Jätehuollon uudistus: ”Kasvavat asiakasmäärät vaativat lisää tekoja ympäristön hyväksi”

20.04.2023

Kiertotalous ja ympäristövastuullisuus yrityksissä ovat monen asian summa. Kun oma tietämys, aika ja resurssit eivät riitä kirittämään niitä paremmalle tasolle, Lassila & Tikanojan asiantuntijat auttavat. Eerikkilä Sport & Outdoor Resortissa laitettiin viime vuonna jätehuolto uuteen uskoon ja koulutettiin henkilöstön kierrätysosaaminen ajan tasalle.

Vastuullisuus on tullut jäädäkseen myös matkailualalle. Alan johtava vastuullisuusohjelman ja -sertifikaatin, Green Key’n, kriteerit perustuvat YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Se kannustaa yrityksiä ylittämään lain ja säädösten perustason.

– Green Key -kriteerit liittyvät muun muassa jätteiden vähentämiseen ja kierrättämiseen, energiansäästöön, ympäristömerkittyjen tuotteiden käyttöön ja vastuullisuusosaamiseen. Me Lassila & Tikanojalla pystymme auttamaan kaikissa näissä kohdissa, tai voimme myös keskittyä osaan niistä, kertoo ympäristömanageri Laura Kemppainen L&T:ltä.

Kun Etelä-Suomen Tammelassa sijaitseva urheilu- ja vapaa-ajankeskus Eerikkilä Sport & Outdoor Resort pyysi apua Green Key -kriteereihin vastaamiseen, työlistalle nousivat jätehuollon ja kierrätyksen tehostaminen sekä henkilöstön kouluttaminen. Yhteistyö tuotti hyviä tuloksia, sillä henkilöstön osaamisen vahvistumisen lisäksi sekajätteen määrä väheni ja kierrätysaste nousi.

Lue Lassila & Tikanojan sivuilta lisää siitä, miten yhteistyö eteni ja erityisesti haasteena olleen sekajätteen määrää saatiin vähennettyä. Muihin vastuullisuustekoihimme voit tutustua täällä.

Eerikkilä uudisti jätehuoltonsa vastuullisuussertifikaatin vaatimuksiin

Eerikkilän aurinkopuisto_kuva_Lassi Puhtimäki

Mitä vastuullisuus meille tarkoittaa?

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia