Hae mukaan jalkapallon, salibandyn tai yleisurheilun yläkoululeiritykseen

02.07.2020

Valtakunnalliset yläkoululeiritykset ovat osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Eerikkilän huippuolosuhteissa järjestettävät jalkapallon, salibandyn ja yleisurheilun yläkoululeiritykset ja -valmennukset on suunnattu 7.-9. luokkalaisille (2005-2007-syntyneille) tytöille ja pojille.

Leiritystoiminnan tarkoituksena on yhdistää koulunkäynti ja urheilu sopivaksi kokonaisuudeksi, jossa tuetaan urheilijan kokonaisvaltaista kasvua ja kehittymistä elämäntaidoissa ja urheiluosaamisessa. Painopisteenä leiritysjärjestelmässä ovat koulu ja opiskelu, elämäntaidot sekä urheilullinen kehittyminen.

Yläkoululeiritykseen kuuluu yhteensä neljä leiriä lukuvuoden aikana (kaksi syksyllä, kaksi kevällä). Leiripäivinä opiskelu järjestetään ohjatusti Eerikkilässä ja leirijaksolle mahdollisesti osuvat kokeet voidaan tehdä leirillä. Koulumenestystä seurataan systemaattisesti oppilaan, perheen ja koulun välillä.

Leireillä harjoitellaan 2-3 kertaa  päivässä ammattivalmentajien johdolla. Leirien aikana urheilija saa myös valmiuksia elämäntaitojen kehittämiseen. Aiheita ovat muun muassa ajanhallinta, ravinto, palautuminen, psyykkinen valmennus ja sosiaalinen elämä. Leiritysten välissä on henkilökohtaista yhteydenpitoa urheilijoihin, henkilökohtaisiin valmentajiin sekä vanhempiin sähköisen oppimisympäristön avulla.

Leirit järjestetään yhteistyössä lajiliittojen kanssa. Eerikkilä tarjoaa leireille ammattitaitoisen valmennuksen, erinomaiset puitteet harjoittelulle, valmennuksen asiantuntija- ja tukipalvelut sekä opintojen ohjausta.

Kaikkien lukuvuoden 2020-2021 yläkoululeiritysten hakuaika on avoinna 30.8. asti (yleisurheilun osalta hakuaikaa jatkettu 7.9. asti) . Katso lisätiedot alta ja hae mukaan!

Jalkapallon yläkoululeiritys

Jalkapallon yläkoululeiritys järjestetään yhdessä Eerikkilän, Sami Hyypiä Akatemian ja Suomen Palloliiton kanssa.

Toiminta on osa Palloliiton pelaajakehityksen Huuhkaja- ja Helmaripolkua, jolloin alueellinen valmennus on osittain mukana leiritoiminnassa.

MAAJOUKKUETIE FBA Eerikkilä

Salibandyn yläkoululeiritys

Salibandyn yläkoululeiritys järjestetään yhdessä Eerikkilän  ja Salibandyliiton kanssa.

Leireillä opetellaan taitoja ja työkaluja taitojen kehittämiseen ja niitä harjoitellaan sekä toteutetaan leirien välisellä ajalla omassa arjessa ja toimintaympäristössä.

Young athlete jumping over a hurdle during training on race trac

Yleisurheilun yläkoululeiritys

Yleisurheilun valtakunnallinen yläkoululeiritys toteutetaan yhteistyössä Eerikkilän ja Suomen Urheiluliiton kesken.

Leiritykseen voi hakeutua yleisurheilua pää- tai sivulajinaan harrastava nuori. Harjoittelu toteutetaan suurimmaksi osaksi seuraavissa lajiryhmissä:

  1.  Pika- ja aitajuoksu – valmennus: Elisa Hakamäki
  2.  Hypyt (pituus, kolmiloikka, seiväs) – valmennus: Joonas Mikkanen
  3. Kestävyysjuoksu – valmennus: Ari Ketola

 

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus