Tuija Hyyrynen asiantuntijaksi Eerikkilään

01.02.2024

Tuija Hyyrynen. Kuva: Jussi Eskola

 

Hienon kansainvälisen uran tehnyt entinen jalkapalloilija Tuija Hyyrynen aloittaa maaliskuussa Eerikkilän asiantuntijana vastuualueenaan tyttöjalkapallon kehittäminen. Lisäksi Hyyrynen osallistuu Huuhkaja- ja Helmaripolun tapahtumista kerättävän datan hyödyntämiseen liittyviin prosesseihin.

”Olen super innoissani! Toivottavasti saan tuotua esiin omaa osaamistani ja jatkaa niiden asioiden parissa, mitkä ovat peliuran jälkeen olleet itselle tärkeitä eli nuorten futareiden hyvinvointi ja nuorten jalkapallon kehittäminen.”

Eerikkilän urheilun ja koulutuksen johtaja Hannele Forsman-Lampinen sekä ihmisten ja kulttuurin johtaja Sirpa Korkatti ovat innoissaan Hyyrysen liittymisestä Eerikkilän vahvuuteen. He uskovat hänen pitkän kokemuksensa ja ymmärryksensä kansainvälisen uran saavuttamisesta ja sen vaatimuksista tuovan tärkeää osaamista Eerikkilään.

”Tuijan persoonan valoisuus ja kehittymishaluisuus täydentää Eerikkilän kulttuuria loistavasti”, uskoo Eerikkilän ihmisten ja kulttuurin johtaja Sirpa Korkatti.

Uuden strategian mukaisesti kansainvälinen osaaminen ja tunnettuus, datan hyödyntäminen sekä hyvinvoinnin ja menestymisen tukeminen ovat Eerikkilälle tärkeitä osa-alueita, joihin halutaan panostaa.

”Tuijan osaaminen ja kokemus vastaavat erinomaisesti Eerikkilän uuden strategian mukaisia vaatimuksia. Tuija katsoo asioita vielä osittain kansainvälisen tason huippupelaajan silmin, mikä tuo merkittävää lisäarvoa jalkapallotiimiimme. Käytännössä Tuija tulee olemaan mukana Huuhkaja- ja Helmaripolun tapahtumissa ja tukiprosessiin kuuluvissa toiminnanohjauksissa. Lisäksi hän on mukana kehittämässä tyttöpuolen kansainvälisiä yhteyksiä, pelaajille suunnattuja koulutuksia sekä datan hyödyntämisen prosesseja”, Forsman-Lampinen kertoo.

Vuonna 2022 pelaajauransa päättänyt Tuija Hyyrynen edusti pitkään muun muassa italialaista suurseuraa FC Juventusta sekä ruotsalaista Umeå IK:ta. Hyyrysen tilillä on myös komeat 121 maaottelua. Ruotsin-vuosinaan liikuntatieteiden maisteriksi valmistunut Tuija Hyyrynen on aloittanut myös väitöskirjan tekemisen Jyväskylän yliopistoon. Hän tutkii väitöskirjassaan naisten jalkapallossa esiintyviä päähän kohdistuvia iskuvia ja niiden vaikutusta pelaajien terveyteen. Tuija tekeekin Eerikkilään 50 prosenttista työaikaa ja hänen työsuhteensa on määräaikainen vuoden 2025 loppuun asti.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Ravintolamme palvelut uudistuvat 3.4. alkaen

28.03.2024 | Uutinen, Yleinen