Kokemuksia Huuhkaja- ja Helmaripolulta: “Merkityksellisiä pelejä ja suunnitelmallista seurantaa”

07.04.2022

Huuhkaja- ja Helmaripolkua on takana muutama kuukausi. Minkälaisia kokemuksia teillä on uudistuksesta, FC TPS:n valmennuspäällikkö Mikko Hyyrynen?

Uudistus on ollut toivottu seurojen suunnalta. Pääsemme pelaamaan merkityksellisiä pelejä, joissa on mukana kilpailu ja panoksellisia otteluita. Tämä uusi pelimuoto on ollut toivottu.

Minkälaista palautetta olet saanut valmentajilta Huuhkaja-Helmariliigasta?

Se on ollut pidetty malli. Varmasti aina on kehitettävää, kun kyseessä on uusi järjestelmä. Mutta vastaanotto on kyllä ollut positiivinen.

Toiminnan yhteydessä puhutaan paljon tiedolla johtamisesta. Miten se näkyy teillä seurassa käytännössä?

Kehitystilojen määrittäminen, mitä täytyy kehittää ja miten tehdä suunnitelmallista seurantaa sen jälkeen. Se on käynnistynyt hyvin ja muokkautuu vielä varmasti entistä paremmaksi.

Lisäksi laukaisutilastot tuovat varmasti myös konkretiaa siihen, miten maalintekotilanteisiin ollaan päästy ja minkälaisia tilanteita on onnistuttu luomaan. Maalinteko ja sen estäminen ovat tässä pelissä kuitenkin tärkeitä ja siksi ydinasioita myös tässä tilastoinnissa.

Sinut valittiin myös seurakomitean puheenjohtajaksi. Mitä seurakomitea tekee?

Seurakomiteassa on jäseniä eri seuroista. Mietimme yhdessä mitkä asiat toimivat ja mitä pitää vielä kehittää. Siellä kuunnellaan seurojen ääntä. Meillä on ollut vasta yksi tapaaminen, mutta tämän tarkoituksena on vuoropuhelu Palloliiton, Eerikkilän ja seurojen kesken.

Eerikkilän ja Palloliiton yhteistyö

Huuhkaja- ja Helmaripolku

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus