Futsalin kehittymisen seuranta -tapahtumien pilotit käyntiin

29.12.2023

Tammikuussa Eerikkilässä pilotoidaan kahden ikäluokan voimin futsalin kehittymisen seuranta -tapahtumia. 

Eerikkilässä järjestettävissä kehittymisen seuranta -tapahtumissa lähdetään liikkeelle kahden ikäluokan voimin. Mukana ovat sekä tyttöjen T15- että poikien P15-tapahtumat. T15-tapahtuma (2009 ja nuoremmat) toteutetaan sunnuntaista maanantaihin 7.-9.1.2024 ja P15-tapahtuma (2009 ja nuoremmat) viikkoa myöhemmin 14.-16.1.2024.

Kolmipäiväisten tapahtumien aikana ohjelmaan on – pelien lisäksi – sisällytetty sekä pelaajien ominaisuustestejä että kyselyitä. Kokemuspohjaa nyt pilotoitavia futsalin tapahtumia varten on olemassa vastaavan tyyppisistä tapahtumista jalkapallon puolelta: Huuhkaja- ja Helmaripolku on varmasti monelle tuttu käsite. Konseptia on rakennettu myös toisen sisäpalloilulajin puolella, kun salibandyn MAAJOUKKUETIE on tehnyt omat mukailunsa samaisesta konseptista.

Eerikkilässä futsalin lajipäällikkönä toimiva Jussi Tuominen odottaa innolla kyseisten tapahtumien toteutumista.

“Aiemmin tämän idean on nostanut pinnalle useampikin henkilö futsalin parista. Hidasteita on ollut paljon, viimeisimpänä varsinkin sisälajeja koetellut pandemia. Nyt vihdoin päästään ajatuksen tasolta käytäntöön ja saadaan luotua yksi steppi lisää futsalistan pelaajapolulle sekä annettua seuroille lisää työkaluja futsaltoimintansa kehittämiseen”, Tuominen pohjustaa tapahtumia.

“Nyt järjestettävät tapahtumat pilotoivat uutta konseptia futsalin puolelle hyväksikäyttäen vuosien työtä sekä jalkapallon että salibandyn puolella. Tavoitteellisen pelaamisen ja vahvistuvien pelaajapolkujen merkitystä on korostettu futsalin strategiassakin. Oman osaamisen haastaminen ikäluokan muita joukkueita vastaan tekee alkua tulevaisuudelle lajin parissa”, toteaa lajin kehityspäällikkö Kirsi Nummela Palloliitosta.

Poikien tapahtumaa järjestetään kymmenelle joukkueelle. Tyttöjen pilottitapahtumassa on kuusi joukkuetta, joista kaksi ovat yhdistelmäjoukkueita useammasta seurasta.

“United-joukkueet mahdollistavat myös pienempien seurojen mukanaolon ja antavat mahdollisuuksia yksittäisille futsalista vahvasti innostuneille junioreille. Pilottitapahtumia suunniteltaessa halusimme ottaa tytöt mukaan heti alusta alkaen. Tyttöjen mahdollisuudet lajin parissa ovat kehittyneet vauhdilla, kun tälle kaudelle on alkanut sekä nuorten omaa maajoukkuetoimintaa että T19 Futsal-Liigaa”, kertoo Nummela vielä.

Tulevina vuosina kehittymisen seurantatapahtumat tulevat kehittymään yhteistyössä lajin kehittyvien pelaajapolkujen valmistelun kanssa. Pilottitapahtumat tuovat kehitystyöhön kokemuksia, joiden myötä lajille on hyvä lähteä rakentamaan uutta polun aloitusta.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia