Tommi Aaltonen johtamaan MyE.Way-palvelun kehitystä

24.01.2024

Tommi Aaltosella on aiempaa kokemusta myös jalkapallon seurantasovelluksesta. Hän kehitti 2000-luvun alussa matchon.com -nimisen reaaliaikaisen seurantasovelluksen yhdessä urheilutoimittajina tunnettujen Jukka Röngän ja Jari Kupilan kanssa.


Tuotejohtajana MyE.Way-palvelun kehitystyössä aloittaneen Tommi Aaltosen mukaan tulolla pyritään vauhdittamaan kehitystyön kokonaisuuden etenemistä ja kirkastamaan palvelun muita potentiaalisia käyttömahdollisuuksia.

MyE.Way-palvelun tuotejohtajana (Chief Product Officer) aloittanut Tommi Aaltonen on työskennellyt erilaisten digihankkeiden parissa ja johtanut niitä yli 20 vuoden ajan. Hänelle ovat ennestään tuttuja niin tuote- ja konseptisuunnittelu, design, vaatimusmäärittelyt kuin asiakasvastuut.

MyE.Way-palvelun kehitystyössä Aaltonen sanoo keskittyvänsä ensin ison kuvan ja tuotekehitysmallin viimeistelyyn.

”Digitaalisen tuotteen rakentamisessa tuotehallinnan prosessien ja tekemisen rakenteiden kuntoon laittaminen on ensiarvoisen tärkeää. Sen avulla varmistamme, että kaikilla hankkeessa mukana olevilla henkilöillä on selkeä käsitys siitä, mitä tehdään ja mihin fokusoidaan”, Aaltonen kuvailee.

MyE.Way on palvellut jo pitkään pelaajien, valmentajien ja valmennuspäälliköiden sähköisenä kehittämis- ja oppimisympäristönä. Pelaaja saa MyE.Wayn kautta arvokasta tietoa omasta kehittymisestään ja tekemisestään sekä omista vahvuuksistaan ja kehittämiskohteistaan. Valmentajalle ja valmennuspäällikölle MyE.Way on työkalu pelaajan, joukkueen ja seuran kokonaisvaltaisen kehittymisen tukemiseen. Määrätietoisesti uuden järjestelmän tuotekehitykseen panostamalla Eerikkilä vastaa huippu-urheilun kasvaviin tiedolla johtamisen vaatimuksiin ja pyrkii tekemään tuotteesta entistäkin monipuolisemman ja toimivamman. Aiemmin MyE.Wayn kehitystiimi täydentyi Tero Jalosella, joka toimii MyE.Wayn palvelupäällikkönä.

 

Lisäarvoa asiakkaille

Tommi Aaltosen mukaan tulon tavoitteena on vauhdittaa uuden MyE.Way-palvelun käyttöönottoa sen kaikille olemassa oleville asiakasryhmille sekä kartoittaa muita potentiaalisia käyttömahdollisuuksia palvelulle.

”Tuote, jota rakennamme, on monessa mielessä uniikki ja näemme siihen liittyen myös kansainvälisen kasvun mahdollisuuksia. Tekemisemme keskiössä on luoda lisäarvoa ydinasiakkaillemme eli jalkapallolle, futsalille ja salibandylle, mutta näiden lisäksi kiinnostusta ovat osoittaneet muutkin lajit. Lisäksi järjestelmässä on potentiaalia skaalautua tuotteeksi myös huippu-urheilun ulkopuolisille asiakasryhmille. Skaalautuminen ja kansainvälistyminen edellyttävät kuitenkin vielä lisäpanostuksia tuotteistamiseen”, Aaltonen selventää.

Eerikkilän MyE.Way-tietopalvelua kehitetään yhteistyössä Suomen Palloliiton, Suomen Salibandyliiton ja Turun ammattikorkeakoulun kanssa. Tietopalvelun uusi versio on jo otettu käyttöön osassa asiakasryhmiä.

”Olemme nyt lähestymässä sitä pistettä, että pääsemme vanhasta järjestelmästä eroon ja kaikki asiakkaat pääsevät käyttämään uutta palvelua. Uskon, että pääsemme tähän tilanteeseen vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana”, vapaa-ajallaan jalkapallon juniorivalmentajana ja joukkueenjohtajana toimiva Aaltonen laskee.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Rekry: Haemme tapahtumatyöntekijöitä jalkapallo-, futsal- ja salibandytapahtumiin

03.06.2024 | Työpaikat, Uutinen, Yleinen