Huuhkaja-Helmariliigan kausi 2022 on ollut onnistunut

11.10.2022

Kuva: Käpylän Pallo / Kaisa Carcia

 

Huuhkaja-Helmariliigan kaikkien aikojen ensimmäinen kausi on lähestymässä päätöstään. Kilpailujärjestelmässä pelasivat tänä vuonna 12-14 -vuotiaiden, eli tänä vuonna 2008-2010 syntyneiden ikäluokat. Kausi on ollut monin tavoin onnistunut.

Uudenlaisena formaattina vuonna 2022 aloitettu Huuhkaja-Helmariliiga muodostaa Huuhkaja- ja Helmaripolun toiminnallisen ytimen, jossa pelit ovat tapahtumien keskiössä. Poikien turnauksia kutsutaan Huuhkajaliigaksi ja tyttöjen turnauksia Helmariliigaksi.

  • Ensimmäinen kierros 18.1.-13.3.2022 (alueellinen)
  • Toinen kierros 14.3.-1.5.2022 (alueellinen)
  • Kolmas kierros 6.6.-15.6.2022 (valtakunnallinen)
  • Ylä- ja alaloppusarjat 4.9-14.10.2022 (Eerikkilä)
  • Kansainväliset turnaukset 20.11.-02.12.2022 (Eerikkilä)

Aivan alkuvaiheessa Huuhkaja-Helmariliiga jaoteltiin alkusarjoihin ja karsintoihin. Keskitetysti Eerikkilässä pelattaviin alkusarjoihin osallistuivat Huuhkaja- ja Helmaripolun tasojen 4-5 seurat.

Ne seurat, jotka ovat Huuhkaja- ja Helmaripolun tasoilla 1-3 tai eivät ole tasojärjestelmässä ollenkaan, osallistuvat karsintoihin, jotka järjestettiin 6–8 joukkueen tapahtumina alueellisesti (Etelä, Länsi, Itä ja Pohjoinen). Karsintoihin osallistui myös turnaukseen osallistumattomien tai turnauksesta jo karsiutuneiden joukkueiden pelaajista koostettuja aluejoukkueita. Tällä varmistettiin yksittäisten pelaajien eteneminen Huuhkaja- ja Helmaripolulla.

Tammi-maaliskuussa pelatun ensimmäisen kierroksen lohkovoittajat etenivät nyt meneillään olevalle toiselle karsintakierrokselle.

Tunnelmia toiselta karsintakierrokselta kuvien muodossa (kaikki kuvat: Kalevi Hämäläinen)

Toisen kierroksen turnausvoittajat etenivät kesäkuussa pelattavalle valtakunnalliselle kolmannelle karsintakierrokselle. Kolmannen kierroksen voittajat pääsivät Huuhkaja- ja Helmariliigan yläloppusarjoihin asti yhdessä alkusarjoihin osallistuneiden Huuhkaja- ja Helmaripolun tasojen 4 ja 5 joukkueiden kanssa.

Ala- ja yläloppusarjat ovat käynnissä paraikaa, ja niistä parhaimmisto selviytyy marras-joulukuussa Eerikkilässä pelattaviin kansainvälisiin turnauksiin.

Kansainvälisiin turnauksiin tulee vieraaksi joukkueita FC Nordsjaellandista ja Hammarby IF:stä tulee joukkueita sekä tyttöjen että poikien sarjoihin, minkä lisäksi poikien sarjoihin tulee joukkueita myös Vitesse Arnhemista ja Shamrock Roversista.

Huuhkaja- ja Helmaripolun palvelupäällikkö Tero Koskela pitää kautta ja Huuhkaja-Helmariliigaa kokonaisuudessaan onnistuneena.

Koskela on tyytyväinen, miten monta joukkuetta on selviytynyt Huuhkaja-Helmariliigan ensimmäisiltä kierroksilta kansainvälisiin peleihin asti.

“Kansainvälisiin turnauksiin on selvittänyt tiensä jo ainakin yhdeksän joukkuetta koko polun läpi. Määrä on oikein hieno”, Koskela sanoo.

Positiiviseksi Koskela kokee myös yhteisjoukkueiden suuren määrän.

“Toivomme, että seurat tekevät tällaista yhteistyötä jatkossakin”, Koskela jatkaa.

Yläloppusarjojen voittajat:

T12 Helmariliiga: FC Espoo
T13 Helmariliiga: SPL United/2
T14 Helmariliiga: Ilves

P12 Huuhkajaliiga: SPL United/2
P13 Huuhkajaliiga: IF Gnistan
P14 Huuhkajaliiga: Etelä 6

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Rekry: Haemme tapahtumatyöntekijöitä jalkapallo-, futsal- ja salibandytapahtumiin

03.06.2024 | Työpaikat, Uutinen, Yleinen