Jalkapallo-KehittymisenSeuranta-moduuli

Jalkapallon kehittymisen seuranta -tapahtumat

Sami Hyypiä Akatemian (SHA) yksi tärkeimmistä tehtävistä on kokonaisvaltaisen kehittymisen seurantakonseptin kehittäminen ja toteuttaminen eri-ikäisille jalkapalloilijoille. Kehittymisen seurantakonseptin avulla voidaan varmistaa suomalaisten pelaajien kehittyminen oikeassa aikataulussa ja painottaa harjoittelua oikeaan suuntaan eri ikävaiheissa.

Kehittymisen seuranta

Kehittymisen seurannan välineet on kehitetty jalkapallon lajianalyysin, kansainvälisten vaatimusten ja kansainvälisten tutkimusten pohjalta. Tämä antaa mahdollisuuden verrata suomalaisten pelaajien kehitystä suhteessa lajianalyysiin sekä muiden maiden pelaajiin eri ikävaiheissa.

Konsepti pitää sisällään mittareita jalkapallossa vaadittavien teknisten, taktisten, fyysisten, henkisten ja sosiaalisten valmiuksien seurantaan lähtökohtana peli. Valmiuksien kehittymistä seurataan testien, arviointien ja pelien kautta. Lisäksi kerätään tietoa pelaajien harjoittelusta, pelaamisesta sekä kokemuksista heidän jalkapalloharrastuksestaan. Tiedot tallennetaan yhteiseen tietokantaan, jonka kautta yksittäisen pelaajan kehittymistä voidaan seurata kaikissa uran vaiheissa. Pitkällä tähtäimellä tiedon keruu antaa mahdollisuuden tulevien suomalaisten huippupelaajien pelaajapolun määrittämiseen.

SHA toteuttaa ja kehittää kehittymisen seurantakonseptia yhdessä yhteistyöseurojensa kanssa. Lisäksi SHA toteuttaa konseptia avoimien Eerikkilässä ja ympäri Suomea järjestettävien tapahtumien kautta.

Jalkapallo-EkkonoMetodi-Eerikkilä-Alamoduuli

Valmentajakoulutus

SHA:n tavoitteena on koulutusten sisältöjen ja toimintatapojen kehittäminen jalkapallovalmennuksen eri kohderyhmille. Koulutusten kehittämisen kautta jalkapallo-osaaminen ja käyttöteoria tullaan nostamaan uudelle tasolle. Koulutuksissa keskitytään huippujalkapallon mukaisen toiminnan kehittämiseen. Sisältöjen kehittämisen lähtökohtana on yksilöllinen valmennusfilosofia.

Toimintatapojen kehittämisen lähtökohtana ovat vaikuttavammat oppimisprosessit, joissa oppijat itse ovat aktiivisia sekä rakentavat uutta tietoa ja laadukkaampaa käytännön toteutusta.

 

 

MyEWay--Eerikkilä

Sähköinen oppimisympäristö MyEway

Sähköinen oppimisympäristö MyEway mahdollistaa ajasta ja paikasta riippumattoman oppimisprosessin, jossa tietoa ja ajatuksia vaihdetaan myös kohtaamiskoulutuksen ulkopuolella. Koulutuksen tiedollinen oppiaines opiskellaan sähköisessä oppimisympäristössä, jolloin kohtaamiskoulutuksessa voidaan keskittyä laadukkaaseen käytännön toteutukseen jalkapallokentällä.

Ohjeita ja materiaaleja

Aikataulut 2020-2021

SHA kehittymisen seurantatapahtumat S20-K21
Valmentajien ja valmennuspäälliköiden täydennyskoulutukset 2019-2021

Materiaaleja tapahtumiin liittyen

SHA Pelaajalistapohja 8v8
SHA Pelaajalistapohja 11v11
MyEWay – ohje valmennuspäälliköille
MyEWay – ohje valmentajille
MyEWay – ohje pelaajille
Usein kysytyt kysymykset MyEWay-palvelusta
SHA MyEWay harjoituspäiväkirjan täyttöohje
SHA infokirje pelaajille, valmentajille ja pelaajien huoltajille
SHA suostumuslomake
SHA lomake kouluille syksy 2020

Kehittymisen seurannan testausvideot

Katso videot

SHA kehittymisen seurannan tavoitetasot

Lapsiurheiluvaihe pojat
Lapsiurheiluvaihe tytöt

MyEWay

Kirjaudu sähköiseen oppimisympäristöön

Lisätiedot ja yhteydenotot

Hannele Forsman

Johtaja, VEAT tutkintovastaava

Urheilu ja koulutus

Placeholder Picture

Erkki Valla

Päällikkö

Jalkapallopalvelut

040 5317 812, 0201 108 201

Sari Kytäjä

Yhteyspäällikkö

SHA seurat, FBA seurat, Salibandyliiton yhteyshenkilö

Pol Deulonder

Valmentaja ja kouluttaja

Jalkapallopalvelut, Ekkono-metodi

SHA kehittymisenseuranta

Vaikuttavuusanalyysi

Kehittymisen seuranta -konseptilla positiivinen vaikutus osallistuneiden seurojen maajoukkuepelaajien määrään.

Jalkapallo-SamiHyypiaAcademy-Alamoduuli

Valmentajien täydennyskoulutukset

Sami Hyypiä Akatemia ja Ekkono yhdistää motivoituneet ja kehittymishaluiset valmentajat seminaareihin ja täydennyskoulutuksiin. Tarjolla on kansainvälisen tason valmen...

Eerikkilä-urheilijoiden-vanhemmille

Urheilijoiden vanhemmille

Pidämme hyvää huolta nuorista urheilijavieraistamme. Harjoittelun ohella lepo, ravinto ja henkinen hyvinvointi ovat avainasemassa toiminnassamme. Voit myös varata oman...

0G7A2923

E. Way

Jotta voit hyvin ja menestyt

Etusivu-Urheilu-moduuli-Eerikkilä

Jalkapalloleirit

Eerikkilä tarjoaa joukkueellesi ympäri vuoden korkeatasoiset puitteet jalkapallon laji- ja oheisharjoitteluun. Kehity laadukkaissa olosuhteissa ja inspiroivassa ympäri...