Eerikkiläläinen esittäytyy: Voimailua ja kalastusta harrastava Olli nauttii monipuolisesta laitosmiehen työstä

07.10.2021

Kuka olet ja mitä teet Eerikkilässä?

Olen Olli Skogberg, aviomies ja kolmen tyttären isä. Työskentelen Eerikkilässä laitosmiehenä. Työnkuvaani kuuluu hammasrautojen korjauksesta ukkometson metsästykseen kaikkea mahdollista.

Tiimissämme kaikilla on aika samanlaiset työnkuvat, kenttämiehet tosin viettävät enemmän aikaansa kentänhoidon parissa.

Miten päädyit Eerikkilään?

Ehdin tehdä 30 vuotta betonielementtejä, kunnes lähdin kouluttautumaan uudelleen ja tulin työharjoittelun kautta Eerikkilään töihin. Olen viihtynyt täällä nyt seitsemän vuotta.

Eerikkilän vauhti on ollut aika huikea viimeiset vuodet, hirveästi on rakennettu ja kehitetty toimintaa. Täällä ei olla ainakaan levätty laakereilla.

Miten kuvailisit työtäsi?

Työ on hyvin monipuolista ja mielenkiintoista. Säännöllisiin työtehtäviin kuuluu esimerkiksi rutiininomaisia tarkastuksia ja korjauksia sekä pihatöitä. Itselle mieluisimpia töitä ovat erilaiset remonttityöt ja korjaukset, viimeksi kävin korjaamassa vesihanan.

Monipuolisuus ei tule ainakaan vähenemään tulevaisuudessa, kun uusia rakennuksia ja palveluita tulee säännöllisesti lisää.

Saamme myös asiakkailta toiveita ja kysymyksiä päivittäin. Esimerkiksi huviloissa majoittuvat asiakkaat kaipaavat silloin tällöin apua saunan päälle laittamisen kanssa.

Minkälainen tiimi teillä on?

Laitosmiesten tiimi on hyvä ja meillä on leppoista porukkaa. Tässä työssä ei auta hermostua. Teemme pääosin kaksivuorotyötä seitsemänä päivänä viikossa ja lisäksi meillä on yöpäivystys. Olemme tottuneet toimimaan myös asiakkaiden parissa ja mielestäni tiimissämme osataan pitää asiakkaasta huolta erityisen hyvin.

Tiimissämme on yksi laitosmiehen paikka vapaana. Joukkoon sopisi hyvin leppoisa ja asiakaspalvelutaitoinen henkilö. Sähköpuolen osaaminen olisi myös tervetullutta.

Olet myös aktiivinen voimanoston harrastaja. Kertoisitko tästä lisää?

Olen harrastanut voimanostoa niin kauan kuin muistan ja toimin myös lajin I-tason tuomarina eli voin tuomaroida esimerkiksi SM-kisoissa.

Aiemmin osallistuin aika lailla kaikkiin mahdollisiin kisoihin itsekin, mutta nykyään olen keskittynyt klassiseen penkkipunnerrukseen ja klassiseen voimanostoon.

Järjestimme juuri kotiseurani Tammelan Ryskeen kanssa klassisen penkkipunnerruksen SM-kisat täällä Eerikkilässä, jossa ylsin yli 60-vuotiaiden miesten sarjassa kolmanneksi.

Muutama vuosi sitten saavutin myös pronssia varustepenkkipunnerruksen EM-kisoissa. Pronssi irtosi tuloksella 187,5 kg tuloksella, mutta kisaennätykseni on 195 kg.

Kuulun myös Tammelan Ryskeen voimailujaoston hallitukseen ja olen mukana Forssan urheiluakatemiassa esimerkiksi nuorten harrastajien apuna.

Olli Skogberg nosti SM-pronssia yli 60-vuotiaiden miesten klassisessa penkkipunnerruksessa. Kisat käytiin syksyllä 2021 Eerikkilässä. Kuva: Lassi Puhtimäki

 

Olet myös innokas vetouistelija?

Kalanväsytys on mukavaa, varsinkin jos siiman päässä on joku vahva lohikala. Siitä saatava fiilis on kyllä aika huikea.

Nuorempana tuli käytyä ja vedettyä venettä Hangosta Inariin. Myin veneen pois kaksi vuotta sitten. Veneen varustelussa meni tunti ennen kuin pääsi vesille ja toinen tunti purkaessa, se alkoi vähän väsyttää.

Mutta varmaan jonkinlainen kippo tulee hankittua sitten, kun eläkeikä joskus tulevaisuudessa koittaa.

Olisiko kalamiehellä kertoa mieleenpainuvimmasta kalasaaliista?

Inkoon edustalta olen saanut 7,5 kiloisen meritaimenen. Tämä on kyllä ihan tosi juttu 😊

Vetouistelu on Ollin toinen tärkeä harrastus. Tämän veneen hän tosin päätti ajankäytöllisistä syistä myydä.

Laitosmiehet Olli ja Juha Eerikkilä

Mukaan tiimiimme?

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus