P19 valmistautui kisaprojektiin laadukkaalla tapahtumalla

23.06.2022

P19-MAAJOUKKUETIE-tapahtuman voittanut joukkue.

 

Salibandyn P19 maajoukkuekartoitustapahtuma (2004-2005 syntyneet) kokosi Eerikkilään ikäluokan tämän hetken parhaat pelaajat. Hieman päivitettyyn tapahtumakonseptiin oli kutsuttu ensimmäistä kertaa peräti 90 kenttäpelaajaa ja 12 maalivahtia. Muutosten taustalla oli järjestää laadukas tapahtuma, jossa päästään myös seuraamaan ja kartoittamaan sopivia pelaajia varsinaiseen P19-maajoukkueeseen.

”Pelin vaatimustaso intensiteetin ja temmon suhteen haastoi upeasti pelaajia ja antoi samalla maajoukkuevalmennukselle mahtavan ympäristön tarkkailla pelaajia”, Salibandyliiton ja Eerikkilän kehityspäällikkö Miikka Lamu kiteyttää.

”Tapahtuma oli ylivoimaisesti kovin maajoukkuetapahtuma, jossa olen ollut mukana. Urheilullinen taso oli ihan mieletön ja kaikki mukana olleet pelaajat täyttivät loistavasti paikkansa. Jokainen joutui ihan tosissaan puntariin pelin valintojen suhteen. Urheilullisuus ja sitä kautta pelin vaatimustaso oli todella korkea huomioiden pelaajien määrä.”

Myös P19-maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Härmä puhkui intoa tapahtuman jälkeen.

”Oli upeaa saada pitkästä aikaa näin iso otos koko kisaikäluokasta ja käynnistää matka kohti kevään MM-kisoja. Tapahtuman tärkeimpiä tavoitteita oli kuitenkin katsastaa kisapaikasta tavoittelevia pelaajia ja tapahtuma olikin koko tiimille mahtava mahdollisuus nähdä pelaajia hieman erilaisessa ympäristössä seuratoimintaan verrattuna.”

 

Pelaaminen kehittyi

Pelaajat ripoteltiin tapahtumassa kuuteen eri United-joukkueeseen.

”He joutuivat sillä tavalla epämukavuusalueelle, ettei seuroista tuttuja tutkapareja laitettu nyt samoihin joukkueisiin. Onnistuimme muodostamaan tasaisia joukkueita ja niin valmentajat kuin pelaajat heittäytyivät tosi hienosti. Näimme yhteen hitsautuneita joukkueita, jotka taistelivat tosissaan ja kehittivät peliään koko ajan”, Härmä kiittelee.

Tulevia ikäluokan arvokisoja ajatellen joukkueet muodostivat myös omat arvonsa ja kävivät läpi, miten ne näyttäytyvät konkreettisesti pelissä ja toiminnassa.

Tapahtuman isona pelillisenä teemana oli muun muassa hyökkäävän joukkueen paineistaminen puolustuspelaamisen kautta. Tämä onnistui Lamun mukaan hienosti.

”Se tuo samalla hyökkäävälle joukkueelle ja yksilöille valintoja, että milloin mennään nopean hyökkäyksen kautta ja milloin pidetään pallokontrolli. Pelin vaiheet ja rytmittäminen pitää tunnistaa pelin sisällä. Puolustamisessa on myös ne hetket, kun todellinen paine lähdetään antamaan. Keräämämme pelianalytiikka osoittaa, että huippujoukkue pystyy antamaan tämänlaisen paineen ja se myös kannattaa”, Lamu selvittää.

 

Seuraavaksi Saksaa ja Ruotsia vastaan

P19-maajoukkue pelaa ensi huhtikuussa ikäluokkansa MM-kisoissa. Varsinainen kisaprojekti alkaa heinäkuussa, kun joukkue kokoontuu ensimmäiselle leirilleen Eerikkilään. Leirin aikana joukkue pelaa Saksan U23-maajoukkuetta vastaan. Heinäkuun lopulla on tiedossa toinen leiritys, jolloin Eerikkilään saapuu vastustajaksi Ruotsin U19-maajoukkue. Tämän jälkeen joukkue pelaa seuraavan kerran syyskuussa EFT-turnauksessa Sveitsissä.

 

Jatkuva kehittyminen tärkeintä

Kesän leireille valitaan mukaan kesäkuun tapahtumaa selvästi pienemmät ryhmät, mutta Lamu ja Härmä muistuttavat, ettei maajoukkuevalinta ole kuitenkaan tässä vaiheessa uraa pelaajan tärkein juttu.

”Meillä on nyt tosi iso lista pelaajia, jotka ovat ilmoittautuneet kisaprojektiin mukaan. Pelaajan kannalta tärkeintä on kuitenkin jatkuva kehittyminen, tulee kutsua tai ei”, Härmä painottaa.

”Halusimme tämän kisaikäluokan laajemmalla kokoonpanolla mukaan MAAJOUKKUETIE-tapahtumaan, jotta saamme luotua pelaajille kovemman toimintaympäristön sekä lisättyä heidän ymmärrystään siitä, mitä ikäluokan huippupelaaminen on. Yksittäiset pelaajat joutuvat täällä kovempaan puntariin ja saavat samalla aitoja näyttöpaikkoja tulevaisuutta ajatellen”, Lamu lisää.

SPV:n maalivahti Teppo Liukkonen ja Westend Indiansin puolustaja Amos Jäppinen valittiin kesäkuun tapahtuman finaaliotteluiden parhaiksi pelaajiksi, jonka myötä molemmat lunastivat suoran paikan ensimmäiseen varsinaiseen U19-maajoukkuetapahtumaan ja maaotteluihin Saksan U23-joukkuetta vastaan.

Voit katsoa Teppo Liukkosen ja Amos Jäppisen tunnelmia tapahtumasta ja tulevasta leiristä videoilta, jotka löytyvät Instagram-tililtämme.

P19 MAAJOUKKUETIE-tapahtuman finaaliottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin SPV:n Teppo Liukkonen (vas.) ja Westend Indiansin Amos Jäppinen.

 

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Ravintolamme palvelut uudistuvat 3.4. alkaen

28.03.2024 | Uutinen, Yleinen