Respect Cupissa suurta urheilujuhlaa

15.05.2024

Erityislasten perinteisessä jalkapalloturnauksessa, Respect Cupissa, oli ilmassa suuren urheilujuhlan tuntua.

Seitsemättä kertaa järjestetty erityislasten ja -nuorten jalkapalloturnaus Respect Cup pelattiin aurinkoisessa kevätsäässä ja fair play -hengessä. Ehkä vuoden odotetuinta tapahtumaa tähditti jälleen PUMAn virallinen brändilähettiläs, tubettajatähti Ilaripro. Joukkueet pääsivät lämmittelemään varsinaisia turnausotteluita varten hänen johdollaan.

Respect Cupin tavoitteena on tarjota liikunnan ja urheilun riemua sekä kannustaa pelaamaan yhteisöllisessä hengessä ja toisia pelaajia kunnioittaen.

“Kaikki oli taas ihan luksusta, lasten hymyt kertovat oleellisimman”, tiivistää turkulaisen Luolavuoren koulun eritysluokanopettaja Jani Rothberg.

Respect Cupilla on jo monen vuoden perinteet ja tällä kertaa tapahtumassa olikin havaittavissa jo yhteistä jutustelua eri koulujen oppilaiden kesken.

“Moni on käynyt tässä turnauksessa ennenkin ja tapahtuma sekä ihmiset alkavat olla heille jo tuttuja. Ilaripro oli odotettu sankari, joka ohjasi jälleen todella hienolla otteella lapsia”, kehaisee vihtiläisen Kuoppanummen koulukeskuksen erityisluokanopettaja Minna Kainulainen.

Jalkapallohumu tulee Kainulaisen mukaan jatkumaan Kuoppanummen koulussa myös loppuviikosta.

“Järjestämme perjantaina mitalikahvit ja pelaamme ottelun oppilaat vastaan opettajat. Lapset ovat sitä kovasti toivoneet.”

Kaikki tapahtumaan osallistuvat pelaajat saivat kotiin viemisiksi oman uuden pelipaidan ja -pallon sekä kultaisen mitalin. Respect Cupin järjestävät Eerikkilän kanssa yhteistyössä PUMA Finland Oy ja Turun Luolavuoren koulu.

 

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia