HJK ja Eerikkilä laajentavat yhteistyötään

11.09.2020

HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula (vas.), Eerikkilän jalkapallopalveluista vastaava päällikkö Mika Laurikainen sekä Ekkono-metodista vastaava Eerikkilän valmentaja ja kouluttaja Pol Deulonder iloitsevat laajentuneesta yhteistyöstä.

 

HJK syventää omaa Ekkono-valmennusfilosofian osaamistaan solmimalla yhteistyösopimuksen Eerikkilän kanssa. Sopimus mahdollistaa metodin entistä laajemman soveltamisen seurassa. Yhteistyö on merkittävä askel HJK:n matkalla kohti tavoitettaan olla Pohjoismaiden paras jalkapalloseura.

Ekkono-metodi on menestyksekkääksi osoittautunut valmennusfilosofia, jota moni kansainvälinen seura ja jalkapalloliitto on viime vuosina käyttänyt. Valmennusopin ytimessä on pelaajien ymmärryksen ja havainnoinnin kehittäminen.

Ekkono-metodin on kehittänyt katalonialainen Soccer Services. Suomessa metodin edustus on Eerikkilällä, joka on hyödyntänyt sitä Sami Hyypiä Akatemiassa vuodesta 2015 lähtien. Toiminnan toteutuksesta Eerikkilässä on vastannut ja vastaa jatkossakin valmentaja Pol Deulonder, jonka osaamista HJK saa sopimuksen myötä entistä enemmän käyttöönsä. Deulonder on jo aiemmin konsultoinut HJK:n miesten kakkosjoukkueen HJK Klubi 04:n valmennusta osana Sami Hyypiä Akatemian toimintaa.

HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula uskoo, että sopimus osoittautuu menestykseksi.

– Me luotamme siihen, että Ekkono-metodin myötä meillä on Pohjoismaiden edistynein valmennusjärjestelmä. Olemme systemaattisesti kehittäneet valmennusfilosofiaamme vuodesta 2015 lähtien. Emme ole tekemässä vallankumousta, vaan hienosäätämässä nykyistä toimintaamme. Soccer Services tarjoaa avainosaamista, joka meiltä puuttuu. Koska valmennusideologiamme nojaa pitkälti Ekkono-metodiin, tämä askel on looginen.

Vuonna 2006 perustettu Soccer Services on tehnyt yhteistyötä maailmanlaajuisesti eri liittojen ja seurojen kanssa, kuten Japanin ja Thaimaan jalkapalloliittojen, ruotsalaisten Allsvenskan-seurojen GIF Sundsvallin ja IFK Göteborgin sekä viime vuosien Ranskan ykkösseuran PSG:n kanssa. Yksi Soccer Servicesin perustajista, Carles Romagosa, on aikanaan työskennellyt FC Barcelonan La Masia Akatemiassa.

Takkulan mielestä yrityksen näyttävät saavutukset eivät kuitenkaan olleet sopimuksen ratkaiseva tekijä.

– Kaikkiin uusiin hankkeisiin liittyy riskejä, mutta nyt meillä on valtava määrä ennakoivaa tietoa yhteistyökumppanistamme. Voi sanoa, että Pol on käynyt läpi tiukimman mahdollisen työhönottoprosessin. Me olemme nähneet hänen työskentelyään Sami Hyypiä Akatemiassa sekä kouluttajana että valmentajana usean vuoden ajan. Itselleni hän on yksi vakuuttavimmista valmennusosaajista, joita olen koskaan tavannut. Lisäksi hän on mainio persoona; hänellä on erinomainen työmoraali yhdistettynä vakaaseen kärsivällisyyteen, Takkula lopettaa.

Eerikkilän jalkapallopalveluista vastaava päällikkö Mika Laurikainen iloitsee HJK:n panostuksesta valmennusosaamiseensa.

– Hienoa, että Suomen suurin seura ottaa toiminnassaan näin ison askeleen eteenpäin. Tämä kertoo myös meille, että olemme Eerikkilässä tehneet aikanaan oikean valinnan lähteä yhteistyöhön Soccer Servicesin kanssa. Oma toimintamme tulee jatkumaan yhtä laadukkaana kuin ennenkin.

Eerikkilä-Jalkapallo-Ekkono

Ekkono-metodi

Ekkono-metodin ytimessä on pelaajien ymmärryksen ja havainnoinnin kehittäminen. Suomessa metodin edustus on Eerikkilällä, joka on hyödyntänyt sitä Sami Hyypiä Akatemiassa vuodesta 2015 lähtien.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia