Tammela-rakennuksen peruskorjaus alkaa lokakuussa

14.09.2023

Tammela-rakennuksen ilme muuttuu remontin myötä sporttiseksi ja nuorekkaaksi ja mukailee salibandyn ja jalkapallon maajoukkueiden värejä. Kuva on havainnekuva ja lopullinen ilme tulee poikkeamaan jonkin verran kuvasta.

 

Remontissa uusitaan kaikki pinnat ja kalusteet sekä tehostetaan ilmanvaihtoa. Remontti toteutetaan vaiheittain ja rakennus on pois käytöstä vain kuukauden ajan huhti-toukokuussa 2024.

Erityisesti lasten ja nuorten joukkueiden majoituspaikkana toimiva Tammela-rakennus pääsee pian ansaitsemaansa remonttiin, jonka myötä koko rakennuksen olosuhteet tulevat paranemaan merkittävästi. Remontissa kaikki sisäpinnat saavat uuden ilmeen, ilmanvaihtoa tehostetaan ja majoitustilojen äänieristystä parannetaan uusilla lattiamateriaaleilla.

Peruskorjaus alkaa 2.10. ja kestää toukokuuhun 2024 asti. Peruskorjaustöitä tehdään kello 7-20 ja pääosin arkisin. Meluisan työn tekeminen on rajattu kello 8-18 aikavälille.

Riittävän majoituskapasiteetin turvaamiseksi rakennus remontoidaan vaiheittain ja sen suunnittelussa on kiinnitetty erityishuomiota turvalliseen toteuttamiseen siten, että remontista koituisi mahdollisimman vähän haittaa asiakkaille.

Eerikkilän rakennusmestari Petri Salo kertoo, että Tammela-rakennus on käytössä koko remontin ajan lukuun ottamatta noin kuukauden mittaista jaksoa huhti-toukokuussa 2024.

”Kaikki vuorollaan remontissa olevat tilat alipaineistetaan ja niiden ilmastointiputket tukitaan niin, ettei rakennuspöly pääse sekoittumaan samaan aikaan majoituskäytössä olevien tilojen huoneilmaan”, Salo lupaa.

”Samalla on hyvä huomioida, että asiakkaat ja rakennusurakoitsijat kulkevat rakennukseen samoista ovista ja kulkureitit rakennuksen sisällä tulevat varmasti osittain risteämään.”

Lisäksi kellarin väestönsuoja, jossa tällä hetkellä sijaitsee biljardipöydät, tulee toimimaan rakentajien työmaahuoneena. Tähän tilaan ei ole asiakkailla pääsyä remontin käynnistyttyä.

 

Sporttista ilmettä maajoukkueiden värityksellä

Lapset ja nuoret ovat rakennuksen suurin käyttäjäryhmä ja heidät onkin pyritty huomioimaan mahdollisimman hyvin kaluste- ja materiaalivalinnoissa. Tavoitteena onkin saada rakennukseen aikaan nuorekas ja raikas ilme, jossa nuoret viihtyvät.

”Olemme hakeneet sporttista, energistä ja maajoukkueidemme värimaailmaan sopiva ilmettä niin majoitustiloihin kuin mukavaan yhdessäoloon sopiviin tiloihin”, Eerikkilän markkinointipäällikkö Laura Sirén kertoo.

Muovimatto vaihtuu majoitustiloissa tekstiilimattoon, minkä pitäisi parantaa  huoneiden äänieristystä. Remontin myötä myös huoneiden varusteluun tulee joitakin muutoksia. Esimerkiksi kerrossängyt poistuvat rakennuksen A-rapussa sijaitsevista hotellihuoneista. Tämän muutoksen myötä huoneet vaihtuvat neljän hengen huoneista kolmen hengen huoneiksi. Lisäksi hotellihuoneisiin lisätään pyyhekuivaimet. B- ja C-rapuissa sijaitsevissa soluissa tulee olemaan jatkossakin kuivauskaapit. Aiemmin asiakkailta pyydetyn palautteen perusteella kaikkiin soluihin myös lisätään yksi suihku.

”Wc-tiloja emme valitettavasti saa lisää, siihen ei rakennuksen kapasiteetti riitä”, Salo pahoittelee.

Tammela-rakennuksen pukuhuonetiloja laajennetaan siten, että kaksi pukuhuonetta on mahdollista yhdistää jatkossa yhdeksi isoksi pukuhuoneeksi. Lisäksi Palloliiton varastotiloja ja pesula siirtyvät remontin jälkeen rakennuksen kellarikerrokseen, jonne rakennetaan myös fysiohuone.

Pahoittelemme remontin mahdollisesti aiheuttamaa haittaa asiakkaillemme. Kerromme säännöllisesti remontin etenemisestä sivuillamme ja somekanavissamme.

Alta näet Tammela-rakennuksen remontin vaiheistetun aikataulun:

  • Vaihe 1. B- ja C-porras, lokakuu 2023 – tammikuu 2024
  • Vaihe 2. A-porras, tammikuu – huhtikuu 2024
  • Vaihe 3. Kellari ja ulkotyöt huhtikuu – toukokuu 2024
    – Rakennus pois käytöstä noin neljä viikkoa huhti-toukokuussa

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Ravintolamme palvelut uudistuvat 3.4. alkaen

28.03.2024 | Uutinen, Yleinen