Petri Jakosesta Urheiluopistot ry:n puheenjohtaja

29.01.2021

Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen valittiin Urheiluopistot ry:n puheenjohtajaksi.


Petri Jakonen haluaa nostaa urheiluopistojen roolia lasten ja nuorten liikunnan mahdollistajina sekä osana suomalaista huippu-urheiluverkostoa.

Eerikkilä Sport & Outdoor Resortin toimitusjohtaja Petri Jakonen valittiin tehtävään seitsemän vuoden ajan puheenjohtajana toimineen Lasse Mikkelssonin jälkeen. Jakonen on ollut Urheiluopistot ry:n hallituksen jäsen vuodesta 2014 lähtien.

Suomen 11 urheiluopistoa muodostavat ainutlaatuisen osaamisyhteisön, jonka tehtävänä on kehittää urheiluopistoverkoston toimintaa siten, että sen potentiaali hyödynnettäisiin täysimääräisesti yhteiskunnassa liikunnan ja urheilun edistämisessä.

“Liikunnan ammatillisen koulutuksen kautta urheilupistojen merkitys liikunta-alan osaamisen kehittämisessä ja liikuntakasvatuksen edistämisessä koko elämänkaarella on tunnistettu ja tunnustettu. Lisäksi suomalaisen huippu-urheilun monien menestystarinoiden perustat on valettu urheiluopistoissa, joiden valmennuskeskukset ovat myös kiinteä osa Olympiakomitean johtamaa suomalaista huippu-urheiluverkostoa”, Jakonen kuvailee urheiluopistojen monipuolista roolia.

Urheiluopistot liikuttavat valtakunnallisesti suurta määrää lapsia ja nuoria. Urheiluopistojen tehtävänä on liikuntakasvatuksen avulla innostaa, kannustaa ja kasvattaa ihmisiä liikkumaan läpi elämän. Urheiluopistojen yhteiskunnallinen vaikuttavuus syntyy vankasta osaamisesta, joka läpileikkaa yhteiskunnan liikunnan ja urheilun kaikki toimintamuodot.

“Liikunnalla on suuri rooli lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisessä. Suomalainen urheiluopistoverkosto pystyy kehittyessään antamaan yhä merkittävämmän panostuksensa lasten ja nuorten liikunnan mahdollistajana sekä osana suomalaista huippu-urheiluverkostoa”, innostuneena ja nöyränä tehtävänsä vastaanottava Petri Jakonen uskoo.

Lisätietoja:

Petri Jakonen, puheenjohtaja, petri.jakonen@eerikkila.fi p. 050 533 3600
Nina Luukkainen, pääsihteeri, nina.luukkainen@urheiluopistot.fi p. 040 741 2663

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus