Eerikkilä kunnioitti juuriaan juhlistamalla 80-vuotiasta Jouko K. Leskistä

10.11.2023

Risto Nieminen haastatteli Jouko K. Leskistä.

 

Eerikkilä juhlisti entisen puheenjohtajansa Jouko K. Leskisen 80-vuotissyntymäpäivää Valkoisessa Salissa Helsingissä, johon kokoontui syntymäpäiväsankarin läheisiä, entisiä kollegoita ja yhteistyökumppaneita.

Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen. Kuva: Mari Waegelein Photography.

”Eerikkilä haluaa kunnioittaa juuriaan ja sen historiaan vaikuttaneita henkilöitä. Jouko K. Leskinen on tehnyt merkittävän uran suomalaisen liikunnan, urheilun ja kulttuurin parissa sekä vaikuttanut Eerikkilän kasvuun ja kehitykseen yli 30 vuoden ajan”, Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen taustoittaa.

Leskisen ura on ollut poikkeuksellisen mittava myös liike-elämässä. Hän muun muassa kansainvälisti 1980-luvulla Nesteen kemianteollisuuden ja rakensi 1990-luvulla Sammon finanssikonsernin. 16.10.2023 vuosipäiväänsä viettänyt Leskinen sai juhlia syntymäpäiväänsä lukuisten ystävien sekä entisten kollegoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Esa Saarinen. Kuva: Mari Waegelein Photography.

Tilaisuudessa kuultiin muun muassa haastattelun muodossa tarinoita Jouko K. Leskisen uran varrelta. Leskistä oli haastattelemassa hänen ystävänsä sekä Suomen merkittävimpiin urheiluvaikuttajiin kuuluva Risto Nieminen. Myös filosofi Esa Saarinen ja Trainers’ Housen perustaja Jari Sarasvuo tarjoilivat vieraille virikkeitä uusiin ajatuksiin.

Nieminen ja Leskinen kävivät haastattelussa läpi tarinoita Leskisen uran varrelta ja moni niistäkin liittyikin tavalla tai toisella urheiluun, olihan Leskinen urheilumiehiä myös vapaa-ajallaan. Hän pelasi muun muassa jalkapalloa, hiihti, lasketteli, pelasi tennistä, keilasi, golfasi ja juoksi.

Jari Sarasvuo. Kuva: Mari Waegelein Photography.

Urheilun lisäksi Leskinen on tunnettu aina vankkumattomana musiikin ystävänä, jolle maistuvat erilaiset tyylilajit jazzista oopperaan. Lisäksi lukeminen on ollut hänelle keino avartaa omaa elämäkatsomustaan, oppia uutta ja rentoutua. Edelleen kirjan viikossa lukeva Leskinen antoikin varsin oivallisen elämänohjeen tilaisuudessa paikalla olleille vierailleen.

Tilaisuuden juonsi Taina Halsti. Kuva: Mari Waegelein Photography.

”Koputtakaa oveen ja menkää sisään siitäkin huolimatta, että ette tiedä kuka oven avaa.”

Syntymäpäiväsankari oli myös otettu saamastaan huomiosta.

”Tilaisuus jää mieleeni ikuisesti. Tunnelma, sisältö, ympäristö, toteutus ja ihmiset onnistuivat kaikki sataprosenttisesti. Sydämelliset kiitokset, että sain kokea tämän.”

Eerikkilä kunnioittaa Jouko K. Leskisen merkittävää elämäntyötä perustamalla hänen mukaansa nimikkorahaston.

”Sen tarkoitus on tulevaisuudessa jakaa apurahoja ja tukea vähävaraisten lasten urheilua. Eerikkilän hallitus tulee tekemään rahastoon alkutalletuksen”, kertoo Eerikkilän Palloilusäätiön hallituksen puheenjohtaja Raimo Sarajärvi.

 

Kolme puheenjohtajaa. Jouko K. Leskinen sai rinnalleen Eerikkilän nykyisen puheenjohtajan Raimo Sarajärven (kesk.) sekä häntä itseään edeltäneen puheenjohtajan Pentti Seppälän (oik.). Kuva: Mari Waegelein Photography.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia