EM-karsinnat aloittava futsalin U19 maajoukkue viimeisteli kuntoaan Eerikkilässä

22.03.2023

Suomen U19 futsalmaajoukkueen maalivahti Veeti Häätylä.

 

Suomen U19 futsalmaajoukkue aloittaa EM-karsinnat tänään Latviassa. Suomi kohtaa turnauksen ensimmäisessä ottelussaan isäntämaa Latvian. Joukkue leireili EM-karsinaturnauksen alla Eerikkilässä päävalmentajansa Kerkko Huhtasen johdolla.

Kysyimme joukkueen maalivahtien Veeti Häätylän ja Otso Honkosen mietteitä turnauksen alla. Valmentaja Tomi Tuomiselta pyysimme rehellistä arviota Eerikkilän tarjoamista leiriolosuhteista. Voit lukea alta kaikkien herrojen vastaukset.

Miten valmistautuminen kevään kohokohtaan on sujunut?

“Valmistautuminen on mennyt hyvin, käytettävissä olevaan aikaan nähden ollaan saatu yhtenäiseksi meidän peliä ja hiottu yksityiskohtia”, Veeti Häätylä sanoo.

Suomen U19-futsalmaajoukkueen maalivahti Otso Honkonen.

Olette viettäneet alkuvuoden aikana aikaa Eerikkilässä, joko leirielämä tulee korvista ulos vai maistuuko reissuelämä?

“On ollut hienoa leireillä useampaan otteeseen Eerikkilässä, on ehditty hioa taktiikoita niin kentällä kuin palavereissa”, Otso Honkonen kertoo.

“Leirielämä maistuu aina, kun pääsee näkemään hyviä ystäviä myös muualla kuin futsalkentillä. Eerikkilässä on myös todella mukavaa aina kokoontua, puitteet ovat kunnossa ja homma skulaa”, Häätylä säestää.

Millaiset odotukset teillä on tulevilta karsintaotteluilta?

“Tiedossa on varmasti kovaa peliä, intensiteetti on todella korkealla ja siihen pitää olla valmis. Kaikki joukkueet lähtevät varmasti hakemaan kisapaikkaa ja se myös näkyy”, Häätylä ennakoi.

“Karsintaotteluista tulee varmaankin haastavat, otteluissa on paljon panosta. Tiukat matsit tiedossa”, Honkonen uskoo.

Tomi Tuominen, miten EM-karsintaturnaukseen valmistavat leirit Eerikkilässä ovat sujuneet?

“Eerikkilä on erittäin hyvä paikka leireillä. Olosuhteet ovat kaikin puolin kunnossa, jolloin pystymme keskittymään vain lajiin kokonaisvaltaisesti. Henkilökunta on avuliasta  ja apua on saatavilla aina, kunhan vaan kysyy. Parketti vakiona olisi vielä piste iin päälle”, Tuominen lähettää terveisensä.

U19-poikein futsalmaajoukkueen EM-karsintojen Main Round Latviasta striimataan Palloliiton YouTube-kanavalle. Suomella on turnauksessa kolme ottelua:

Keskiviikkona 22.3.2023 Suomi – Latvia klo 19.00 Palloliiton YouTube
Torstaina 23.3.2023 Suomi – Belgia klo 16.00
Lauantaina 25.3.2023 Georgia – Suomi klo 14.00

Suomen U19-futsalmaajoukkueen maalivahti Veeti Häätylä.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus