Miikka Lamu MAAJOUKKUETIE:stä “On opittu katsomaan pelin tuloksen taakse”

21.01.2022

Päivitettyä MAAJOUKKUETIE:tä on takana nyt puolisen vuotta. Miten uusia asioita on saatu tuotua konkreettisesti mukaan?

“Jo ennen pandemiaa pohdimme, miten saisimme parannettua jänneväliä Eerikkilän-tapahtumien ja sitä kautta vaikuttavuuden kautta pystyttäisiin parantamaan. Yksi selkeä kohde oli valmennusosaamisen kehittäminen. On selvää, että pelaajien ja valmentajien kehittäminen tapahtuu arjessa. Halusimme ottaa verkkokohtaamiset kiinteäksi osaksi sitä ja tätä meidän prosessia. Sitä kautta olemme päässeet viemään seuratoiminnan ohjausta ihan uudelle tasolle. Jänneväli sparrauksessa on parantunut selvästi ja erityisesti loppuvuodesta meillä oli useita hienoja kohtaamisia joukkueiden ja valmentajien kanssa”, Eerikkilän ja Salibandyliiton palvelupäällikkö Miikka Lamu kertoo.

Pandemia on aiheuttanut paljon tapahtumien siirtämistä ja muutoksia, mutta on se tuonut mukanaan myös jotain hyvää?

“Tietynlaisen yhteisöllisyyden merkitys on varmasti korostunut kaikilla tasoilla. On ollut makeaa nähdä, että kulunut aika on myös mahdollistanut rauhallisen ja kiireettömän pohdinnan siitä, mistä tässä oikein on kysymys ja mikä on se kaikista tärkein arvo juuri meidän seurassa. Monessa paikassa on huomattu, että vastuullisuus ja yhteisöllisyys ovat juuri niitä tärkeimpiä arvoja, jotka tuottavat hyvinvointia ja sitä kautta tulosta.”

Mitä kevät tuo tullessaan MAAJOUKKUETIE:llä?

“Hienot Winter Cup -tapahtumat ovat parhaillaan menossa. Pelaajat pääsevät pelaamaan sellaisia otteluita, mitä eivät välttämättä pääse muuten pelaamaan koko kaudella.”

“Winter Cupit ovat valtakunnallisia pelitapahtumia ja kuuluvat MAAJOUKKUETIE-toimintaan. Kussakin ikäluokan tapahtumassa pelataan paitsi kyseisen Cupin mestaruudesta, tehdään myös pelaajien kehittymisen seurantaa erilaisin nopeus- ja taito-ominaisuuksia mittaavin testein. Tulokset antavat valmentajille ja pelaajille tärkeää tietoa kilpailukauden aikaisesta harjoittelusta.”

“Olemme päässeet kiinni ymmärrykseen, että tulos tulee pelaajien ja pelin kehittymisen kautta. On hienoa, että nähdään ikään kuin pelin tuloksen taakse. Olen hyvillä mielin siitä, mikä on meidän valmentajien ja valmennuspäälliköiden taso tällä hetkellä. Parhaimmillaan seuroilla on punainen lanka todella hyvissä käsissä.”

P15 Winter Cupien otteluohjelmat ja tulokset.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Rekry: Haemme tapahtumatyöntekijöitä jalkapallo-, futsal- ja salibandytapahtumiin

03.06.2024 | Työpaikat, Uutinen, Yleinen