Litmanen Areenalla. Kuva areenan kunniakäytävältä.

 

Jari Litmanen Areena on lämmitettävä ja valaistu luonnonnurmikenttä, jossa on 700-paikkainen katettu katsomo. Muun muassa jalkapallon naisten maajoukkue Helmarit sekä nuorten maajoukkueet harjoittelevat ja pelaavat Jari Litmanen Areenalla.

Jari Litmanen Areenan kunniakäytävään voi käydä tutustumassa omatoimisesti ottamalla etukäteen yhteyttä Eerikkilän vastaanottoon. Jari Litmanen Areenan visuaalisten elementtien suunnittelussa ja toteutuksessa olivat mukana Nitro, Coloro sekä Suomen Urheilumuseo. Kuvat: Lassi Puhtimäki Video: Hannu Aaltonen

Lisätiedot:
Viestintäpäällikkö Elina Pennanen p. 040 574 3345 elina.pennanen@eerikkila.fi

Jari Litmanen Areena Eerikkilässä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jari Litmanen Areenan kunniakäytävällä esitellään suomalaisen jalkapallohistorian merkittäviä pelaajia, valmentajia ja taustavaikuttajia huoltajista johtajiin. Kuva: Lassi Puhtimäki


Eerikkilä Sport & Outdoor Resort on jalkapallon ja salibandyn sekä kaikkien omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden ihmisten kohtaamispaikka. Tarjoamme korkeatasoiset palvelut niin urheiluun, opiskeluun, yritystapahtumiin kuin luonto- ja liikuntaelämyksiin.

Eerikkilä toimii rohkeasti ja vastuullisesti hyvinvoinnin puolesta. Yleishyödyllisenä säätiönä Eerikkilän kaikki tuotot ohjataan takaisin suomalaisen urheilun hyväksi. Kehitämme vuosittain yli 25 000 lapsen ja nuoren hyvinvointia seuratoiminnan kautta sekä autamme yli 40 000 henkilöä voimaan paremmin. Eerikkilälle myönnettiin vuonna 2021 Green Key – sekä Sustainable Travel Finland -merkit osoituksena pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen.

Eerikkilä sijaitsee Kanta-Hämeessä Tammelassa, kahden kansallispuiston kainalossa. Lue lisää sivuiltamme ja seuraa somekanaviamme: Facebook, Instagram, LinkedIn ja Twitter.

Eerikkilä EMag 2021-2022 Jari Litmanen kansi

Palava halu kehittyä motivoi nuorta futaajaa

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus