Unelmana maajoukkue

01.11.2019

Eerikkilän Urheiluopistolla harjoittelee lukuvuotena 2019-2020 yhteensä noin 140 jalkapallon ja yleisurheilun yläkoululeiriläistä. Yläkoululeirit ovat osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa ja niillä pyritään tukemaan nuoren huippu-urheilijaksi kasvamista. Tiukan treenin ohella leireillä opiskellaan psyykkisiä taitoja ja terveyteen sekä ravitsemukseen liittyviä asioita Kasva urheilijaksi oppitunneilla. Koulutehtävistä ja kokeistakaan ei leireillä pääse eroon, sillä leiriajalle osuvat kokeet ja koulutehtävät on sisällytetty leirien ohjelmaan.

Nuoria urheilijoita leireille tulee miltei ympäri Suomen. Forssan seudulta leireilemässä ovat Forssan Salamaa edustava Verneri Vesala, 15, joka osallistuu leireillä päälajinsa seiväshypyn valmennukseen ja urjalalainen, Tammelan ryskettä edustava Viivi Välimäki, 13, heittolajien ryhmässä. – Hiihto ja futis jäivät, koska pärjäsin parhaiten yleisurheilussa, Verneri kertoo. Viivi pelaa yleisurheilun lisäksi jalkapalloa ja jääkiekkoa. – Hyvin ehtii, hän vastaa kysymykseen, miten kaikkea tuota on mahdollista yhtä aikaa harjoitella. Yleisurheilijanuoret voi nähdä talvikauden aikana hallikilpailuissa Tampereella.

Jalkapallon yläkoululeiritykseen saapuneille FC Espoossa pelaavalle Oskari Gardinerille, 13, ja Lahden FC Reippaassa palloilevalle Oliver Eklundille, 13, Eerikkilän Urheiluopisto on tuttu aiemmilta jalkapalloleireiltä, joten sinne oli helppo lähteä myös yläkoululeiritykseen. Oskarin voi seuraavaksi nähdä pelaamassa Turussa FC Interiä vastaan ja Oliverin harjoituspeleissä, sillä heidän kautensa on jo loppunut.

Nuoret kertovat kuin yhdestä suusta, että he vievät kotiin oppeja etenkin ravintoluennolta. – Tuli tehtäväksi katsoa jääkaappi läpi, että mitä hyviä ja huonoja ruoka-aineita siellä on, Oskari havainnollistaa. Parhaiksi asioiksi leireillä he mainitsevat treenit, kaverit ja hyvän ruuan.

On nuorilla urheilijoilla muitakin yhteisiä ajatuksia: Unelma maajoukkueeseen pääsystä. Muita unelmia he eivät ole vielä ehtineet miettiä, mutta Oskarilla on ajatus – Jos en tule ammattilaiseksi futiksessa, joku liikuntaan liittyvä ammatti olisi kiva.

Katariina Murtolahti

Kirjoittaja on harjoittelijana Eerikkilän urheiluopistolla järjestettävässä yleisurheilun yläkoululeirityksessä.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Rekry: Haemme tapahtumatyöntekijöitä jalkapallo-, futsal- ja salibandytapahtumiin

03.06.2024 | Työpaikat, Uutinen, Yleinen