Eerikkilä Trail Run tarjosi jälleen neulaspolkuja ja juurakoita

30.09.2023

Eerikkilä Trail Run 2023. Kuva: Lassi Puhtimäki

Viidettä kertaa juostu Eerikkilä Trail Run tarjosi osallistujilleen jälleen neulaspolkuineen ja juurakoineen upeat maastot Ruostejärven virkistysalueen ja Liesjärven kansallispuiston reiteillä. Lempeähkössä syyskelissä juostuun tapahtumaan starttasi 160 juoksijaa kolmelle eri matkalle.

Juoksijat pääsivät tänä vuonna kiertämään reitin lähes kokonaan lempeähkössä syyskelissä, lukuun ottamatta rannassa juostun loppupätkän tuulenpuuskia sekä pitkän matkan juosseiden kisailijoiden kohtaamaa pientä vesisadekuuroa.

Ajallisesti ei tänä vuonna päästy juhlimaan edellisvuosia vastaavilla tuloksilla, mutta jälleen kerran kilpailijat jättivät reitille kaikkensa.

”Reitit vaikuttivat miellyttävän tänäkin vuonna ja maaliin juoksi pääosin iloista väkeä, joille sauna maittoi kisan jälkeen. Siltalahden kohdalla osa kilpailijoista oli erehtynyt hieman viime vuodesta muuttuneelta reitiltä, mutta onneksi valtaosa pääsi maaliin oikean reitin juosseena”, kertoo tapahtuman järjestelyistä vastanneen Eerikkilän liikunnanohjaaja Ville Laine.

Laine kiittelee yhteistyöstä tapahtuman toteuttamiseen osallistuneita paikallisia seuroja ja muita toimijoita. Tapahtuman toteuttamiseen osallistuivat muun muassa Tammelan Ryske, FoPS Ringeten E-tytöt vanhempineen, SPR Tammela sekä Eerikkilän erä- ja luonto-opasopiskelijat.

“Loppua kohti alkoi sujua”

”Tykkäsin kovasti reitistä”, sanoi naisten 28 kilometrin matkan voittanut Yvonne Gunell. Myös miesten vastaavan matkan voittanut Taavi Nyström kertoi reitin olleen mieluisa.

”Hieman lähdin alussa liian kovaa, mutta loppua kohti matka alkoi sujua.”

Osalla kisailijoista oli yhdessä kohtaa pieniä haasteita oikean reittivalinnan kanssa, mutta Gunellille ja Nyströmille reitti oli selvä.

”Suunnistajana olin katsonut karttaa etukäteen. En tosin muistanut, että yhdessä vaiheessa juostaan vastaan toisia kilpailijoita ja siinä vähän ihmettelin, mutta mitään varsinaisia haasteita ei ollut”, Gunell jutteli.

N28km voittaja Yvonne Gunell.

Yvonne Gunell juoksi N 28km matkan voittoon. Kuva: Lassi Puhtimäki

”Helpot osuudet kovaa”

Miesten maratonmatkan (42 km) ykköseksi juoksi Tero Ruokolainen, joka käytti matkaan aikaa 3:47:20. Ensimmäistä kertaa Eerikkilä Trail Runille osallistunut Ruokolainen kuvaili reittiä mielenkiintoiseksi.

”Oli helppoa neulaspolkua, mutta myös teknistä ja paikoin kivikkoista ja juurakkoista, niissä kohdin täytyi olla tarkkana.”

M42km kolmen kärki. vas. voittaja Ruokolainen Tero, Koivu Lari ja Svedin Simon.

Miesten 42 kilometrin matkan kolmen kärki. Voittaja tero Ruokolainen (vas.), Lari Koivu ja Simon Svedin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Naisten maratonmatkalla voittoon juoksi Tiina Junttila ajalla 4:12:17.

”Oli vaihteleva reitti. En ole kovin hyvä teknisissä osuuksissa, joten paukutin helpot osuudet niin kovaa kuin lähti. Keli oli ihan täydellinen”, Junttila jutteli maalissa.

N42km voittaja Tiina Junttila.

Naisten pitkän matkan voittaja Tiina Junttila tuulettaa maaliviivalla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Myös hyvinvointivalmentaja Jessica Reiman osallistui ystävänsä Hanna Hallikaisen kanssa Eerikkilä Trail Runille. Ensimmäistä kertaa polkujuoksukisaan osallistunut Reiman kertoi nauttineensa matkasta.

”Oli älyttömän kiva rata. Välillä oli aikamoista juurakkoa ja kiveä, mutta pysyttiin pystyssä. Tavoitteena oli päästä maaliin ja se täyttyi”, hyväntuuliset naiset juttelivat maaliin päästyään.

Jessica Reiman ja Hanna Hallikainen.

Hyvinvointivalmentaja Jessica Reiman (vas.) ja Hanna Hallikainen osallistuivat ensimmäistä kertaa Eerikkilä Trail Runille. Kuva: Lassi Puhtimäki

 

Eerikkilä Trail Run 2023 -kilpailun tunnelmia löydät Eerikkilän Instasta ja Facebookista. Valokuvaajien ottamat kuvat löydät kuvapankistamme. Kuvia voi käyttää vapaasti omiin tarkoituksiin, mutta kuvien kaupallinen käyttö on kielletty.

Kilpailun tulosseurannasta vastasi Tammelan Ryske. Tulokset kokonaisuudessaan voi käydä katsomassa seuran sivuilta.

 

 

Eerikkilä Trail Run 2022 – sarjojen TOP 3:

 

Short Trail (10km), miehet

 1. Laapas Rasmus 38:37
 2. Hietaniemi Jerry 41:48
 3. Pitkänen Nikanor 42:29

 

Short Trail (10km), naiset

 1. Nurmikumpu Marianne 44:42
 2. Kanko Natalia 47:01
 3. Launistola Heidi 48:33

 

Medium Trail (28km), miehet

 1. Nyström Taavi 2:17:07
 2. Saarela Benjamin 2:21:27
 3. Laaksonen Harri 2:25:33

 

Medium Trail (28km), naiset

 1. Gunell Yvonne 2:26:46
 2. Laine Tanja 2:47:10
 3. Honkavuori Elina 2:51:41

 

Long Trail (42km), miehet

 1. Ruokolainen Tero 3:47:20
 2. Koivu Lari 3:48:21
 3. Svedin Simon 3:51:08

 

Long Trail (42km), naiset

 1. Junttila Tiina 4:12:17
 2. Aalto Elina 4:19:39
 3. Laitila Sanna 4:28:11

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus