Eerikkilä laskee lämpötiloja asteella

27.10.2022

Eerikkilän aurinkopuisto. Kuva: Lassi Puhtimäki

 

Vastuullisuusohjelma ohjaa Eerikkilän toimintaa ja yhtenä konkreettisena toimena olemme alentaneet tilojemme lämpötiloja vähintään yhdellä asteella.

Haastavan energiatilanteen takia sekä vastuullisuusohjelmamme tavoitteiden mukaisesti laskemme majoitus- ja kokoustilojen sekä työtilojen lämpöasteita yhdellä asteella sekä muiden tilojen lämpötilaa vähintään yhdellä asteella.

”Haluamme tehdä kaikkemme ilmasto- ja ympäristövaikutustemme minimoimiseksi ja käyttää toiminnassamme resursseja vain sen verran kuin on tarpeen. Lämpötilojen hienoinen lasku on siitä yksi konkreettinen toimenpide”, sanoo Eerikkilän markkinointipäällikkö ja vastuullisuusohjelmasta vastaava Laura Sirén.

Eerikkilässä on jo aiemmin tehty useita toimenpiteitä energian säästämiseksi. Vuonna 2020 otettiin käyttöön 1400 paneelin aurinkopuisto. Majoitustiloihin on vaihdettu vedenkulutusta vähentävät suihkuhanat ja kaikkiin urheiluhalleihin, uuteen kuntosaliin sekä uudelle jalkapallokentälle on asennettu älykäs led-valaistus, joissa on läsnäolotunnistin ja joiden valon tasoa pystyy säätelemään. Kuntosalilla on lisäksi käytössä lämpöpumpputoimintoinen lämmitys ja viilennys ja huviloissa lämpötilaa voidaan alentaa silloin, kun niissä ei ole asiakkaita. Myös Eerikkilän alueen ulkovalaistus on pääosin uusittu led-valoihin, jonka ansiosta myös turhan hajavalon määrä on vähentynyt.

”Lisäksi olemme luopuneet kertakäyttöastioista ravintolassa ja kahvilassa, sitoutuneet vähentämään jätteen kokonaismäärää, minimoimaan ruokahävikin ja tehostamaan lajittelua kaikessa toiminnassamme. Opastamme myös asiakkaitamme tilojemme vastuulliseen käyttöön”, Sirén luettelee.

Ilmasto- ja ympäristöasioiden lisäksi Eerikkilä on sitoutunut vastuullisuusohjelmassaan puhumaan paikallisyhteisön puolesta sekä vaalimaan henkilöstön ja asiakkaiden hyvinvointia.

”Pyrimme hankkimaan mahdollisimman paljon raaka-aineita ja palveluita lähikuntien paikallisilta yrittäjiltä. Haluamme myös tehdä oman osamme suomalaisen yhteiskunnan hyvinvoinnin eteen ja kehittää parhaat mahdolliset työkalut itsensä kokonaisvaltaiseen kehittämiseen niin asiakkaidemme kuin henkilökuntamme käyttöön.”

Voit tutustua tarkemmin vastuullisuusteemoihimme täältä.

Eerikkilä on mukana myös Suomen valtionhallinnon yhteisessä Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa, joka kannustaa meitä kaikkia osallistumaan energiansäästötalkoisiin. Kampanja tarjoaa konkreettisia vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen kotona, työssä ja liikenteessä.

Eerikkilälle on myös myönnetty matkailualan ympäristömerkki Green Key sekä Visit Finlandin myöntämä Sustainable Travel Finland -merkki osoituksena pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen.


 

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort on jalkapallon ja salibandyn sekä kaikkien omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden ihmisten kohtaamispaikka. Tarjoamme korkeatasoiset palvelut niin urheiluun, opiskeluun, yritystapahtumiin kuin luonto- ja liikuntaelämyksiin.

Eerikkilä toimii rohkeasti ja vastuullisesti hyvinvoinnin puolesta. Yleishyödyllisenä säätiönä Eerikkilän kaikki tuotot ohjataan takaisin suomalaisen urheilun hyväksi. Kehitämme vuosittain yli 25 000 lapsen ja nuoren hyvinvointia seuratoiminnan kautta sekä autamme yli 40 000 henkilöä voimaan paremmin.

Eerikkilälle myönnettiin vuonna 2021 Green Key – sekä Sustainable Travel Finland -merkit osoituksena pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen. Eerikkilä on myös yksi Suomen innostavimmista työpaikoista.

Eerikkilä sijaitsee Kanta-Hämeessä Tammelassa, kahden kansallispuiston kainalossa. Lue lisää sivuiltamme ja seuraa somekanaviamme: Facebook, Instagram, LinkedIn ja Twitter.

Eerikkilän aurinkopuisto_kuva_Lassi Puhtimäki

Vastuullisesti vaikuttavaa toimintaa

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Ravintolamme palvelut uudistuvat 3.4. alkaen

28.03.2024 | Uutinen, Yleinen