MAAJOUKKUETIE-kausi käyntiin – teemoina yhteisöllisyys, hyvinvointi ja menestyminen

26.05.2023

Keväällä alkaneen uuden kaksivuotisen MAAJOUKKUETIE-toiminnan kaikkea sisältöä ohjaavat yhteisöllisyys, hyvinvointi ja menestyminen. Salibandyliiton ja Eerikkilän kehityspäällikkö Miikka Lamu kertoo videohaastattelussa tarkemmin kaksivuotiskauden teemoista ja sisällöistä.

Miten teemat yhteisöllisyys, hyvinvointi ja menestyminen käytännössä näkyvät toiminnassa?

Joukkuepelien yksi vahvuus on yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen. Olemme laumasieluja ja haluamme tehdä kimpassa asioita ja usein sumalainen menestys tulee juuri sitä kautta. Hyvinvointiaja menestystä ei voi miettiä irrallaan varsinkaan, kun miettii miten vastuullista työtä teemme nuorten pelaajakehityksen parissa.

“Hyvinvointi tarkoittaa, että psyykkis-sosiaalinen näkökulma pitää olla mukana tekemisessä. Psykologisesti turvallinen ympäristö harjoitella, missä luottamus ja ilmapiiri ovat hyvin keskeisiä. Vaikea kuvitella, että jos nämä eivät ole läsnä joka päivä, sitä huippusuoritustakaan päästäisiin tekemään. Toisaalta vaatimustaso pitää olla läsnä tavoitteellisessa urheilussa. Se vaatii valmennukselta ja urheilujohtamiselta osaamista, että osaamme luoda ympäristön jossa nämä molemmat toteutuvat.”

 

Miten ihmisenä ja urheilijana  kasvu liittyy kokonaisuuteen?

“Suomalaisen valmennuskulttuurin vahva ajatus tällä hetkellä on, että urheilija uskaltaa yrittää parhaansa, heittäytyä pelille ja harjoittelulle ja sitä kautta saada potentiaali etenkin henkisellä puolella käyttöön. Tähän liittyy jatkuva vuorovaikutus pelaajien ja joukkueen sisällä ja valmentaja on kiinteä osa sitä.”

 

Mitä haluaisit nostaa esiin tiedolla johtamisesta isossa kuvassa?

“Meillä on tehtynä pelianalyysi F-Liigasta ja kansainvälisistä peleistä sekä fyysisestä puolesta on kahden vuoden ajan tehty laajan asiantuntijaryhmän yhteinen ponnistus, jossa liigaseurat ovat olleet keskeisessä roolissa. Sitten jos ajattelee pelaajan sisäistä motivaatiota, joka ei ole mitenkään irrallinen asia tässä kokonaisuudessa. Tähän liittyy mm., mikä on merkityksellistä toimintaa. Kaikkia näitä yhdistämällä pyritään tuomaan tieto mahdollisimman käytännönläheisessä muodossa seuroille, jotta he pääsevät hyödyntämään sitä arkivalmennuksessa.

Katso ja kuuntele yllä olevalta videolta koko haastattelu.

maajoukkuetie_kansikuva_2023

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Rekry: Haemme tapahtumatyöntekijöitä jalkapallo-, futsal- ja salibandytapahtumiin

03.06.2024 | Työpaikat, Uutinen, Yleinen