MyE.Way-palvelun uuden version testikäyttö aloitettu

11.11.2022

 

Tampereen Ilves ja porilainen FC Jazz ovat aloittaneet MyE.Way-palvelun uuden version testikäytön. Palvelu pyritään saamaan Huuhkaja- ja Helmaripolun tasojen 4-5 seurojen käyttöön mahdollisimman pian. Myöhemmin palvelua laajennetaan ja mukaan saadaan muun muassa tason 1-3 seurat, salibandyn MAAJOUKKUETIE, F-liigajoukkueet sekä muita Eerikkilän asiakasryhmiä.

Eerikkilän tutkimus- ja kehitysjohtaja Mikko Pohjola kertoo, että MyE.Way-palvelusta on löytynyt testikäytön myötä odotetusti joitakin kehittämistä ja korjaamista vaativia asioita. Uudistuneen palvelun vastaanotto on kuitenkin kokonaisuudessaan ollut positiivinen ja tilanne näyttää Pohjolan mukaan hyvältä. Tarkkaa ajankohtaa palvelun käytön laajentamisesta kaikille Huuhkaja- ja Helmaripolun tasojen 4-5 seuroille Pohjola ei voi antaa, mutta lupaa sen tapahtuvan niin pian kuin mahdollista.

”Tarkastelemme testikäytöstä tullutta palautetta viikoittain ja palvelun saamisen aikataulu muiden seurojen käyttöön selviää ihan lähiviikkojen aikana.”

Uusi versio käyttöön vaiheittain

MyE.Wayn käynnissä oleva uudistus tulee olemaan merkittävä parannus palveluun ja uusi versio tulee korvaamaan vanhan palvelun vaiheittain. Testivaiheessa sekä käyttöönoton ensimmäisessä vaiheessa käytettävissä olevat toiminnot liittyvät eri asiakkaiden pääkäyttäjien entistä laajempiin mahdollisuuksiin hallita omien ryhmien palvelun käyttämistä sekä fyysisen suorituskyvyn testitulosten syöttämiseen ja tarkasteluun. Esimerkiksi testitulosten vienti järjestelmään on mahdollista suoraan Excel-taulukoista.

”Myöhemmin palvelussa ovat käytettävissä esimerkiksi valmentajien ja pelaajien pelisuoritusarvioinnit, ohjatun ja omatoimisen harjoittelun seuranta, aiempaa laajempi pelianalyysidata sekä kuormitukseen ja hyvinvointiin liittyvän datan kerääminen ja seuranta”, Pohjola havainnollistaa.

Taustajärjestelmä laitettu uusiksi

Uusi MyE.Way tulee mahdollistamaan myös muiden seurantatyökalujen integroimisen MyE.Way-palveluun, jolloin käyttäjä voi seurata eri järjestelmillä kerättyjä tietoja yhdestä paikasta.

“Esimerkiksi Huuhkaja- ja Helmaripolulla Palloliiton tulospalveluun kerätty data (mm. pelaajien peliaika ja maalintekoyritykset) tuodaan MyE.Way:hin vuoden 2023 aikana.”

Vastaavia toimintoja tullaan ottamaan käyttöön myös salibandyn MAAJOUKKUETIEllä sekä muissa käyttäjäryhmissä.

MyE.Way-palvelun uuden version saaminen asiakastestausvaiheeseen ja käyttöönottoon on kestänyt ennakoitua pitempään. Mikko Pohjola kertoo viivästymisen johtuvan palvelun taustajärjestelmässä tehdyistä merkittävistä muutoksista, jotka jatkossa mahdollistavat palvelun joustavan mukauttamisen ja kehittämisen vaiheittain ja eri käyttäjäryhmien tarpeiden mukaan.

”Käytännössä taustajärjestelmä on rakennettu uudestaan. Harmillisesta viivästyksestä huolimatta tämä työ on ollut erittäin tärkeää saada tehtyä, koska se on aivan oleellinen palvelun jatkokehityksen ja eri käyttäjäryhmien tarpeisiin vastaamisen kannalta. Uusi MyE.Way tulee olemaan monipuolisemmin mukautettavissa ja kehitettävissä eri käyttäjäryhmien tarpeiden mukaisesti.”

Kaikki rekisteröityvät uusina käyttäjinä

Testikäytön jälkeen ensimmäisenä palvelun saavat käyttöönsä siis Huuhkaja- ja Helmaripolun tasojen 4-5 seurat. Tämän jälkeen palvelua laajennetaan tasolle 3. Näiden ryhmien käyttöönoton myötä päästään tarkentamaan suunnitelmia muiden asiakasryhmien asiakastestauksen ja käyttöönoton osalta.

Kaikki käyttäjät rekisteröidään uuteen MyE.Way-palveluun uusina käyttäjinä. Vanhan MyE.Wayn käyttö tulee joidenkin ominaisuuksien osalta jatkumaan aluksi uuden palvelun rinnalla. Vanhassa palvelussa olevia ominaisuuksia siirretään uuteen järjestelmään vaiheittain. MyE.Way-palvelu toimii ensin selainversiona, mutta mobiilisovellus on tulossa käyttöön vuoden 2023 aikana.

Enemmän kuin tietopankki

MyE.Way-palvelun uuden version kehitystyötä toteutetaan yhteistyössä Suomen Palloliiton, Suomen Salibandyliiton ja Turun ammattikorkeakoulun kanssa.

”Turun ammattikorkeakoulu toimii MyE.Way -palvelun ylläpito- ja kehityskumppanina. Tämän ansiosta saamme aikaan jatkuvaa kehitystyötä. Emme halua MyE.Waysta pelkästään tietopankkia, vaan valmennuksen toiminnanohjausjärjestelmän, josta saadun tiedon perusteella tehdään päätöksiä omasta toiminnasta.”

Käytännössä tämä tarkoittaisi esimerkiksi, että pelaaja voisi jatkuvasti nähdä palvelusta oman kehitystilansa ja valmentaja saisi kattavammat pelaajaprofiilit ja ajantasaisen kehitystilakuvan jokaisesta joukkueesta ja pelaajasta.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia