Eerikkilä jatkaa olosuhteiden kehittämistä

14.04.2022

Eerikkilä jatkaa strategiaansa tukevien investointien toteuttamista myös kuluvan vuoden aikana. Jalkapallon olosuhteiden kehittäminen on keskiössä. Myös uudet tenniskentät ja frisbeegolfkenttä valmistuvat kesän aikana. Kuntosali siirtyy remontoituihin tiloihin päärakennukseen.

”Eerikkilän alueelle investoitiin edellisen strategiakauden aikana yli 20 miljoonaa euroa. Eerikkilän Palloilu Säätiön hallitus on päättänyt jatkaa kasvua tukevia investointeja. Strategisten lajien, jalkapallon ja salibandyn, olosuhdekehitys on luonnollisesti keskiössä, mutta haluamme luoda myös uutta kasvussa oleville vapaa-ajan- ja yritysasiakkaiden kohderyhmille”, Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen taustoittaa.

Kolme kansainvälisen tason jalkapallokenttää

Uusi täysimittainen ja valaistu tekonurmikenttä rakennetaan Jari Litmanen Areenan vieressä olevan pienen nurmikentän tilalle. Samanaikaisesti asennetaan uusi tekonurmi Eerikkilä-halliin eli isoon jalkapallohalliin. Ulkokenttä valmistuu kesäkuun loppuun mennessä. Jalkapallohallin maton vaihtoon liittyvät työt alkavat 9.5. ja ovat valmiit 3.6. mennessä. Halli on tämän ajan pois käytöstä.

”Jalkapallokenttien työt tullaan tekemään limittäin niin, että kenttiä on koko ajan riittävästi käytössä ja töistä aiheutuisi asiakkaille muutenkin mahdollisimman vähän haittaa”, Eerikkilän kiinteistöpäällikkö Petri Salo lupaa.

Salo iloitsee Eerikkilästä löytyvän tämän jälkeen kolme kansainväliset vaatimukset täyttävää ulkokenttää. Niiden lisäksi ulkona pääsee pelaamaan päärakennuksen edessä sijaitsevalla tekonurmikentällä.

Uudet tenniskentät ja frisbeegolfkenttä

Uudesta frisbeegolfkentästä tulee 18-reikäinen ja siinä on mukana myös yksi par 5 -väylä. Reitti lähtee Eerikkilän huviloiden ja Leppilammen väliin jäävältä alueelta ja kulkee pääosin Ruostejärven virkistysalueyhdistyksen mailla. Radan suunnittelusta on vastannut huipputason suunnittelija Pasi Koivu DiscGolfParkista.

”Eerikkilään valmistuva rata tulee olemaan erittäin monipuolinen ja maastoltaan miellyttävä. Emme joutuneet tekemään siinä kompromisseja. Rata sopii kaiken tasoisille heittäjille, myös huipputasolle”, Koivu arvioi.

Radan valmistelutöitä on tehty jo talven aikana. Varsinaisen radan rakentaminen alkaa heti sään salliessa. Tavoitteena on, että radalle pääsisi pelaamaan kesäkuun puoliväliin mennessä.

Tulevana kesänä Eerikkilässä päästään pelaamaan myös tennistä kahdella uudella kentällä. Kentät rakennetaan uuden ulkoliikunta-alueen yhteyteen ja niiden on tarkoitus olla käytettävissä juhannukseen mennessä. Kenttien pintana tulee olemaan tekonurmi.

Uusi kuntosali päärakennukseen

Päärakennuksessa remontoidaan parhaillaan tiloja uudelle kuntosalille. Kuntosalin yhteydessä on myös pukuhuoneet, peseytymistilat, wc:t ja saunat. Nykyinen kuntosali monitoimihallissa jää pääasiassa urheilijoiden oheisharjoittelutilaksi. Uusi kuntosali avataan heinäkuun puolivälissä.

 

Vuoden 2023 ja 2024 investoinnit suunnittelupöydällä

Kuluvan vuoden aikana toteutettavien investointien lisäksi suunnittelu on käynnistetty myös vuodelle 2023 ja 2024 ajoittuville investoinneille. Tammela-rakennuksen peruskorjaus on tavoitteena toteuttaa vuonna 2023 ja Frenckell 1 -rakennuksen peruskorjaus vuonna 2024. Molempien suunnittelussa asiakkaat ja kohderyhmät tulevat olemaan keskiössä. Keräämme jo tällä hetkellä asiakkailta palautetta ja toiveita Tammela-rakennuksen peruskorjaukseen liittyen. Omia toiveita voi käydä kertomassa täällä.

”On hienoa, että pystymme Eerikkilässä käynnistämään suunnitelman mukaiset merkittävät investoinnit ja perusparannukset. Se tuntuu erityisen hienolta näin haastavien aikojen jälkeen”, Salo kuvailee.

Kaikki rakentamiseen liittyvät aikataulut ovat tavoiteaikoja ja sääolosuhteet voivat vaikuttaa töiden etenemiseen.

Aluekartta havainnollistaa uusien aktiviteettien sijainnit:

Numeroiden selitykset:

 1. Päärakennus (Frenckell): Vastaanotto ja Café Erik, Hotelli, uusi kuntosali heinäkuusssa
 2. Klubitalo: Ravintola, Café 49, Kino, Lounge 1952, Klubin saunat (rakennus näkyy osittain kuvan alareunassa)
 3. Tammela: Huoneistot ja sporttihuoneet, Tammenterho Lounge
 4. Villa Hirsihovi
 5. Salibandyhalli
 6. Eerikkilä-halli (iso jalkapallohalli)
 7. Harjoitushalli
 8. Jari Litmanen Areena
 9. Monitoimihalli ja nykyinen kuntosali
 10. Crosstraining
 11. Yleisurheilukenttä
 12. Keinonurmikenttä
 13. Uusi täysimittainen ja valaistu keinonurmikenttä
 14. Rantasauna / Lake side sauna (rakennus
 15. Pieni rantasauna / Small lake side sauna
 16. Vanhat tenniskentät
 17. Beachvolley
 18. Ulkokuntoilu- ja pelialue (koripallo, padel, salibandykaukalo), 2kpl uusia tenniskenttiä
 19. Grillikatos / Barneque
 20. Matkaparkki / Caravan park

A Lomahuoneistot 17-32
B Lomahuoneistot 1-16
H1-H2 Huvilat 1-7

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Vinkkejä tiimipäivän suunnitteluun – Suosituimmat aktiviteetit tiimin yhdessäoloon

11.04.2024 | Yrityksille, Yrityksille

Ravintolamme palvelut uudistuvat 3.4. alkaen

28.03.2024 | Uutinen, Yleinen