Urheiluopistot muodostavat Suomen suurimman liikunnan ja urheilun osaamisyhteisön

02.12.2021

Urheiluopistot muodostavat suomalaisen yhteiskunnan laajimman liikunnan, urheilun ja kansalaisten liikuttamisen osaamisyhteisön. Urheiluopistoverkosto tavoittaa kaiken ikäiset liikkujat – asiakaskäyntejä on yhteensä 1,4 miljoonaa vuodessa.

Urheiluopistoverkostossa on 1050 osaajaa, joista 400 on asiantuntijatehtävissä, 140 toimii suomalaisen huippu-urheilun edistämiseksi ja 160 on pedagogisesti pätevää opettajaa tai ohjaajaa.

”Urheiluopistoverkoston osaamista ja resursseja voitaisiin hyödyntää nykyistä paljon enemmän keskeisen yhteiskunnallisen haasteen eli liikkumattomuuden ja sen kielteisten seurausten taklaamisessa”, toteaa Urheiluopistot ry:n puheenjohtaja Petri Jakonen.

Toiminnan peruspilarit ovat liikunta-alan ammatillinen ja vapaan sivistystyön koulutus, valmennuskeskustoiminta sekä muu palvelutoiminta. Pedagoginen osaaminen, olosuhteet ja resurssit tekevät urheiluopistoverkostosta Suomen suurimman liikunta-alan osaamiskeskittymän.

Verkoston tehtävänä on tuottaa liikunta-alan koulutusosaamista ja luoda edellytyksiä koko kansan liikunnan, urheilun, hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Urheiluopistot toteuttavat tätä tehtävää kehittämällä liikunnan ja urheilun osaamista sekä järjestämällä koulutusta, tapahtumia ja leirejä.

Me uskomme, että liikunnan ilon löytyminen on perusta sekä menestyvälle huippu-urheilulle että lasten ja nuorten liikunnalliselle elämäntavalle.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus