Eerikkilä Trail Runissa kisasi ennätysmäärä juoksijoita

10.10.2020

 

Eeva-Maija Kara ja Katja Jalonen vastasivat Eerikkilä Trail Runin järjestelyistä.

 

Eerikkilä Trail Run juostiin jälleen Ruostejärven virkistysalueen ja Liesjärven kansallispuiston upeissa maastoissa Tammelassa. Aurinkoisessa syyskelissä juostuuun tapahtumaan starttasi lähes 200 juoksijaa kolmelle eri matkalle. Kilpailu sujui viime hetken erityisjärjestelyistä huolimatta hienosti ja osallistujat olivat huomioineet hyvin järjestäjän suosituksen kasvomaskin käytöstä myös kilpailun alkumatkalla. Myös kisareitit olivat kilpailijoiden mieleen.

“Saimme kilpailijoilta paljon palautetta kauniista  ja maastoltaan vaihtelevasta reitistä”, kertoo tapahtuman järjestelyistä vastanneen Eerikkilän liikunnanohjaaja Eeva-Maija Kara.

Miesten maratonmatkan ajalla 3,25 voittanut Jari Särkijärvi kertoi voiton avaimen löytyneen tällä kertaa kärsivällisestä puurtamisesta.

“Tiesin, että Henry (Aalto) ja muut lähtevät kovaa, mutta en ottanut siitä hirveästi paineita. Puolen välin jälkeen aloin kiristelemän ja viisi kilometriä ennen loppua menin kolmen juoksijan ohi”, voittaja kertaa juoksun vaiheita.

Jopa 4000 kilometriä tänä vuonna juosseelle Särkijärvelle Eerikkilän ja lähialueen maastot olivat mieluisia.

”Reitti oli aika nopea, eikä siinä ollut hirveästi korkeuseroja. Pitkospuut oli aika liukkaat, mutta muuten oli tosi kiva juosta.”

Eero Jääskeläinen, Jari Särkijärvi ja Henry Aalto juhlivat miesten Long Trailin jälkeen.

 

Myös naisten Long Trailin voittanut Hanna-Leena Tuupanen (4,14) piti Tammelan tarjoamista maastoista. Siitäkin huolimatta, että alkuperäisen suunnitelman mukaan hänen piti kilpailla kuluvana viikonloppuna Chicagossa.

“Tasaista metsäpolkua oli aika paljon, mutta sieltä löytyi myös juurakkoa. Varsinkin nyt kun oli kosteaa, niin pitkospuilla joutui hieman himmaamaan vauhtia”, Tuupanen mietti kisan jälkeen.

Susanne Heinonen, Hanna-Leena Tuupanen ja Tiina Suni tuulettivat naisten Long Trailin kärkisijoja. Kuva: Christoffer Enckelman.

“Hyvinhän tuo lenkkari kulki”

Miesten Medium Trailin (28km) voittoon ajalla 2,19 juossut Jussi Mäkinen kertoi lähteneensä fiilispohjalla juoksemaan, eikä ollut asettanut itselleen aikatavoitetta etukäteen.

”Viimeinen kahdeksan kilometriä ei ollut niin mukavan tuntuista, mutta hyvinhän tuo lenkkari kuitenkin kulki.”

Kisan maastot ovat miehelle entuudestaan tuttuja, mutta kilpailuun hän osallistui ensimmäistä kertaa.

”Noin pitkää matkaakaan en ole itse asiassa juossut ennen kilpaa. Olen tyytyväinen, että selvisin näinkin hyvävoimaisena”, hän hymyilee.

Mikko Papunen, Jussi Mäkinen ja Ilari Talman nappasivat miesten Medium Trailin kärkisijat. Kuva: Christoffer Enckelman

Kirittäjiä ensikertalaiselle

Naisten keskimatkalla ylivoimaiseen voittoon ajalla 2,21 juossut Minna Syvälä oli Eerikkilä Trail Runin ensikertalainen. Syvälä ei kuitenkaan joutunut juoksemaan koko matkaa yksinään, sillä kirittäjiä löytyi miesten puolelta.

”Vähän yli kymppiin asti pääsin juoksemaan kolmen nuoren miehen peesissä, mutta sen jälkeen jäin heistä vähän teknisemmillä pätkillä. Yksin juostessa pitää toki olla tarkkana mm. reittimerkkien kanssa”, Syvälä miettii.

SM-tason juoksijana Syvälä on asettanut itselleen jo tukun tulevaisuuden tavoitteita.
”Ensi kaudella polkujuoksusarjassa olisi tarkoitus kahlata osakilpailut läpi ja Kalevan Kisoissa rata kymppi kyllä kiinnostaa edelleen.”

Annu Oikkonen, Minna Syvälä ja Tuula vesalainen juhlivat naisten Medium Trailin palkintosijoilla. Kuva: Christoffer Enckelman

 

Naisten Short Trailin eli 11 kilometrin matkan voittajaksi juoksi tänä vuonna Emma Haaja (48,58), joka juhli vuosi sitten maratonmatkan voittoa. Nyt hänellä oli kuitenkin allaan viikko sitten juostu maraton Kolilla, joten tämän päivän kisa meni osittain palautumisen merkeissä.

“Muistin viime vuodesta, että täällä on vauhdikas reitti ja aika helpot polut juosta.”

Naisten Short Trailin palkintosijoilla juhlivat Anna-Kaisa Saari, Emma Haaja ja Tuula Nieminen. Kuva: Christoffer Enckelman

 

Miesten Short Trailin ykköseksi juossut Jerry Hietaniemi (47,13) oli kilpailun jälkeen iloisin mielin.

“Kilpailu oli tosi kiva ja ilmakin täydellinen. Reitti oli täydellinen ja hyvin merkattu. Oli myös hyvä porukka, jonka kanssa juostiin.”

Miesten Short Trailin kärkikolmikko Juha Matias Ukkonen, Jerry Hietaniemi ja Lauri Salo. Kuva: Christoffer Enckelman

Eerikkilä Trail Run 2020 -kilpailun tunnelmia löydät jo Eerikkilän Instasta ja lauantain aikana myös Facebookista.

Katso tästä myös valokuvaajien ottamia kuvia tapahtumasta. Kuvaajina toimivat Christoffer Enckelman ja Lassi Puhtimäki. Kuvia voi käyttää vain yksityiseen käyttöön. Kaupalliseen käyttöön pyydettävä lupa Eerikkilän markkinoinnista: laura.siren@eerikkila.fi

Kilpailun tuolosseurannasta vastasi Tammelan Ryske. Tulokset kokonaisuudessaan voi käydä katsomassa seuran sivuilta.

 

Eerikkilä Trail Run 2020 –  sarjojen TOP5:

 

Short Trail (11km), miehet

  1. Hietaniemi Jerry 47:13, 2. Ukkonen Juha Matias 48:14, 3. Salo Lauri 51:41, 4. Viiri Tapio 53:50, 5. Suomi Tyko 55:13.

Short Trail (11km), naiset

  1. Haaja Emma 48:58, 2. Saari Anna-Kaisa 53:23, 3. Nieminen Tuula 56:10, 4. Kivi Leena 58:09, 5. Nikkanen Tanja 1:04.

Medium Trail (28km), miehet

  1. Mäkinen Jussi 2:19:48, 2. Papunen Mikko 2:23:39, 3. Talman Ilari 2:31:51, 4. Kivioja Jussi 2:36:02, 5. Valkonen Henri 2:39:21.

Medium Trail (28km), naiset

  1. Syvälä Minna 2:21:49, 2. Oikkonen Annu 2:50:08, 3. Vesalainen Tuula 3:04:41, 4. Kivilohkare Maria 3:07:22, 5. Kantelus Katariina 3:08:34.

Long Trail (42km), miehet

  1. Särkijärvi Jari 3:25:57, 2. Jääskeläinen Eero 3:27:29, 3. Aalto Henry 3:30:14, 4. Ronnila Reijo 3:44:43, 5. Käsnänen Heikki 3:45:33.

Long Trail (42km), naiset

  1. Tuupanen Hanna-Leena 4:14:41, 2. Heinonen Susanne 4:18:01, 3. Suni Tiina 4:37:04, 4. Packalén Auli 4:56:15, 5. Launistola Heidi, 4:56:55.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus