Millaista on kesätyö Eerikkilässä? Kesätyöntekijät vastaavat.

25.07.2022

Kesätyö on monelle nuorelle ensiaskel työelämään ja mahdollisuus kehittää omia työelämäntaitoja tulevaisuutta varten. Eerikkilä haluaa olla tukemassa omalta osaltaan nuorten työelämän kehitystä ja antaa mahdollisuus nuorille työskennellä vastuullisessa ympäristössä ja monipuolisissa työtehtävissä.

Tänä kesänä Eerikkilä työllistää yli 30 nuorta kesätyöläistä. Kesätöihin ovat kuuluneet laajat ravintolan toimintaan liittyvät tukityöt, välinevuokraus, vastaanottopalveluissa työskentely, kahvilatoiminnan pyörittäminen, hallinnon tehtävät, liikunnanohjaukset sekä olosuhdepalveluissa kunnossapidon parissa työskentely.

Haastattelimme kesätyöntekijöitämme Eemiliä, Annaa, Janinaa, Valtteria, Joonaa ja Wilmaa, jotka ovat kesällä työskennelleet eri toiminnoissa Eerikkilässä.

Kesätyöntekijöiden gallup

 1. Nimesi ja ikäsi?
 2. Mitä työtehtäviisi kuuluu?
 3. Mitä olet oppinut työelämästä / tekemästäsi työstä?
 4. Miten kuvailisit Eerikkilää työpaikkana? / Minkälaista työskentely Eerikkilässä on ollut?
 5. Minkälainen on mielestäsi hyvä työpaikka?
 6. Mitä muuta kesääsi kuuluu töiden lisäksi?

 1. Eemil Lauronen, 17 vuotta.
 2. Työskentelen ravintolassa, pääosin tiskissä. Olen saanut osallistua myös muihin tehtäviin, olen mm. tehnyt salaattia, leikannut leipää, kuorinut porkkanoita ja hakenut tarvikkeita säilytyksestä.
 3. Että työ on ollut yllättävänkin monipuolista, olen päässyt tekemään muutakin kuin pesemään astioita.
 4. Olen aiemmin ollut harjoittelussa taloushallinnossa, vastaanotossa ja keittiöllä. Täällä on tosi kiva työyhteisö. Samalla saa monipuolista ja hyvää ruokaa 😊
 5. Hyvä työyhteisö on tärkeä ja että töissä on kiva olla. Sellainen paikka, johon tulee mielellään ja jossa on myös hyvät työedut, kuten täällä Eerikkilässä.
 6. Isompia suunnitelmia ei ole, mutta yhteen ravintolaan aiomme mennä kavereiden kanssa. Futiksen ja futisgolfin pelaamista on myös tiedossa.

 1. Anna Salo, 18 vuotta.
 2. Työskentelen olosuhdepalveluissa puutarhurin (Anita) apulaisena. Ajan nurmikkoa, trimmeröin rinteitä, hoidan kesäkukkia ja teen kaikenlaisia ulkoalueiden siisteyteen liittyviä töitä.
 3. Anita on opettanut tosi paljon puutarhajuttuja ja myös ihan peruskorjaamista sekä koneiden kanssa työskentelyä olen oppinut. Samalla on saanut kokemusta omatoimisuudesta sekä erilaisten ihmisten kanssa toimeen tulemisesta.
 4. Eerikkilä on tosi rento paikka, mutta täällä joutuu tekemään ihan oikeasti myös töitä. Kaikki vaikuttavat olevan iloisia ja olen viihtynyt itse tosi hyvin. Päivät ovat erilaisia.
 5. Iloiset ihmiset ovat tärkeintä. Ja kyllä paikalla on iso merkitys, että viihtyy ja on kiva tulla vapaa-ajallakin.
 6. Kirjoitin tänä keväänä ylioppilaaksi ja aion nyt kesällä ottaa ihan vaan rennosti ja olla kavereiden kanssa. Ulkoilen myös paljon.

 1. Janina Nieminen, 21 vuotta.
 2. Villa Erikin kesäkahvilan pitäjä, asiakaspalvelu ja välinevuokraus
 3. Olen oppinut palvelutyöntekoa, hoitamaan asiakaspalvelutilanteita, kahvilatoiminnan pyörittämistä ja siihen liittyen esimerkiksi kassajärjestelmien, sekä juoksevan rahan hallintaa.
 4. Eerikkilässä olen huomannut, että ihmisiin ja heidän tekemään työhön luotetaan, sekä annetaan vastuuta. Eerikkilästä näkyy ulospäin, että hommat toimivat ja työ on monipuolista ja mukavaa. Päivien kiireellisyys riippuu paljon asiakkaiden määrästä, sekä esimerkiksi säästä, mutta aina löytyy tehtävää.
 5. Hyvässä työpaikassa tärkeää on avoimuus ja että päätöksenteko on läpinäkyvää. Asiat hoidetaan jämptisti, muttei pakotetusti. Ilmapiirin tulisi olla rohkaiseva ja myötämielinen.
 6. Kesä kuluu pitkälti raviurheilun ja hevostenhoidon parissa ja esimerkiksi suunnitelmissa on lähteä katsomaan Kuninkuusraveja. Juhannuksena kavereiden kanssa 1000+100km roadtripin teko tarkoituksena.

 1. Valtteri Karjalainen, 26 vuotta.
 2. Kesätyöhön kuuluu monipuoliset hallinnon tehtävät, tapahtumien suunnittelu, tietokäytänteiden kehitystyö ja liikunnanohjauksissa avustaminen, sekä testaaminen
 3. Työssä olen oppinut käyttämään erilaisia tietojärjestelmiä työympäristössä, sekä hahmottamaan eri organisatorisia asioita ja kokonaisuuksia. Olen päässyt kasvattamaan omaa kokemusta liikunnanohjauksista ja testaamisesta, sekä kehittämään sosiaalisten kanssakäymisten toteuttamista eri sidosryhmien kanssa.
 4. Eerikkilässä on todella hienot puitteet ja ympäristö. Uudet ja uudistetut tilat toimivat loistavasti ja toimintaa pyöritetään perinteitä vaalien. Johtamisjärjestelmä ja käytännön asiat sujuvat Eerikkilässä loistavasti ja toiminnasta huokuu hyvä henki. Työ on mielekästä, monipuolista ja liikunta-alan läpileikkaus tulee Eerikkilässä hyvin esille.
 5. Hyvässä työpaikassa ihmiset puhaltavat yhteen hiileen. Organisaation rakenteet ovat perusteltuja ja hoidettuja. Työntekijät ovat hyvin johdettuja ja kommunikaatio toimii kaikkien välillä. Priorisoidaan henkilökunnan etua ja jaksamista.
 6. Omaan kesääni kuuluu treenaamista salilla ja lenkillä käyntiä. Toiveena olisi päästä aloittamaan myös padelin aktiivisempi harrastaminen. Kesällä aion myös mökkeillä ja matkailla Suomen sisällä.

 1. Joona Numminen, 17 vuotta
 2. Välinevuokraus ja huolto. Asiakkaiden opastus mm. reittien ja välineiden käytön kanssa
 3. Olen oppinut huoltamaan sekä oikeaoppisesti käyttämään erilaisia urheiluvälineitä, kuten fatbikeja.
 4. Eerikkilässä työskentely on rentoa ja joustavaa. Ulkotyöt ovat plussaa. Eerikkilässä on siisti ja hieno ympäristö, jossa työskentely on mukavaa ja työkaverit hyviä tyyppejä, sekä ammattitaitoisia.
 5. Hyvässä työpaikassa tulisi olla rento ja joustava ilmapiiri, eikä työnteko saa olla liian totista. Työpaikalla tulisi olla mahdollisuus matalankynnyksen kommunikaatioon ja läsnäoleva esihenkilökulttuuri
 6. Kesällä aika kuluu töiden ohessa jalkapallon pelaamiseen

 1. Wilma Leino, 18v
 2. Vastaanotossa ja kahviossa työskentely, sekä kesän loppupuolella välinevuokraus. Respassa kylmäkaappien täyttö, tiskaaminen, asiakaspalvelutilanteet, osittain päässyt myös tekemään varauksia.
 3. Oppinut vuorovaikutustaitoja ja erilaisten ihmisten kanssa sosiaalisten tilanteiden hallintaa. Oma-aloitteisuus tullut vahvemmin näkyviin. Varaus-, ja kassajärjestelmien käytön opettelu.
 4. Lemppari työpaikka missä ikinä on ollut. Kiinnosti jo etukäteen tieto siitä, millaista on työskennellä Eerikkilässä. Alun perin jo hyvä kuva siitä, että Eerikkilässä on hyvä henki ja halu päästä näkemään mitä se konkreettisesti tarkoittaa
 5. Hyvät työkaverit, ja työstä nauttiminen. Ilmapiiri on rento ja avoin. Kommunikaatio on avointa ja esihenkilön kanssa on läheinen suhde ja pystytään matalalla kynnyksellä mennä pyytämään neuvoja. Matalan tason organisaatio.
 6. Uimista, golfia ja purjelautailua. Flow-festareille meno

Kesätyöt 2024

Kesällä tarjoamme töitä mm. ravintolassa, välinevuokrauksessa, siivouksessa ja vastaanotossa.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus