Eerikkilälle matkailualan ympäristömerkki

11.06.2021

Markkinointipäällikkö Laura Sirén vastaanotti Eerikkilälle myönnetyn Green Key -sertifikaatin.

Eerikkilä Sport & Outdoor Resortin majoitus- ja matkailutoiminnalle on myönnetty maailman johtava matkailualan ympäristömerkki Green Key. Merkin saanut majoituskohde on sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen.

Eerikkilässä vastuullisuusohjelma on ohjannut jo useamman vuoden yrityksen toimintatapoja. Viimeisimpinä toimenpiteinä Eerikkilässä on muun muassa otettu käyttöön oma aurinkopuisto, vaihdettu vedenkulutusta vähentävät suihkuhanat majoitustiloihin sekä luovuttu kertakäyttöastioista ravintolassa ja kahvilassa.

”Meillä on myös käytössämme ympäristöystävälliset pesuaineet ja käytämme ravintolassamme mahdollisimman paljon lähituottajien raaka-aineita. Lisäksi kannustamme asiakkaitamme toimimaan ympäristövastuullisesti esimerkiksi sammuttamalla valot ja muut sähkölaitteet aina kun niitä ei tarvita, kiinnittämään huomiota ruokahävikkiin sekä lajittelemaan jätteensä kierrätyspisteeseemme”, Eerikkilän markkinointipäällikkö Laura Sirén kertoo konkreettisista toimista.

Eerikkilä on asettanut toimintaansa vastuullisuuteen liittyviä tavoitteita myös tulevaisuuteen. Tarkoituksena on muun muassa puolittaa hiilijalanjälki vuoteen 2030 mennessä ja olla päästövapaa vuodesta 2040 alkaen. Myös Green Key asettaa sertifikaatin saaneille tahoille uusia tavoitteita vuosittain.

”Vastuullisuus on strateginen valintamme ja Green Key -sertifikaatti yksi toimenpide, joka ohjaa matkailuliiketoimintaamme”, Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen sanoo.

Green Key -sertifikaatti liittyy vain Eerikkilän majoitus- ja matkailutoimintaan, mutta Eerikkilässä kehitetään myös urheilutoiminnan olosuhteita vastuullisten toimintaperiaatteiden mukaan.

”Käytämme kenttien kastelussa järvivettä, olemme vaihtaneet valtaosan liikuntatilojen valaisimista led-valoihin ja alennamme tilojen lämpötiloja silloin, kun ne ovat tyhjillään”, Sirén luettelee.

Eerikkilä on mukana myös Visit Finlandin kestävän matkailun kehittämispolulla tavoitteenaan saada STF-merkki vielä tämän vuoden aikana.

Mikä on Green Key?

 

Green Key on kansainvälinen matkailualan ympäristöohjelma, joka rakentaa kestävää matkailua yhdessä alan toimijoiden kanssa. Green Key -sertifioidun kohteen tulee täyttää kaikki Green Key -ympäristökriteerien pakolliset kohdat sekä raportoida hakemuksessaan ympäristötyöstään. Ohjelmaan kuuluu paikan päällä tehtävät auditoinnit, jotka tehdään alussa vuosittain ja sen jälkeen kolmen vuoden välein. Merkin myöntää hakemuksen ja auditointiraportin perusteella ympäristönsuojelun, matkailu- ja majoitusalan sekä yritysvastuun asiantuntijoista koostuva Green Key -tuomaristo.

Green Key -ympäristösertifioituja matkailutoimijoita on Suomessa yli 150 kohdetta (tuomaristo 26.3.2021). Maailmanlaajuisesti Green Key toimii 65 eri maassa ja sertifikaatin on saanut yli 3 200 kohdetta.

Lisätietoja:

Heidi Heinonen, Green Key -ohjelmajohtaja, heidi@greenkey.fi p. 045 600 9250
Laura Sirén, Eerikkilän markkinointipäällikkö, laura.siren@eerikkila.fi p. 0201 108 234Green Key
on maailman johtava matkailualan ympäristömerkki. Green Key -kohteet ovat sitoutuneet noudattamaan kansainvälisen Green Key -ohjelman ympäristökriteerejä, jotka koskevat muun muassa energiansäästöä, tehokkuutta veden käytössä, kierrätystä ja ympäristötietoisuuden kasvattamista.

Green Key -ohjelma on kansainvälisen ympäristökasvatusjärjestön FEE:n (Foundation for Environmental Education) hallinnoima. Suomessa ohjelmaa hallinnoi FEE Suomen kokonaan omistama Going Green Oy, joka on yhteiskunnallinen yritys. www.greenkey.fi, www.greenkey.global.

 

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort on jalkapallon ja salibandyn sekä kaikkien omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden ihmisten kohtaamispaikka. Tarjoamme korkeatasoiset palvelut niin urheiluun, opiskeluun, yritystapahtumiin kuin luonto- ja liikuntaelämyksiin.

Eerikkilä toimii rohkeasti ja vastuullisesti hyvinvoinnin puolesta. Yleishyödyllisenä säätiönä Eerikkilän kaikki tuotot ohjataan takaisin suomalaisen urheilun hyväksi. Kehitämme vuosittain yli 25 000 lapsen ja nuoren hyvinvointia seuratoiminnan kautta sekä autamme yli 40 000 henkilöä voimaan paremmin.

Eerikkilä sijaitsee Kanta-Hämeessä Tammelassa, kahden kansallispuiston kainalossa. Lue lisää sivuiltamme ja seuraa somekanaviamme: Facebook, Instagram, LinkedIn ja Twitter.

 

Vastuullisesti vaikuttavaa toimintaa

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia