U19 MM-kisojen opeista vinkit tuleville sukupolville

26.05.2023

Päävalmentaja Jarmo Härmän johtamat U19 pojat voittivat kevään MM-kisoista pronssia, mutta himmein mitali ei häntä kuitenkaan erityisesti lämmittänyt.

“Meidän pelaajatuotannon taso on sellainen, että kultamitali on aina ainoa oikea tavoite. Pronssin kanssa kuitenkin tulimme kotiin ja kovan taistelun jälkeen pitää olla tietyllä tavalla jopa tyytyväinen”, joukkueen päävalmentajuuden MM-kisoihin päättänyt Härmä kertaa.

“Pääsimme lähes saman valmennustiimin kanssa tekemään neljän vuoden matkan ja pelaamaan jo toiset kisat, joten siinä mielessä mitään isoja yllätyksiä ei enää tullut. Latvian taso oli yllättävän hyvä ja koko kärkinelikon pelillinen taso oli kovempi kuin edellisissä kisoissa.”

Minkälaisia terveisiä lähettäisit tulevaisuuden maajoukkuepelaajille, jotka parhaillaan leireilevät MAAJOUKKUTIE-tapahtumassa täällä Eerikkilässä?

“Meidän pelillinen kyky kyllä riittää, osaamme pelata peliä. Isoin kysymys liittyy siihen, pystymmekö mukautumaan siihen fyysisen pelin tasoon. Kansainvälisessä pelissä tuomarit eivät liikaa viheltele, siellä saa kyllä pelata. Se on meille suomalaisille aina vähän shokki. Fyysiset lähtökohdat ja niiden kehittäminen ovat tärkeitä asioita. Vähän siellä harmaalla alueella pelaaminen saisi olla vähän vielä enemmän verissä, että uskaltaisimme kamppailla vielä kovempaa. Vastustajat käyttävät sen harmaan alueen ihan varmasti hyväkseen.”

Härmän mukaan Suomessakin ollaan kuitenkin jo oikealla tiellä.

“Ollaan reagoitu jo asiaan ja tuodaan uusia juttuja myös MAAJOUKKUETIE-toimintaan, jotta ensi kerralla tulee se kultainen mitali pronssin ja hopean jatkoksi.”

maajoukkuetie_kansikuva_2023

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia