Suomalainen urheilujohtaminen aiotaan mullistaa Sports Mini-MBA -ohjelmalla

02.09.2020

Hanken & SSE Executive Education yhdistää voimansa Eerikkilä Sport & Outdoor Resortin ja Arvoliiton kanssa ja lanseeraa Sports Mini-MBA-ohjelman

Maailmanluokan Sports Mini-MBA-ohjelman tavoitteena on tarjota urheilujohtajille, huippuvalmentajille ja urheilijoille optimaaliset olosuhteet johtaa ja kasvattaa suomalaista ja kansainvälistä urheiluliiketoimintaa. Ohjelma yhdistää tuoreimmat arvojohtamisen sekä kaupallisen johtamisen opit yhdellä integroidulla oppimatkalla. Ohjelma alkaa joulukuussa 2020 urheilu- ja johtajakonkarin sekä ARVO:n toimitusjohtajan Kimmo J. Lipposen vetämänä.

Ohjelma tarjoaa johtamisen kehitystä uuden tietämyksen ja verkostojen avulla. Lisäksi se tarjoaa työkaluja suorituskyvyn optimoimiseksi ja vaikutuksen maksimoimiseksi, mahdollisuuksia urheilijoille urheilun jälkeisessä urassa sekä lisäarvoa suomalaiselle urheilulle ja sen brändille pitkällä jänteellä.

Miksi Sports Mini-MBA

Urheilulla on tärkeä rooli yhteiskunnassa kansanterveysetujen, sosiaalisen yhteenkuuluvuuden ja taloudellisen toiminnan kannalta. Työ- ja elinkeinoministeriön tekemän tutkimuksen mukaan urheilu on yksi nopeimmin kasvavista toimialoista, jossa yhdistyy valmennus, kaupallistaminen, tapahtumatoiminta, viihde ja ainutlaatuiset kokemukset. Suomen hallitus tavoittelee liikunnan ja suorituskyvyn lisäämistä Suomessa, ja Suomen Olympiakomitean tavoitteena on kouluttaa 3000 uutta urheilualan ammattilaista vuoteen 2024 mennessä. Tämä edellyttää uudenlaista tasoa ja standardeja johtajuuden ja johtamisen suhteen.

“Urheilujohtaminen edellyttää yhteiskunnallisten vaikutusten ja huippusuoritusten yhdistämistä sekä eri sidosryhmien tavoittamista hyvin erilaisilla odotuksilla “, sanoo Sports Mini-MBA -ohjelman johtaja Kimmo J. Lipponen. “Sports Mini-MBA yhdistää poikkeukselliset johtajat, jotka ovat halukkaita oppimaan miten parhaiten käsitellä näitä haastavia tehtäviä.”

“Koulutus laajentaa kokonaiskuvaa urheilun johtamisesta. Samalla se avaa näkemystä tulevaisuuden osaamistarpeista urheilun kaupalliseen hyödyntämiseen vastuullisesti ja vaikuttavasti”, sanoo Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen.

“Haluamme erilaisilla aloitteillamme vaikuttaa positiivisesti ja tukea yhteiskuntaamme jossa toimimme”, sanoo Hanken & SSE Executive Educationin toimitusjohtaja Marc Hinnenberg. ”Urheilu on Suomelle yhä tärkeämpi kasvualue ja on kunnia tukea kasvun puolesta työskenteleviä johtajia. Tukholman kauppakorkeakoulun (SSE) kollegoidemme menestystarinat MDA-ohjelmasta (Management Diploma for Athletes), jonka he yhdessä Ruotsin Cruyff-instituutin kanssa tarjoaa, saa meidät innokkaasti jatkamaan tätä matkaa nyt Suomessa.”

Lue lisää koulutuksesta.

Lue myös artikkelimme suomalaisen urheilujohtamisen nykytilasta ja kehityksen kohteista.


Hanken & SSE Executive Education

Hanken & SSE Executive Education on Pohjoismaiden johtava liikkeenjohdon valmennusten tarjoaja, Financial Times vertailun mukaan ja #19 maailmanlaajuisesti osana SSE:tä. Hanken & SSE yhdistää akateemisen tutkimuksen liiketoimintakäytäntöihin asiakkaiden hyödyksi. Hanken & SSE Executive Education on perustettu Helsingissä vuonna 2005 ja on kahden johtavan kauppakorkeakoulun, Hanken School of Economics:in sekä Stockholm School of Economics:in (SSE) omistama yritys. HRM Partners on osa Hanken & SSE Executive Education:ia vuodesta 2020. Lue lisää www.hankensse.fi ja seuraa kanavissa LinkedInTwitterFacebook ja Instagram.

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort on jalkapallon ja salibandyn sekä kaikkien omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden ihmisten kohtaamispaikka. Toimimme rohkeasti ja vastuullisesti hyvinvoinnin puolesta ja tarjoamme korkeatasoiset palvelut niin urheiluun, opiskeluun, yritystapahtumiin kuin luonto- ja liikuntaelämyksiin. Kehitämme vuosittain yli 25 000 lapsen ja nuoren hyvinvointia seuratoiminnan kautta sekä autamme yli 40 000 henkilöä voimaan paremmin. Yleishyödyllisenä säätiönä Eerikkilän kaikki tuotot ohjataan takaisin suomalaisen urheilun hyväksi. Lue lisää Eerikkilästä sivuiltamme ja seuraa somekanaviamme FacebookInstagram, LinkedIn ja Twitter.

Arvoliitto

ARVO on yhteiskunnallisten yritysten ja muiden vaikuttavuustoimijoiden jäsenyyteen perustuva voittoa tavoittelematon yhdistys ja verkosto. ARVOn tehtävänä on edistää ja puolustaa eettisesti ja taloudellisesti kestävää yrittäjyyttä Suomessa. ARVO edistää sosiaalisten ja muiden arvolähtöisten yritysten näkyvyyttä ja mainetta ja on johtanut useita sosiaalisiin vaikutuksiin keskittyviä hankkeita. ARVO lisää sosiaalisten yritysten mainetta, johtaa keskustelua aiheesta ja edistää asiaankuuluvaa tutkimusta yhdessä akateemisen yhteisön kanssa. ARVOn jäsenet ovat kotimaisia, vastuullisia toimijoita, jotka tuottavat  yhteiskuntaan monenlaista hyvää. Lisätietoja on osoitteessa www.arvoliitto.fi.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia